Steam'deki 'İndirim' Kandırmacasına Dikkat!

27.11.2015 13:08 Samet Konuksal


    Bildiğiniz gibi Valve genelde özgürlüğü savunan bir firma. Öyle ki Steam'de yapımcılar da istediği gibi fiyat belirliyor, istediği gibi indirim sunabiliyorlar. Ancak gelen raporlara göre bazı yapımcılar indirim döneminden hemen önce fiyat yükseltmesi yaparak, oyunlarına daha yüksek oranda indirim yapıyormuş gibi gösteriyor.
 
    Steam'deki oyuncu kayıtlarını ve istatistiklerini raporlayan Steam Spy'ın Twitter hesabından gelen açıklamalarda bu oyunlardan Wreckfest'in fiyatının 29.99 dolardan 34.99 dolara, Auto Dealership Tycoon'un fiyatının 4.99 dolardan 5.99 dolara, Epistory'nin fiyatının da 9.99 dolardan 12.99 dolara çekildiğini görüyoruz. Bu durumla beraber normalde 9.99 dolara satılan Epistory, sonbahar indirimlerinde yine 'indirimli' haliyle 9.99 dolara satılıyor.
 
    Evet, bu işi yapan çok fazla oyun yok ancak her indirim döneminde böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Valve'ın neden konuyla ilgili bazı yaptırımlara hâla gitmiyor oluşu ise ayrı bir soru.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 21 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler