Steam'e Gelen Güncellemenin Odağında "Hack" Var

22.04.2012 13:08 Tunahan Başol


     Valve'ın dijital oyun platformu Steam, oyunlara yaptığı indirimlerle ve fırsatlarla büyümeye devam ediyor. Her platformda olduğu gibi Steam'de de hile kullananlar ile karşılaşabiliyoruz. Valve'ın bugün sessiz sedasız yayınladığı güncellemenin odağında da oyunlarda hile kullanan oyuncular bulunuyor.
 
     Steam forumlarında bir moderatör yaptığı açıklamada, "Çoğu insan bizim, hile kullananlara karşı izlediğimiz politikayı bilmiyor. Aslında 2 ay öncesine kadar hile kullananların hesapları durduruluyordu. Artık bu sistemi hesap kilitleme ile değiştirdik. Hesabı kilitlenen oyuncuların hesapları kapatılmayacak ve sahip oldukları oyunları oynamaya devam edebilecekler fakat bazı kısıtlamalar getirilecek. Bu kısıtlamalardan söz edersek, Steam hesaplarından cd key aktive edemeyecekler, takas özellikleri ellerinden alınacak ve hiçbir alışveriş yapamayacaklar." ifadesini kullandı.
 
     Kişisel görüşüm, bu yöntem, hile kullanan oyuncuları engellemeyeceği yönünde. Çünkü hesaplarında bulunan oyunları oynayabildikleri sürece bu işten vazgeçmeyebilirler. Steam'i sadece F2P oyunlar için kullanan oyuncular da bulunmakta. Eğer hesaplarına harcama yapmıyorlarsa bu yöntem onları hiç durdurmayacaktır.
 
     Ayrıca açıklamadan sonra, hesabı kilitlenen kullanıcıların nasıl bir uyarıyla karşılaşacağı konusunda bir görsel yayınlandı. Bu görsele aşağıdan göz atabilirsiniz.
 
 

İlgili İçerik Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 9 Dk önce Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 1 Saat önce Mortal Kombat 2 Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu 1 Saat önce PUBG: BATTLEGROUNDS 'Erangel Classic' Haritasını Sunar 2 Saat önce Epic Games'in Bu Hafta Öne Çıkan Oyunları 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler