Steam'de Hediye Oyunlara Bölge Kısıtlaması Geldi

12.03.2015 13:30 Alkan Adakaner


    Steam'de hediye oyunlara bölge kısıtlaması geleceği uzun süredir konuşuluyordu. Doğu Avrupa ülkelerinde uygun fiyata satılan oyunlar, bu bölgedeki oyuncular tarafından diğer bölgelerdeki oyunculara hediye kodu olarak satın alınıyordu.
 
    Şimdi bu durumu engellemek için Valve kısıtlama yolunu seçti. Artık Doğu Avrupa veya Güney Amerika'da satın alınan oyunlar sadece bu bölgedeki oyuncular tarafından oynanabilecek. Örneğin Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Kırgızistan, Kazakistan, Moldova, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Ukrayna ve Rusya Federasyonu tek bir bölge olarak belirlenmiş. Bu bölgeden satın alınan oyunlar sadece bu bölgedeki ülkelerde oynanabilir.
 
    Türkiye'nin durumu hakkında şu an bir bilgimiz yok, ama Ukrayna'daki bir oyuncunun sözleri dikkat çekici. Ukrayna'dan Kanada'ya taşınan oyuncu, Skyrim'i Ukrayna'da satın aldıktan sonra Kanada'da oyunu oynayamamış. Oyunu Kanada'da almaya çalıştığındaysa bu oyun zaten kütüphanenizde var uyarısı almış. Steam'le iletişime geçen oyuncu, ukrayna hesabındaki oyunu sildirmiş ve Kanada'dan aldığı oyunu o şekilde oynayabilmiş. Yani Ukrayna'dayken aldığı oyun boşa gitmiş.
 
   Güncelleme: Hediye kısıtlaması daha önce Türkiye'ye gelmişti. Şu an diğer bölgelere genişletilmiş durumda.

 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
F1 Manager 2024 Çıkış Tarihi Açıklandı 13 Sn önce CCT Sezon 1 Global Finalleri Bugün Başlıyor! 1 Saat önce MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 13 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler