Şubat Ayının Dördüncü Haftasında Çıkış Yapacak PC Oyunları: 23-30 Şubat 2023

27.01.2023 13:30 Mehmet Tandoğan

 
 
Şubat ayı içerisinde birçok türden PC oyunu bizleri bekliyor olacak. Şubat ayının ilk, ikinci ve üçüncü haftasında çıkış yapacak oyunları sizlere sunduk: Bu oyunlara buradan, buradan ve buradan bakabilirsiniz. Şimdi ise Şubat ayının dördüncü haftasının oyunlarını sunacağız. Bu liste içerisinde 23 - 30 Şubat tarihleri arasında çıkış yapacak oyunlar yer alıyor. Oyunlara, çıkış tarihlerine ve diğer detaylarına aşağıdan bakabilirsiniz.
 
- Blood Bowl 3 (23 Şubat)
 
 

Cyanide Studio tarafından geliştirilen ve Nacon tarafından yayınlanacak olan fantezi Amerikan futbolu oyunu Blood Bowl 3, 23 Şubat tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Şiddet ve vahşetin yer aldığı bu yapım içerisinde farklı bir spor türü bizleri bekliyor olacak. Amerikan futboluna farklı bir bakış açısı getiren ve bu sporun daha da tehlikeli hale büründüğü bu oyun Şubat ayı içerisinde beklenen yapımlar arasında yer alıyor. Serinin üçüncü oyunu yeni eklemeleri, grafik geliştirmelerini, çeşitli içerikleri ve daha fazlasını bizlere sunmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde rakiplere karşı üstünlük kurabiliyor, Amerikan futbolunda geçerli kuralları uygulayabiliyor ve bunu daha şiddetli bir şekilde yapabiliyoruz.

Masa oyunu öğelerinin yer aldığı ve kart sisteminin de bulunduğu bu spor oyunu içerisinde aslında bir nevi taktiklerimizi de geliştirebiliyoruz diyebilirim. Sıra tabanlı taktik unsurları bu üçüncü oyun ile beraber harmanlanıyor ve bizlere daha farklı ve eğlenceli bir yapı sunulmaya çalışılıyor. Oyun içerisinde kendimize ait bir takım kurabiliyor, kurduğumuz bu takıma çeşitli güçte oyuncular alabiliyor, bu oyunculara çeşitli yetenekler aktarabiliyor, karşımıza çıkan rakipleri araya alıp ezebiliyor, onlara göz dağı verebiliyor ve hatta sahanın derinliklerine bile gömebiliyoruz.

Şiddetin ve vahşetin yer aldığı bu spor oyunu içerisinde 12 farklı ırk yer alıyor. Bu ırkların her birinin kendine ait çeşitli özellikleri ve becerileri bulunuyor. Oyunda ilk olarak ırk seçip kendi takımımızı kuruyoruz, bu takımı tamamen biz yönetiyoruz ve sıra tabanlı taktik stratejisi kapsamında oyuncularımızı birer birer yönetiyoruz ve rakip takıma karşı üstünlük sağlamaya çalışıyoruz. Oyunda mevcut oyuncularımızı rakip oyunculara karşı korumaya çalışıyor, üzerimize gelen rakiplerden sıyrılmaya çalışıyor ve onları yere sermeye başlıyoruz. Sayı çizgisine ulaşana kadar bu süreç sürekli olarak işliyor ve karşımıza çıkan tehlikeleri de alt etmeye çalışıyoruz.

Blood Bowl 3 oyununda ırklar arasında troller, imparatorluk üyeleri ve daha fazlası yer alıyor. Bu ırklar arasındaki seçim tamamen bize ait oluyor. Çeşit ırklardan seçtiğimiz takımı oluşturabiliyor ve bizlere bu yapımda birçok özgürlük sunuluyor. Bu özgürlükler arasında takımımızı dilediğiniz gibi oluşturma mekaniği, görünüşlerini - zırhlarına tamamen özelleştirme seçeneği ve daha fazlası bulunuyor. Oyun içerisinde giriştiğimiz bu mücadelede rakiplerle aslında büyük bir dövüşe girişiyoruz. Bu dövüş esnasında oyuncularımız sakatlanabiliyor ve hatta ölebiliyor. Dolayısıyla bu duruma çok dikkat etmemiz gerekiyor. Oyunda sahada bir anda eksik oyuncularla kalabiliyor ve oyuncularımızı ne yazık ki toprağa gömebiliyoruz. Bu da oyuna vahşet ve şiddet getiren unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Bu üçüncü oyunda serinin önceki oyunlarına istinaden daha fazla yenilik ve içerik yer alıyor. Masa oyun kurallarına sahip olan bu yapımda çeşitli özelleştirme seçeneği, tekli hikaye modu yani ilerleme modu, yenilikçi bir sistem, rekabetçi modu, sıralama sistemi, özel oyun kuralları, yeni sahalar, 12 farklı ırk, zırh özelleştirme seçenekleri ve daha fazlası bu oyun içerisinde yer alıyor.
 
 

Takımımızı oluşturduğumuz ve koçluk yaptığımız bu şiddet dolu spor oyununda tabii ki temel amacımız para kazanmak. Bunu yapmak için de rakip takımlara karşı gelmek, rakip takım oyuncularını ezmek ve onları gömmek gerekiyor. Şiddetin hakim olduğu bu sahada kim güçlü ise o ayakta ve hayatta kalıyor. Çeşitli oyun modlarının yer aldığı bu yapımda istediğimiz ırkla oynayabiliyoruz, oyuncularımızı çeşitli antrenmanlara çıkartabiliyoruz, onları güçlendirebiliyoruz ve zırhlarını özelleştirebiliyoruz. Zırh özelleştirme seçeneği aslında diğer rakip takımlardan daha farklı olduğumuzu gösteriyor. Bu da birçok oyuncu tarafından sevilen mekaniklerden biri diyebilirim.

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi çeşitli modlar bulunuyor. Bu modlar arasında serüven modu, yapay zekaya karşı yapabileceğimiz bir dostluk maçı modu, çevrimiçi olarak diğer oyuncularla beraber mücadeleye girişmek için rekabetçi modu ve daha fazlası bu oyunda yer alıyor. Bunun yanı sıra oyuncular bu yapımla beraber kendi isteklerine ve kurallarına göre çeşitli turnuvalar oluşturabiliyor, sahalarını, ödüllerini seçebiliyor ve bu turnuvalara katılabiliyor.

Serinin önceki oyunlarına oynayan oyunculara daha fazla hitap eden ancak yeni oyuncuları da kendisine çekmeye çalışan bu yapım bizlere fantezi Amerikan futbolu türünü sunuyor. Standart bir spor tarzı değil de daha şiddetli vahşet dolu bir yapı bizleri bekliyor olacak. Blood Bowl 3 ilginizi çektiyse 23 Şubat tarihini bekleyebilirsiniz.

Oyun şu anda Steam platformunda ön siparişlere açık durumda. Oyunun standart sürümü 280 Türk lirasından, Black Orcs Edition ve Imperial Nobility Edition Sürümleri 340 Türk lirasından, Brutal Edition Sürümü ise 425 Türk lirasından satışa sunuluyor. Brutal Edition Sürümünü satın alan oyuncular oyuna 48 saat önce erişebiliyor ve oyunu diğer oyunculardan erken deneyimleyebiliyor. 
 
- Grim Guardians: Demon Purge (23 Şubat)
 
 

INTI CREATES tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan metroidvania platform aksiyon macera oyunu Grim Guardians: Demon Purge, 23 Şubat tarihinde geliyor. Karanlık bir dünyanın bizlere sunulduğu platform oyununda 2D bir grafik sistemi benimsenmiş durumda. Soldan sağa doğru ilerleyeceğimiz bu yapımda karşımıza çıkan düşmanları alt edebilecek, onlarla aksiyona girebilecek ve hayatta kalmaya çalışacağız.

Piksel grafiklere sahip bu oyunda çeşitli karakterlerle tanışacak, onlardan arka planda işlenen hikaye hakkında bilgiler alacak ve çeşitli görevler elde edeceğiz. Oyun içerisinde arka planda işlenen hikayeye göre büyük bir sırrı ortaya çıkarmaya çalışacağız ve burada bulunan gizemi çözmek için elimizden geleni yapacağız.

İblislerin ve çeşitli tehlikelerin tehlikelerin yer aldığı bu dünyada bir iblis avcısı olarak yer alacağız. Aksiyon ve dövüş öğelerinin oyunun temelini oluşturduğu bu yapımda çeşitli silahlarla beraber bu tehlikeleri alt etmeye çalışacağız. Oyunda temel amacımız son iblisi alt etmek ve buradaki kaleyi başlarına yıkmak olacak.

Oyun içerisinde kız karakterlerin kontrolünü elimize alacağız. Bu iblis dolu kalede ilerlerken hem yakın mesafeden hem de uzak menzilli saldırı çeşitlerini kullanabileceğiz. Oyun içerisinde üzerimize gelen irili ufaklı çeşitli tehlikelerin haricinde bir de bazı noktalarda patronlar çıkacak. Patron dövüşleri normal bir şekilde ilerlediğimiz düşmanlardan daha tehlikeli ve zorlu olacak. Dolayısıyla bunları platform öğelerini kullanarak ve sağa sola kaçarak alt etmeye çalışacağız.
 
Oyun içerisinde iki farklı karakteri bulunacak, bu karakterlerden herhangi birisini seçebileceğiz. Bir karakter uzak menzilli bir saldırı çeşidine sahipken diğer karakter ise yakın mesafeden daha etkili bir dövüş stiline sahip. Dolayısıyla ikisinin de farklı özellikleri ve becerileri yer alacak. Bu iki karakter arasında geçiş yapabilecek ve bunların yetenekleri konusunda ustalaşmaya çalışacağız. İki karakter çeşitli kısımlarda kullanabilecek ve karşımıza çıkan düşmanları alt etmeye çalışacağız.

Karakterin birinde yukarıda da bahsettiğim gibi uzak menzilli bir saldırı stili olacak. Uzak menzilli saldırı stili gerçekleştirmek için de elinde hafif bir makineli tüfek olacak. Bu tüfekten çıkan mermileri karşımıza çıkan düşmanlar üzerine yağdırabileceğiz. Dolayısıyla bu sayede düşmanları yanımıza yaklaştırmayacak ve onlara kolayca alt etmeye çalışacağız.

Diğer bir karakter ise yakın mesafeden çok etkili dövüş stiline sahip. Bu karakter elindeki kılıcı ile beraber sağa sola savurabiliyor ve toplu bir şekilde düşmanlara katledebiliyor. Dolayısıyla iki karakterin her birinin kendine özgü yetenekleri ve becerileri var. Bu da oyuna çeşitlilik getiren unsurlardan biri olduğunu diyebilirim.

Eşli olarak oynayabileceğimiz bir mod yer alıyor
 
 

Oyun içerisinde tek oyunculu bir yapının yanı sıra eşli olarak oynayabileceğiniz bir mod bulunuyor. Bu eşli olarak oynayabileceğimiz mod çevrimiçi bir mod olarak karşımıza çıkmıyor. Dolayısıyla yanımıza bir arkadaşımızı veya yakınımıza çağırabilir ve bölünmüş bir ekranda bu oyunu iki kişili olarak deneyimleyebiliriz. Oyun içerisinde iki kişi oynamak daha eğlenceli bir deneyim sunabilir.

Oyun tekrar oynanabilirlik açısından bizlere yeni deneyimler sunmaya çalışıyor. Dolayısıyla geliştirici ekip bu konu üzerinde çalıştığını belirtiyor ve bu mekanik sayesinde de oyuna tekrar tekrar oynayabiliyorsunuz.

Karanlık bir atmosferin yer aldığı bu platform aksiyon macera oyunu 23 Şubat tarihinde geliyor. Siz de bu tarz yapımlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda bir demo sürümü yer almıyor. Dolayısıyla Steam platformu üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim alarak oyunun çıktığını öğrenebilirsiniz. 
 
- Metal Mutation (23 Şubat: üstten görünümlü aksiyon roguelike)
 
 

T0 STUDIO tarafından geliştirilen ve aynı tarafından yayınlanacak olan yukarıdan görünümlü roguelike unsurlara sahip dövüş odaklı aksiyon oyunu Metal Mutation, 23 Şubat tarihinde çıkış yapacak. Roguelike unsurlarının bolca yer aldığı bu oyunda sürekli olarak yeni yetenekler keşfedeceğiz, bu yetenekleri düşmanlara karşı uygulayacağız ve karakterimizi güçlendirmeye çalışacağız. Gelecek temasını yani cyberpunk bir dünyayı bizlere sunacak olan bu yapım içerisinde çeşitli zindanlara adım atacak, karşımıza çıkan mutasyonlu yaratıkları alt etmeye çalışacağız.

Tek oyunculu veya çok oyunculuğu olarak oynayacağımız bu yapımda dört kişilik bir takım kuracak, dilersek de tek oyunculu olarak ilerleyeceğiz. Çok oyunculu bir yapıyı bizlere sunan bu oyunda kuracağımız takım ile çeşitli stratejileri uygulayacak, düşmanların üzerine doğrudan saldırabilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz. Yapay zekaların, robotların nano virüslerin ve daha fazlasının bulunduğu bu dünyada kıyamet sonrası bir tema işlenmiş durumda.

Uzak olmayan bir geleceği bizlere sunan bu yapım içerisinde aslında temel amacımız insanlığı ve toplumu çöküşün eşiğinden kurtarmak. Burada bulunan büyük şirketlerin teknolojileri kötüye kullandığını görüyoruz. Dolayısıyla bu durum insanlığı çöküşe ve önlenemez bir duruma sürüklüyor. Biz de bu görev ile karakterimizi seçiyor ve büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz.

Oyun içerisinde çeşitli becerileri düşmanların üzerinde sergileyebiliyoruz, kendimize ait olacak çeşitli silahlar alabiliyoruz, karakterimizin yeteneklerini güçlendirebiliyoruz ve düşmanlara karşı daha da aktif hale getirebiliyoruz. Metal Mutation içerisinde hem yakın hem de menzilli dövüş stilleri yer alıyor. BunlarıdDüşmanlar üzerine uygulamak tamamen bize kalmış durumda. Yani istersek uzak dövüş stilini benimsiyor istersek de düşmanlara yakından saldırarak bu konuda uzmanlaşmaya çalışabiliyoruz.
 
 

Gelecek temalı bu yapım içerisinde karakterimizi yükseltebiliyor, silahlarımızı özelleştirebiliyor ve karşımıza çıkan yol ayrımlarını özgür irademizle seçebiliyoruz. Oyunda düşmanların üzerine uygulayacağımız çeşitli beceriler bulunuyor. Bu beceriler ile düşmanlara uzaktan makineli tüfekle ateş edebiliyor, düşman gruplarının arasına girip kılıcımıza çevirerek alana hasarı verebiliyor, düşmanları tepeden atlayarak yere alan hasarlı bir vuruş sergileyebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Yani oyun içerisinde kısacası çok çeşitli yetenek türleri ve beceriler bulunuyor diyebilirim.

Çeşitli yeteneklere sahip karakterleri seçebileceğimiz bu oyun içerisinde bitirici vuruşlar yapabiliyoruz. Oyunda diğer yandan kendi karakterimizin geniş bir teknoloji ağacı bulunuyor. Bu teknoloji ağacı içerisinde çeşitli yeteneklerin kilidini açabiliyor ve bu yetenekleri açarak düşmanlara karşı sergileyebiliyoruz.

En fazla dört oyuncunun bir takım kurabildiği bu oyunda etrafı keşfe çıkabiliyoruz, keşfe çıktığımız bu mekanlar arasında zindanlara akın edebiliyoruz, akın ettiğimiz bu zindanlar sayesinde etraftan kaynaklar toplayabiliyoruz. Bu sayede yeni saldırı stillerini öğrenebiliyoruz ve bunların kilidini açabiliyoruz. Bu yetenekler üzerinde ustalaşabiliyor ve bizlere sunulan bu dünyadaki hikayede ilerleyebiliyoruz.

Siz de bu tarz yukarıdan görünümlü gelecek temalı dövüş odaklı aksiyon roguelike oyunlarını seviyorsanız ve bu tarzla ilginiz varsa bu yapıma da bir göz atabilirsiniz. Metal Mutation'un hem grafikleri hem animasyonları hem de dövüş stilleri gerçekten de dikkat çekici gözüküyor. Bizlere sunulan bu dünyada çok çeşitli yetenekler ve kilidini açabileceğimiz gerçekten çok fazla sayıda unsur bulunuyor.

23 Şubat tarihinde çıkış yapacak bu oyunun şu anda Steam platformu üzerinde demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü dilerseniz bilgisayarınıza indirebilir, indirdiğiniz bu demoyu açarak oyunun belli bir kısmını oynayabilirsiniz. Bu sayede oyundan neler bekleyeceğinize dair fikir elde edebilirsiniz. Bu demo sürümünde oyunun dünyasına, karakterlerine, karakterimizin becerilerine, yeteneklerine ve daha fazlasını ufaktan bir göz atabilirsiniz. 
 
- Company of Heroes 3 (23 Şubat: strateji, taktik)
 
 

Relic Entertainment tarafından geliştirilen ve SEGA tarafından yayınlanacak olan gerçek zamanlı strateji taktik oyunu Company of Heroes 3, 23 Şubat tarihinde hayranlar ile buluşmaya hazırlanıyor. Bilinen strateji serisinin yeni çıkacak bu üçüncü oyunu derin stratejik unsurlara, büyük haritalara ve mücadelelere sahip olacak. Seri içerisinde farklı bir boyutu temsil edecek olan bu yapım arka planda bizlere hikaye anlatacak, bu hikayenin dışında gerçek zamanlı strateji unsurları bulunacak, strateji ve taktiğin oyunun temelini oluşturduğu bu yapımda ordularımızı komuta edeceğiz ve düşmanların durumuna göre bu ordularımızı hareket ettireceğiz.

Sadece kara değil deniz ve havada da mücadele devam edecek

Gerçek zamanlı bu strateji taktik oyununda büyük savaşlara atılacak, taktik ve strateji unsurlarını harmanlayan bu yapım içerisinde savaşı aslında tüm boyutlarıyla yaşayacağız diyebilirim. Tamamen stratejiye odaklanan bu oyun içerisinde dinamik bir harita bulunacak. Oyunda sadece karada değil havada ve denizde de savaşacağız yani hem kara hem deniz hem de havada üretebileceğimiz çeşitli araçlar ve düşman ordularının üzerine karşı yönlendirebileceğimiz çeşitli yapılar bulunacak. Bunlara rehberlik etmek tamamen bizim işimiz olacak.

Oyun içerisinde dört farklı savaş grubu yer alıyor

Company of Heroes 3, geliştirici ekip Relic tarafından tescillenen Essence Engine oyun motoruyla geliştiriliyor. Bir süredir geliştirilen ve ara ara da çeşitli fragmanları yayınlanan bu yapım 23 Şubat tarihinde nihayet geliyor. Oyun içerisinde dört farklı savaş grubu bulunuyor. Bu savaş gruplarının her birinin kendine ait özellikleri ve becerileri bulunuyor. Dört grup içerisinde seçim yapabiliyoruz, bu grupların hep avantajlarından hem de dezavantajlarından faydalanmaya çalışıyoruz.

Derin strateji unsurlarına sahip olan bu yapımda savaş aslında her yönüyle işleniyor, bir savaşa giriş yapacaksak çeşitli ikmal hatları kurmamız gerekiyor aynı zamanda ordularımızı ve müttefik orduları karadan denizden ve havadan desteklememiz gerekiyor. Bunun dışında düşmanı kıskaca almak için çeşitli taktikler de yapmak gerekiyor. Bu orduların komutası tamamen bizim elimizde oluyor.

Taktiksel oynanışın temel olduğu bu oyunda seri içerisinde yer alan bazı özellikler yeni teknolojilerle beraber değiştirilerek ve geliştirilerek yer alacak. Geliştirici ekip bu oyunun seri tarihindeki en derin strateji sunacak olan yapım şeklinde karşımıza çıkacağını belirtiyor. Oyun içerisinde düşmanlarla mücadeleye gireceğimiz ve savaşacağımız farklı bölgeler de yer alıyor. Bu farklı bölgelerin her birini kendi özel avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Bunların üstesinden gelmek ve orduları rahat hareket ettirebilmek için çevreyi iyi analiz etmek ve kolaçan etmek gerekiyor.

Farklı farklı bölgeler bulunuyor
 
 

Kıyı kasabalarından dağlara dağlardan çöllere kadar kadar birçok farklı bölgenin yer alacağı bu oyun içerisinde etrafı keşfetmek, buranın bir yol haritasını çıkarmak ve analiz etmek tamamen rakipleri şaşırtmak ve strateji odaklı bir yapının olduğunu gösteriyor. Oyun içerisinde çeşitli cephe hatları oluşturabiliyor, orduların ikmal hatlarını kesebiliyor ve onlara zor anlar yaşatabiliyoruz.

Geliştirici ekip bu yeni oyunun seri tarihindeki en büyük tek oyunculu moduna sahip olduğunu belirtiyor. Oyun içerisinde dinamik bir harita yer alıyor yani canlı bir dünya bizleri bekliyor. Oyunda ne kadar çok çabalarsak ve emek verirsek o derece başarılı olabiliyoruz. Oyun içerisinde derin stratejik seçimler ve bu seçimlerin sonuçları bulunuyor. Yapacağımız hamleler, kuracağımız müttefikler ve oluşturacağımız ordular bu oyun içerisinde çok önem arz ediyor.

Yukarıda da bahsettiğim gibi düşmanlarla çeşitli alanlarda savaşa girebiliyoruz. Örneğin karada girdiğimiz büyük bir mücadele var, bu mücadelede tıkandık ancak rakibin arka tarafında deniz var ve biz bu esnada deniz kuvvetlerini çağırıp arkadan hamlemizi yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun bunun gidişatını ve stratejisini tamamen bize bırakıyor. Biz de yine yukarıda bahsettiğim gibi alanı iyi kolaçan ve iyi analiz etmeliyiz ki düşman oralarına karşı sürpriz bir saldırı yapalım.

Oyun içerisinde kuracağımız orduların güçlerini yükseltebiliyoruz, kendi oyun tarzımızı bu oyun içerisinde oluşturabiliyoruz, saldırımızı planlıyor, rakip orduyu analiz edebiliyor, savaşta avantaj sağlayacak tüm unsurları aslında bir nevi inceleyebiliyoruz. Oyunda bölüklerimizi, gruplarımızı, orada da yer alan askerlerimizi ve araçlarımızı dilediğimiz gibi yükseltebiliyor, onları geliştirebiliyor ve düşmanların karşısına daha etkili bir şekilde çıkmasını sağlayabiliyoruz.

Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde seri tarihinin en çok asker grubu olacağı söyleniyor. Oyunda bir taraftan strateji unsurları bulunurken diğer taraftan çeşitli özelleştirme detayları yer alıyor. Bu detaylar arasında ordu özelleştirme sistemi veya mekaniği yer alıyor. Bu sayede ordularımızı özelleştirebiliyoruz, diğer ordulardan farklı olarak görülmesi sağlayabiliyoruz ve güçlendirebiliyoruz. Oyun içerisinde çeşitli güçte kuvvetler, mangalar, milletler topluluğu, gruplar ve daha fazlası yer alıyor. Bunları seçimi de tamamen bize ait oluyor.

Oyunda rakip orduyu analiz etmek çok önemli demiştim. Dolayısıyla bu analizi gerçekleştirmek ve düşman ordularının ne kadar güçlü olduğunu keşfetmek amacıyla çeşitli gizli keşif araçları üretebiliyor, bu araçlar sayesinde rakip takımı analiz ediyor ve nereden saldırı yapacağımızı planlayabiliyoruz. Bu da oyunda kalmamızı ve düşman ordularını indirmemize yarayan seçeneklerden bir tanesi.
 
 

Geliştirici ekibin belirttiğine ve yayınlanan fragmanlara göre oyun içerisinde bir de fizik mekaniği yer alacak. Yukarıda bahsettiğim gibi tescilli Essence Engine oyun motoru tarafından geliştirilen bu oyunda atacağımız top mermileri eğer bir binaya veya yapıya denk gelirse bu binanın yıkılışını ve attığımız bombanın yerdeki bıraktığı etkiyi görebileceğiz. Bu fizik motoru sayesinde seri aslında yeni bir boyuta taşınıyor diyebilirim.

Oyun seri tarihinde daha önce görülmemiş gelişmiş bir yapay zekaya, savaş alanlarına, fizik motoruna, gelişmiş teknolojilere, animasyonlara ve grafiklere sahip olacağı belirtiliyor. Bu unsurların olması güzel ancak bunları aktarılış biçimleri ve oyuncuya sunuş şekilleri oldukça önemli. Dolayısıyla bunların güzel bir şekilde harmanlanmasını ve bizlere aktarılmasını bekliyoruz.

Strateji unsurlarının yanı sıra sinematik aksiyon deneyimi de sunan bu oyunda arka planda bir hikaye anlatılacak. Devasa tek oyunculu bir moda sahip olacak bu yapım seriyi farklı bir yere taşıyacak. Dört oynanabilir grup arasından istediğimizi seçebileceğimiz bu oyunda çeşitli oyun modları yer alacak Bu oyun modları arasında Italian Dynamic Campaign, The North African Operation ve daha fazlası yer alacak.

Serinin ilk oyunu 2006 yılında yayınlandı. Sizde seri içerisinde yer alan oyunları denemişseniz veya bu strateji tarzına ilginiz varsa bu yapıma da bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda ön siparişleri açık durumda. Oyunun standart sürümü 799 Türk lirasından, Dijital Premium Edition ise 1099 Türk lirasından satışta. 23 Şubat tarihinde çıkış yapacak serinin yeni oyunu bakalım bizlere vadettiğini sunabilecek mi. Hep birlikte göreceğiz. 
 
- Chef Life: A Restaurant Simulator (24 Şubat)
 
 

Cyanide tarafından geliştirilen ve Nacon tarafından yayınlanacak olan aşçılık temalı simülasyon yönetim oyunu Chef Life: A Restaurant Simulator, 2 Şubat tarihinde biz oyun severler ile buluşacak. Simülasyon ve aşçılık oyunlarını sevenler için şimdiden bu yapım tam size göre diyebilirim. Çünkü bu oyun içerisinde simülasyon unsurları, aşçılık teması ve bunun yanı sıra yönetim öğeleri yer alıyor.

Oyunda tamamen hayalinizdeki restoranı kurabiliyor ve istediğiniz şekilde tasarımları yapabiliyorsunuz. Oyun içerisinde aşçılık teması bulunduğundan dolayı aklınıza gelebilecek tüm mutfak araç ve gereçleri yer alıyor. Oyunda mutfak robotları, mini fırınlar, ocaklar bıçak ve benzeri gibi öğeler bulunuyor. Oyundaki bu araç ve gereçleri dilediğiniz gibi seçebiliyor ve ona göre özelleştirilebiliyorsunuz.

Bu simülasyon oyunu gerçeğe yakın yapılmak istendiğinden dolayı yemek pişirme ve yönetme olayı çok detaylı bir şekilde bizlere aktarılmış durumda. Oyunda malzemelerin kalitesi ve kullanacağınız pişirme taktikleri çok önem arz ediyor. Kuracağınız bu restoranı tamamen baştan aşağı yenileyebiliyor, dilediğiniz gibi sandalyeleri - masalları dizebiliyor ve restoranın dizaynını tamamen kendinize göre şekillendirebiliyorsunuz. Eğer ne kadar ilgi çekici ve kaliteli bir yapı oluşturursanız müşteriler de bu durumdan memnun kalacak ve daha fazla müşteriyi kendinize çekebileceksiniz.

Oyun içerisinde dünya mutfakları bulunuyor. Bu mutfaklar arasından dilediğiniz gibi seçim yapabiliyor ve ona göre yemeklerinizi pişirebiliyorsunuz. Oyunda yer alan dünya mutfakları arasında İtalya, Fransa ve daha fazlası bulunuyor. Chef Life: A Restaurant Simulator'da dilerseniz klasik menüler oluşturabiliyor veya şefin tavsiyesi olarak müşterilere çeşitli yemekler sunabiliyorsunuz.

Oyundaki detaylı bu yemek pişirme sekansları haricinde bir de tarifleri geliştirme sistemi bulunuyor. Bu sistem sayesinde hem yemekleri daha çabuk yapabiliyor hem de daha lezzetli bir şekilde müşterilere sunabiliyoruz. Müşterilerin beklentilerini karşıladığımız takdirde de bu restoranımızı büyütebiliyor ve kendi reklamımızı dünyaya tanıtabiliyoruz.
 
 

Oyunda farklı farklı yemek pişirme teknikleri bulunuyor. Oyun içerisinde bulunan simülasyon öğeleri sayesinde gerçekçi bir aşçılık deneyimi bizlere aktarılmaya çalışılıyor. Oyunda çeşitli sebze ve meyveleri doğrayabiliyor, doğradıktan sonra kızartabiliyor ve bunları pişirebiliyoruz. Ardından bunları bir araya getirip karıştırarak lezzetli yemekler yapmaya çalışıyoruz. Tabii ki pişirme ve yapma yöntemleri bizim seçiminize göre değişkenlik gösteriyor. Oyunda eğer bir yemeği yapmaya karar verdiyseniz her aşamayı siz yönlendiriyorsunuz: Doğramadan pişirmeye ve sunuma kadar tamamen tüm yönetim sizin hakimiyetinizde oluyor.

Oyunda ilk etapta küçük bir restorandan başlıyorsunuz ve sınırlı sayıda masa ve sandalye ile işe atılıyorsunuz. Daha sonra müşterileri çektikçe ve müşterileri memnun ettikçe finansal olarak genişliyor ve para kazanıyorsunuz. Kazandığınız bu paralar ile restoranı büyütebiliyor, yeni masalar ve sandalyeler alabiliyor, çeşitli yemek tariflerinin kilidini açabiliyor, tarifleri geliştirebiliyor ve daha lezzetli sunumlar elde edebiliyorsunuz. Bu sayede müşteriler sizden memnun kalıyor ve tekrar tekrar sizi ziyarete geliyor. Kuracağınız bu restoran ile beraber dünya mutfağına açılmaya ve aşçılık yeteneklerinize sergilemeye çalışıyorsunuz.

Chef Life: A Restaurant Simulator'da hem simülasyon hem de yönetim unsurları yer alıyor. Dolayısıyla bu tarz aşçılık teması - yönetim teması ve restoran temasını seven oyuncuların mutlaka oynaması gereken bir yapım diyebilirim. Oyunda farklı farklı özellikler yer alıyor ve bu özellikler bizlere eğlenceli bir şekilde aktarılmaya çalışılıyor.
 
- Clive 'N' Wrench (24 Şubat: platform, keşif, macera)
 
 

Dinosaur Bytes Studio tarafından geliştirilen ve Numskull Games tarafından yayınlanacak olan keşif, aksiyon, macera, platform oyunu Clive 'N' Wrench, 24 Şubat tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Platform öğelerinin ön planda olduğu bu oyunda hem tavşanı hem de maymun bir karakteri oynayabiliyoruz. Oyun içerisinde minyatür bir karakter olarak yer alıyor ve odalar, yataklar ve yastıklar bizlere devasa geliyor. Dolayısıyla minyatür bir karakter olarak yer aldığımız bu oyunda sağdan sola zıplayabiliyoruz, televizyonun üzerinden yatağın üzerine atlamaya çalışıyoruz, çeşitli oyun içi öğelerini toplayabiliyoruz ve daha fazlasını yapabiliyoruz.

Oyun içerisinde arka planda bizlere bir hikaye anlatılıyor. Hikayenin temeli ise karşımızda bir kötü karakter yer alıyor, bu kötü karakterin şeytani planları bulunuyor, temel amacımız bu şeytani planları alt etmekten geçiyor.

11 farklı dünyanın yer alacağı bu oyun içerisinde farklı mekanlardan bölgelere farklı platform unsurlarından aksiyonlara dalabiliyoruz. Oyun gerçekten her bölgenin farklı bir şekilde işlenişini bizlere sunmaya çalışıyor. Her bölgenin kendine ait platform öğeleri, teması, yapısı ve özelliği bulunuyor. Dolayısıyla bu da oyuna çeşitlilik katan ve oyunu oynatan özelliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Her bölgenin özenle doldurulması ve farklı özelliklerin yer alması gibi unsurlar biz oyuncuların dikkatini çeken etmenlerden bir tanesi diyebilirim.

11 farklı dünya içerisinde hem eskiye gidebiliyor hem de günümüze dönebiliyoruz. Antik Mısır mezarlarından buz çağına buz çağından günümüz teknolojilere sahip bölgelere ve daha fazlasına gidebiliyoruz. Bu bölgelerin yine yukarıda bahsettiğim gibi farklı platform öğeleri ve özelliği bulunuyor. Her birinde sağdan sola atlayabiliyor ve çeşitli görevleri yerine getirebiliyoruz. Bu 11 farklı dünyaya giriş yapmak için ana bir salon bulunuyor. Dolayısıyla bu dünyalardan her birine istediğimiz zaman giriş yapabiliyor ve maceraya atılabiliyoruz.

Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi iki farklı karakter yer alıyor. Maymun ve tavşan olarak oynayabileceğimiz bu platform oyununda iki karakterin de kendine özgü yetenekleri ve becerileri bulunuyor. Oyunda bu karakterler ile çeşitli estetik hareketler gerçekleştirebiliyor ve bir yerden bir yere ulaşmak için de bunların özelliklerinden faydalanabiliyoruz. Bu iki kahraman ile beraber atılacağımız bu macerada çeşitli platform unsurları, zorlu alanlar, bulmacalar ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak.
 
 

Clive 'N' Wrench içerisinde tek oyunculu bir yapı bizlere sunuluyor. Dolayısıyla çevrimiçi veya çok oyunculu bir yapı bulunmuyor. Oyunda zorlu platform unsurları karşımıza çıkacak ve aşılması gereken çeşitli tuzaklar, zaman kısıtlı açılabilen - kapanabilen duvarlar ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Oyunda bu zorlukları aşmak için zamanlamamızı iyi kullanmak, doğru zamanda atlamak ve süzülmek gerekiyor. Dolayısıyla bir yandan platform becerilerimizi geliştirmek durumunda kalıyoruz.

Oyunda her bölgede etrafı keşfedebiliyor ve bu keşif sırasında çeşitli koleksiyon eşyalarını bulabiliyoruz. Her bölgenin kendine ait farklı ve özel koleksiyon eşyaları bulunuyor. Dolayısıyla bunları toplamak da tamamen bize kalıyor. Oyunda tek oyunculu bir platform macera mekaniği bizlere sunuluyor. Platform unsurları arasında parkur mekanikleri yer alıyor. Parkur mekanikleri de zorlu bir macerayı karşımıza getiriyor.

Bu tarz platform ve parkur oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma da bir şans verebilirsiniz. Oyun 24 Şubat tarihinde biz oyun severlerle buluşacak. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve demo sürümü ne yazık ki bulunmuyor. Dolayısıyla oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.
 
- Octopath Traveler 2 (24 Şubat: sıra tabanlı taktik, rol yapma)
 
 

Square Enix ile ACQUIRE tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanacak olan Octopath Traveler 2, 24 Şubat tarihinde geliyor. 2018 yılında piyasaya sürülen sıra tabanlı rol yapma macera oyunu Octopath Traveler’ın devam oyunun niteliğinde bir yapım olarak karşımıza çıkacak bu ikinci oyun yeni iyileştirmeleri, geliştirmeleri ve eklemeleri bünyesinde barındıracak. 2018 yılında yayınlanan ilk oyun dünya çapında bu zamana kadar 3 milyonun üzerinde satış yaptı. Bu ikinci oyun ise aynı derinlikte ve aynı atmosferde bizlere yeni bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Oyun içerisinde sıra tabanlı taktik rol yapma unsurları bulunuyor. Burada kendi ekibimizi kurabiliyor ve karşımıza çıkan düşmanları yeteneklerimiz ile alt etmeye çalışabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı diyarlardan farklı bölgelere kadar yeni kısımlar bulunuyor. Büyük bir maceraya atılacağımız bu oyunda sekiz farklı gezgin karakter oyun içerisinde yer alıyor. Bu gezginlerin her birinin de farklı yetenekleri ve becerileri bulunuyor. Bu becerileri de sıra tabanlı taktik unsurları içerisinde kendimize göre değerlendiriyor ve hamlelerimize kurduğumuz stratejiye göre yapabiliyoruz.

Her bölgenin kendine ait özellikleri ve sırları oluyor. Bunları açığa çıkarmak etrafı keşfetmek ve yeni bölgelere açılmak tamamen bizim işimiz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi sekiz farklı gezgin bulunuyor, bu gezginlerden bir tanesini alabiliyor ve büyük bir macerayı atılabiliyoruz.

Piksel ve retro sanatının birleşimi

Piksel sanatının ve retro sanat stilinin yer aldığı bu oyunda karanlık bir atmosfer benimsenmiş. Hikayenin gidişatı ve bizlere sunulan atmosfer gayet ilgi çekici görünüyor. Octopath Traveler 2 içerisinde bizlere bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye ulaşacağımız bölgelerde bulunan karakterlerle gireceğimiz diyaloglar aracılığıyla ve diğer unsurlarla bizlere aktarılmaya çalışılıyor. Oyunda farklı bölgelere gitmek için denizlere yelken açabiliyor veya yürüyerek ulaşabiliyoruz.

Gece ve gündüz döngüsü yer alıyor
 
 

Oyunda diğer yandan Gece ve gündüz döngüsü bulunuyor. Gece ortamların aydınlatması, üzerimize düşen ayın yansıması, karanlık atmosfer ve daha fazlası bizlere aktarılıyor gündüz ise gün ışığının karakterlerimize düşen ışığı ve daha fazlası oyun içerisinde yansıtılıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gece gündüz mekaniği yer alıyor diyebilirim.

Octopath Traveler 2 içerisinde rol yapma unsurlarının da olduğundan bahsettim. Bu unsurlar içerisinde çeşitli eşyaları elde edebiliyoruz, bu eşyaları geliştirebiliyoruz, kendi becerilerimizi geliştirebiliyoruz ve bu sayede karşımıza çıkan tehlikeler ve düşmanlara karşı daha güçlü olabiliyoruz. Oyunda karakterimizin becerilerini istediğimiz şekilde geliştirebiliyor, karakterimizi bu şekilde daha da güçlendirebiliyor ve savaşlarda daha dayanıklı olmasını sağlayabiliyoruz.

2018 yılında çıkış yapan ilk oyunun ardından gelecek olan bu yeni oyunda çeşitli eklemeler de bulunuyor. Orijinal oyunun mekaniklerinin de bulunduğu bu oyunda değişen bir dünyanın her köşesine aslında keşfedebiliyoruz. Her keşfettiğimiz bölgede farklı karakterler etkileşime girebiliyoruz. Bunun yanı sıra etkileşime girebileceğimiz çeşitli oyun içi unsurlar ve daha fazlası bizlere aktarılıyor.

Pixel ve retro sanat stiline sahip olan bu oyunda sıra tabanlı dövüşlere girebiliyor ve rakipleri alt etmeye çalışabiliyoruz. Adından da anlaşılacağı gibi sıra tabanlı dövüş sisteminde bir biz bir de karşı takım sırasıyla hamle yapmaya çalışıyor, en çok hasar veren ve hayatta kalan bu dövüşün galibi olarak ayrılıyor, Bu dünyada ne kadar çok tehlikeyi alt edersek ve düşmanı yok edersek o derece çeşitli öğeler elde edebiliyoruz ve kendimizi güçlendirebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde ışıklandırmalar, grafikler ve karakterlerin tasarımları gerçekten de ilgi çekici olarak gözüküyor. Oyunda sıra tabanlı olarak girdiğimiz savaşlarda çeşitli becerilerimizi kullanabiliyor, karakterlerimizin yapacağı hamleleri seçebiliyoruz, karşımıza çıkan düşman gruplarından hangisine saldıracağımızı ve daha fazlasını özgürce seçebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı mekanlara girebiliyor, bu mekanlarda çeşitli diyaloglar aracılığıyla hikaye bizlere aktarılıyor ve amacımızı öğrenmeye çalışıyoruz.

Siz de bu tarz kişisel sanatına sahip rol yapma macera oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma da bir şans verebilirsiniz. İlk oyunu oynayanlar zaten oyunun orijinal mekaniklerini ve içeriğini bilir. Bu devam oyununda da yeni mekaniklerin, ek bölgelerin ve daha fazlasını eklendiğini söyleyebilirim. Oyun şu anda ön siparişlere açık durumda ve ön sipariş fiyatı ise 599 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor. Tek oyunculu bir yapıya sahip olan bu oyunda Steam üzerinde başarımlar da yer alıyor. 24 Şubat 2023 tarihinde çıkacak olan bu oyun toplamda 9 dili destekliyor. Desteklediği diller arasında İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Japonca, Korece, basitleştirilmiş Çince ve geleneksel Çince yer alıyor.
 
- The Pale Beyond (24 Şubat: hayatta kalma, simülasyon, macera)
 
 

Bellular Studios tarafından geliştirilen ve Fellow Traveller tarafından yayınlanacak olan hayatta kalma, simülasyon, macera oyunu The Pale Beyond, 24 Şubat tarihinde geliyor. Grafikleri ve ortamları ile ön plana çıkan bu oyunda kaynaklarımızı yönetebileceğiz, kendi güvenliğimizi sağlamak için gerekli önlemler alacağız, ekibimizin moralini düzgün tutmaya çalışacağız ve çeşitli kararlar vermek zorunda kalacağız. Verdiğimiz bu kararlar maceramıza ve sonuca etki edecek.

Soğuğun ve buzun hakimi olduğu bu dünyada büyük bir maceraya atılacağız. Oyun içerisinde bir geminin ve mürettebatın buzlarla kaplı bu Diyarda kaybolduğuna şahit olacak ve biz de bu kaybı araştırmaya koyulacağız. Bu süreçte çeşitli sırları açığa çıkartmaya, cevaplar bulmaya ve olayları daha da açığa çıkarmaya çalışacağız.

Etrafı keşfedebileceğimiz bu kutup macerasında o soğuk atmosferi içimize kadar hissedeceğiz. Rüzgarlı ve sert doğasıyla ön plana çıkan bu dünya bizlere zorla anlar yaşatacak diyebilirim. Dikkat çekici grafikleri ile ve karakterleriyle ön plana çıkan bu oyunda vereceğimiz kararlar çok etkili olacak. Her verdiğimiz kararın aslında bu dünyada bir sonucu yer alacak. Oyun içerisinde çeşitli karakterler ile diyaloğa girebileceğiz ve onlardan çeşitli bilgiler alabileceğiz. Etrafı keşfederken ve bu diyarda maceraya çıkarken buz üstünde yolumuza devam edeceğiz.

Hem yönetim unsurlarının hem de simülasyon unsurlarını yer aldığı bu oyunda hayatta kalmaya çalışacağız. Kendimizin haricinde bir de yönetmemiz gereken bir mürettebat bulunacak, bu mürettebatı beslemek, güvenliğini sağlamak ve hayatta kalmasını tutunmak tamamen bizim işimiz olacak.

The Pale Beyond oyunu içerisinde diğer mekaniklerden farklı olarak bir de seçim aşaması bulunacak. Yani oyun içerisinde belirli dönemlerde kaptan seçilecek, bu kaptan seçimlerinde herkes bir oy kullanacak ve  her bir oy gerçekten de çok önem arz edecek. Mürettebat ile aranızı daima iyi tutmamız gerekecek. Dolayısıyla bu da kaptanlık seçimlerine etki edecek. Ne kadar çok mürettebat üyesini yanımıza tutarsak ve onlara İyi davranırsak onlar da seçimlerde bizlere oy verebilir ve biz de bu sayede mürettebatın başına geçebilir ve başında kalmaya devam edebiliriz.

Oyun içerisinde geliştirici ekip bu soğuk ve buzlu ortama bir de eşlik edecek orijinal müzikler eklemiş durumda. Bu müziklerle beraber ortam daha da güzel hale geliyor ve çeşitli dikkat çekici sesler bizlere aktarılıyor.
 

Oyunda dikkat çekici manzaralar, el yapımı çizimler ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Bunun yanı sıra çeşitli karakterlerle diyaloğa geçebileceğiz, araştırabileceğimiz çeşitli kaynaklar olacak ve daha fazlası bizlere sunulacak. Renkli ve buz dolu diyarlarda birçok karakter ile buluşacak, yapacağımız hamleler çok önem arz edecek, atılacağımız bu macerada çeşitli bölgelere ulaşacak, ulaşımız bu bölgelerin her birinde farklı manzaralar yer alacak. Oyunda mürettebat üyelerine sıcak yemekler ve içecekler sunmamız gerekecek. Dolayısıyla onların iyiliğini her zaman düşünmemiz lazım.

Oyun içerisinde bir de zamanı ilerletme sistemi olacak. Bu sistem sayesinde saatlerimizi ileri bir zamanı alabileceğiz, bu da hızlı bir ilerleme mekaniğinin olduğunu gösteriyor. Oyun genel olarak diyalog temelli olarak ilerliyor ve sürekli olarak karakterlerle etkileşime girebiliyoruz ve çeşitli seçimleri burada yapabiliyoruz.

The Pale Beyond oyununun şu anda Steam platformu üzerinde demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü indirerek oyunun bir kısmına deneyimleyebilirsiniz, deneyimlediğiniz bu kısımla beraber oyundan neler bekleyeceğinize dair fikirler elde edebilir ve oyunu satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz. Eğer oyunu beğendiyseniz Steam platform üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıktığı zamanda mail adresinize bir bildirim alarak oyunun çıktından haberdar olabilirsiniz.
 
- Kerbal Space Program 2 (24 Şubat: Uzay temalı simülasyon, sandbox)
 
 

Intercept Games tarafından geliştirilen ve Private Division tarafından yayınlanacak olan uzay temalı simülasyon sandbox oyunu Kerbal Space Program 2, 24 Şubat tarihinde geliyor. İlk oyunun orijinal yapısını koruyan ve yeni mekanikleri bünyesine dahil eden bu ikinci oyun yine bizleri uzayın derinliklerine götürecek ve burada geniş bir macera sunacak. Bu yapımda ilk oyunda olmayan yeni mekanikler, yeni oyun içi eklemeler ve daha fazlası yer alacak. Devam oyunu Kerbal Space Program 2'de çeşitli gizemleri keşfederken kendimize ait bir program oluşturacak, bu program dahilinde uzay aracımızı inşa edecek, geliştirecek ve güçlendirebileceğiz.

Erken erişim sürümünde yayınlanacak olan bu oyunda geri bildirimler izlenecek ve çeşitli oyun içi hatalar bu sürümle beraber giderilecek. Oyun içinde erken erişim sürümünde belli başlı temel özellikler yer alacak. Bu özellikler arasında yeni oyun içi teknolojiler, çeşitli koloniler, bir yerden bir yere gidebileceğimiz ve keşfedebileceğimiz yolculuk sistemi, çok oyunculu mod desteği ve daha fazlası yer alacak. Bu sistemlerin dışında yeni oyun mekanikleri ve içerikler de tam sürümde oyuna dahil olacak.

Oyun ilk etapta oyunculara yeni uzay araçlarını sunacak. Bu uzay araçlarının parçalarını, motorlarını ve yakıtlarını düzenleyebilecek ve bunların üzerine geliştirme yapabileceğiz. Oyun içerisinde yeni nesil araç teknolojileri bulunacak. Bu kapsamda yeni teknolojilerle beraber daha hızlı ve daha güçlü uzay araçları elde edebileceğiz. Yeni uzay keşiflerimizi de bu mevcut aracımızla beraber yapabileceğiz.

Kerbal Space Program 2 içerisinde yine yukarıda belirttiğim gibi çeşitli koloniler bulunacak. Bu koloniler her birinin kendine özgü özellikleri ve yerleşim yerleri bulunacak. Bu kolonilere giriş yapabilecek, buradaki yerleşim yerlerini keşfedebilecek, buradan çeşitli kaynaklar ve yakıtlar toplayabilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz. Bu kolonileri bir nevi misafir olacağız diyebilirim.
 
 

Uzay simülasyonu öğelerinin yer aldığı bu oyunda yıldızlararası bir yolculuğa çıkacak, bu esnada etrafı keşfedebilecek ve yeni kaynaklar toplayabileceğiz. Bu kaynaklarla beraber yeni teknolojilerin araçların ve içeriklerin kilidini açabilecek. Böylece yolculuğumuzu daha da çeşitlendirebileceğiz. Oyun içerisinde bir dizi yıldız sistemi ve gök cisimleri yer alacak. Bunlar da uzay atmosferini daha iyi yansıtan unsurlardan bir tanesi. Oyunda farklı farklı evrenlere ve güneş sistemlerine geçiş yapacağız. Buradaki kolonileri keşfedebileceğiz ve çeşitli kaynaklar toplayabileceğiz. 

Oyunun erken erişim sürümünde bir de modlama desteği yer alacak. Bu mod desteği ile beraber oyuncular keşiflerini daha da çeşitlendirebilecek ve diğer oyunculara sunulabilecek. Bu mod hakkında şu anda çok fazla ayrıntı bulunmamakta. Geliştirici ekip oyunun çıkışı ile beraber bu modu detaylandıracak ve bizlere sunacak.

Bu tarz uzay simülasyonu, keşif ve senbox oyunlarına ilgi gösteriyorsanız bu yapıma bir şans verebilirsiniz. Özellikle ilk oyunu oynayan oyuncular için bu oyunda yeni eklemelerin olacağını söyleyebilirim. Gerek mekaniklerde gerekse oyun içi yeni teknolojilerde birçok değişiklik yapılmış durumda. İlk oyunu oynayanlar ikinci oyunla beraber bu farkı daha iyi anlayacaktır.
 
- Pavlov VR (27 Şubat: aksiyon, nişancı, çevrimiçi)
 
 

Vankrupt Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanan aksiyon nişancı çok oyunculu Pavlov VR, 27 Şubat tarihinde geliyor. Erken erişim olarak şu anda Steam üzerinde yer alan bu yapımın 27 Şubat'ta tam sürüm olarak yayınlanması planlanıyor. Oyunun erken erişim sürümünde oyuncu geri bildirimleri ön plana alındı ve çeşitli hatalar düzeltildi. Şimdi ise tam sürüme kavuşmak üzere. Dolayısıyla oyunun tam sürümü bizlere daha iyi bir deneyim ve daha fazla özelliği sunacak.

Çeşitli operasyonlara katıldığımız ve tehlikeli bölgelere girdiğimiz bu nişancı aksiyon VR oyununda yoğun çatışma sahnelerine tanıklık edeceğiz. Hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir yapıya sahip olan bu oyun içerisinde bizlere gerçekçi bir sanal ortam yaratılıyor. Sanal gerçeklik başlığı ile beraber oynanabilecek bu hızlı tempolu nişancı oyununda geliştirici ekip bizlere en iyi VR deneyimini sunmak için çalıştığını belirtiyor.

Sanal gerçeklik oyunu için şu anda bir topluluk oluşturulmuş durumda. Topluluk geri bildirimleri, topluluğun isteği ve talepleri doğrultusunda şekillenen bu yapım bizlere oyuncu odaklı bir yapının bulunacağının göstergesi. İkinci Dünya Savaşı'nı temel alan bu oyun içerisinde çeşitli operasyonlara çıkabiliyor, istediğimiz hamleleri yapabiliyor ve kendimiz ve ekibimiz ile taktikler geliştirebiliyoruz.

Çeşitli çevrimiçi sunucuları bünyesinde barındıran ve topluluk odaklı bu yapım içerisinde hızlı bir nişancı deneyimi bizleri bekliyor olacak. Pavlov VR içerisinde ölüm maçı, araştır ve yok et ve daha fazla çeşitli oyun modları bulunuyor. Bu modların her birini de deneyimleyebiliyorsunuz. Bunun dışında çevrimiçi bu yapımı oynayacak, eğer gerçek oyuncuyla oynamak istemiyorsanız da oyun içerisinde botlar bulunacak. Bu botlar sayesinde de herhangi bir bekleme süresi olmaksızın bu oyunu deneyimleyebileceksiniz.

Bunun dışında oyunu çevrimdışı olarak da oynayabileceksiniz. Geliştirici ekip çevrimdışı modu da bu oyun içerisinde dahil etmiş durumda. Dolayısıyla bu da oyunu oynamanın ekstra bir güzelliği diyebiliriz.
 
 

Daha çok çevrimiçi olarak oynayabileceğimiz bu oyun içerisinde takım arkadaşlarımızla beraber sesli sohbete girebiliyoruz. Bunun yanı sıra hazır cevaplar verebileceğimiz radyo iletişimi de bu oyun içerisinde bulunuyor. Diğer nişancı oyunlarında olduğu gibi bu oyunda çeşitli taktikler yapabiliyor ve takımımız ile iletişim halinde kalabiliyoruz. Böylece planlı bir şekilde operasyonlarımızı gerçekleştirebiliyoruz. Bu da daha gerçekçi bir nişancı ve aksiyon deneyimini bizlere sunuyor.

Oyun içerisinde yapacağımız hamleler ve planlar tamamen bize ait oluyor. Nereden gitmemiz gerekiyorsa oraya kendi stratejimiz ile gidebiliyor, sağa sola pusabiliyoruz. Yoğun çatışmaların yer alacağı bu yapım içerisinde çeşitli aksiyon sahneleri de bulunuyor.

Bu tarz nişancı oyunları oyuncuları sanal gerçeklik başlığında belki ilk etapta yorabilir. Ancak biraz alıştıktan sonra daha iyi bir deneyim elde edebilirsiniz.

Poligon ve antrenman alanları
 
 

Oyun içerisinde yine kendimizi test edebileceğimiz ve antrenmanlar yapabileceğimiz poligonlar, çeşitli silahları deneyebileceğimiz taktik alanları ve daha fazlası bulunuyor. Bu kısımda çeşitli silahları deneyebiliyor, poligonlarda kendimizi deneyebiliyor ve test edebiliyoruz. Ne kadar iyiyiz ne kadar kötüyüz bu poligonlarda ortaya çıkıyor. Dolayısıyla gerçek operasyonlara katılmadan önce bu poligonlarda biraz vakit geçirmenizi, kendinizi geliştirmenizi tavsiye ediyorum. Hem de oyunun mekaniklerine daha iyi bir şekilde alışabilirsiniz.

Oyun içerisinde çeşitli mekanlar ve bölgeler bulunuyor. Her bölgenin kendine özgü çeşitli yapıları bulunuyor. Örneğin bir operasyona katıldığımız zaman karşımıza tanklar çıkabiliyor, bunun yanı sıra sağdan solda pusu kuran düşman askerleri bulunabiliyor. Bu da sürekli olarak tetikte olmamızı sağlayan unsurlardan biri.

Oyunda yine hastane köşelerinden harabe ortamlarına kadar birçok bölge bizleri bekliyor. Oyunda çeşitli silah özelleştirmeleri, çifte silahlar, makineli silahlar, tabancalar ve daha fazlası bizleri sunuluyor. Bu silahları kullanımı da tamamen bize ait oluyor diyebilirim. Dolayısıyla oyun bu konuda ve bizlere özgürlük sunuyor.

Bu tarz nişancı aksiyon oyunlarından ve İkinci Dünya temasından hoşlanıyorsanız bu yapıma da bir şans verebilirsiniz. Oyun şu anda Steam platformu üzerinden erken erişim sürümünde bulunuyor. Dolayısıyla oyunu şu andan itibaren deneyimleyebilirsiniz. Ancak oyunun tam sürümü yukarıda da bahsettiğim gibi 27 Şubat tarihinde çıkış yapıyor. Tam sürüm erken erişim sürümünde yer alan tüm özelliklerinin yanı sıra ek özellikleri de bünyesinde barındıracak.

Oyunun fiyatı şu anda Steam platformu üzerinde 40 Türk lirası. Tam sürüme geçiş yaptığı zaman bu fiyat artabilir. Dolayısıyla erken erişim sürümünde oyunu almak daha iyi olabilir. Eğer oyun oynama niyetiniz ve VR bir başlığınız var ise bu yapıma bir göz atabilirsiniz.
 
- Scars Above (28 Şubat: aksiyon macera)
 
 

Mad Head Games tarafından geliştirilen ve Prime Matter tarafından yayınlanacak olan tek oyunculu aksiyon macera oyunu Scars Above, 28 Şubat tarihinde oyun severler ile buluşmaya hazırlanıyor. Bilim kurgu temasını yansıtan bu yapım içerisinde bir kadın karakteri kontrol ediyoruz ve karşımıza çıkan çeşitli düşmanları ve düşman gruplarını alt etmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde kullanabileceğimiz çeşitli türde silahlar, bıçaklar ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Oyun üçüncü şahıs bir kamera bakış açısını sahip olup nişancı ve aksiyon öğelerini bünyesinde barındırıyor ve tüm bu unsurları birbirine harmanlıyor.

Arka planda hikayenin de anlatıldığı bu yapım içerisinde devasa ve esrarengiz bir dünyayı keşfetmeye çalışıyoruz. Bu yapım içerisinde farklı yapıda tehlikeler bulunuyor. Bu tehlikelere insanlık farklı bir isim takıyor ve biz de bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için bilim adamlarıyla ve diğer çalışanlarla etkileşime girebiliyor ve bunlarla irtibat halinde kalıyoruz. Dolayısıyla bu varlığı - tehlikeyi incelemeye gönderiliyoruz. Oyunumuz tamamen bunun etrafında şekilleniyor ve ilerliyor diyebilirim.

Oyunda bir taraftan hayatta kalmaya çalışırken diğer taraftan da üzerimize akın akın gelen çeşitli düşmanlara karşı ayakta durmaya çalışıyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz çeşitli elektrik atan silahlar, yakın dövüşte kullanabileceğimiz ve sağa sola savurabileceğimiz ışın kılıcı tarzı bıçaklar ve daha fazlası bizlere sunuluyor.

Doktor olarak atılacağımız bu macerada atmosfer gayet iyi bir şekilde karşımıza çıkıyor. O gizemi o karanlık atmosferi gayet güzel bir şekilde bizlere aktarmaya çalışıyor diyebilirim Bunun yanı sıra geldiğimiz bu tehlikeli diyarda çeşitli yerleri keşfedebiliyor ve farklı gizemleri açığa çıkarabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde bulunan kadın karakterimizle beraber hayatta kalmak için her şeyi yapabiliyoruz. Oyunda menzilli silahlardan yakın dövüş silahlara, kullanabileceğimiz ve etkileşime gireceğimiz cihazlardan düşmanlardan kaçmaya kadar birçok özellik ve unsur bulunuyor. Oyunda bu silahlar haricinde etraftan çeşitli kaynakları bulabiliyor, bu kaynakları elde edebiliyor ve kendimize ait bir eşya üretebiliyoruz. Yani oyun içerisinde bir zanaatkarlık sistemi bulunuyor. Bunu da iyi bir şekilde kullanmamız gerekiyor.

Scars Above'da çeşitli manzaralar ve etrafı keşfedebileceğimiz bölgeler karşımıza çıkacak. Oyun bir yandan bu atmosfere bizlere sunmaya çalışırken diğer yandan da bu tehlikeli diyardaki hikayeyi bizlere anlatmaya çalışıyor. Hem atmosferi hem animasyonları hem de hikayesiyle dikkat çeken bu yapım bakalım bizlere ne sunacak.

Çeşitli bilim kurgu klasiklerden ilham alan bu oyunda çok farklı düşman türleri bulunacak. Oyun içerisinde farklı farklı bölgeleri keşfedebilecek ve bu tehditleri alt edebileceğiz. Farklı bölgelerde çeşitli medeniyetlere ait harabeler ve yapılar bulunacak. Dolayısıyla dümdüz ilerlemekten çok etrafı keşfederek gidersek bu oyuna daha fazla zevk alabiliriz gibi duruyor.

Oyun içerisinde bulunan her bir düşmanın ve her bir bölgenin kendine ait özellikleri bulunuyor. Karşımıza çıkan düşmanlar farklı güçlere farklı canlılara ve farklı saldırı stillerine sahip oluyor. Dolayısıyla bunların saldırı stillerini öğrenmek ne yaptıklarını öğrenmek çok önem arz ediyor ve ona göre hamleler yapmamız gerekiyor. Böylece kolaylıkla onlara alt edebiliriz.
 
 

Scars Above oyununda çeşitli yeraltı mağaralarından donmuş arazilere, bataklıklardan tesislere uzanan çok çeşitli bölgelere ilerleyebiliyoruz ve hikayenin kalan kısmını deneyimleyebiliyoruz.  Keşif unsurlarının da bolca sunulduğu bu yapım içerisinde arka planda da bir gizem yatıyor. Dolayısıyla bu iki unsur çok iyi bir şekilde harmanlanırsa bizlere tadından yenmez bir deneyim sunabilir. Çünkü oyun dümdüz bir hack and slash tarzı bir yapı sunmuyor daha çok bir bölgeye ulaşalım o bölgeyi keşfedelim oradaki tehlikeli alt edelim ve bir sonraki bölgeye geçelim kafasında.

Oyun içerisinde tüm bu özelliklerin dışında çeşitli görevleri çıkabilecek, bu görevlerde çeşitli kaynaklar elde edebilecek ve kendimizi geliştirmemiz için çeşitli öğelere sahip olabileceğiz. Oyunda yine zanaatkarlık mekaniğinden bahsetmiştim: Bu mekanik sayesinde yeni eşyalar üretebilecek ve bunlar bize artı sağlayacak. Yeni eşyaların haricinde bir de silahlar üreterek düşmanlara karşı daha da güçlü olabileceğiz.

Oyunda standart ve normal güçlükteki düşmanlar haricinde bir de patron savaşları bulunacak. Bu patron savaşları normal düşmanlara karşı daha zorlu olacak. Dolayısıyla oyun içerisinde bulunan bu patronlar ile büyük mücadelelere girebileceğiz ve onları hassas noktalarından vurarak alt etmeye çalışacağız.

Bu yapım içerisinde bir de kendimizi geliştirebileceğimiz bir teknoloji ağacı bulunacak. Bu mekanik sayesinde kendimize ait yeni özelliklerin kilidini açabilecek ve karakterimizi güçlendirmeye çalışacağız. Bu da düşmanlar karşısında daha dik ve güçlü durmamızı sağlayan unsurlardan biri. Karakter geliştirme mekaniğini seven oyuncular için bu da güzel bir özellik diyebilirim.

Kısaca toparlamak gerekirse oyun içerisinde bilim kurgu teması hakim olacak. Arka planda bir hikaye aktarılacak ve bu hikaye kapsamında insanlığı tehdit eden bir düşmanı ya da varlığı alt etmeye çalışacağız. Alt etmeye çalışırken çeşitli zorluklarla karşılaşacağız ve hayatta kalmaya uğraşacağız. Hayatta kalırken bir yandan etrafı keşfedecek, burada daha önce yaşananlar hakkında bilgi sahibi olacak, çeşitli kaynaklar toplayacak ve bu kaynaklar sayesinde de kendimize eşyalar üreteceğiz. Ürettiğimiz bu eşyalar sayesinde de düşmanlara karşı daha dik bir şekilde duracağız.

Oyun içerisinde her bir düşmanın kendine ait zayıflıkları olacak. Bu zayıflıklar aracılığıyla onları alt etmemiz gerekecek. Bunun yanı sıra her bir davranışı da aklımızda tutmamız ve ezberlememiz lazım. Dolayısıyla bu şekilde ilerlersek bu tehlikeleri daha kolay bir şekilde alt edebiliriz.

Bu tarz bilim kurgu nişancı aksiyon oyunlarından hoşlanıyorsanız ve bir yandan da keşif unsurlarını bünyesinde barındıran yapımlar ilginizi çekiyorsa bu yapıma muhakkak bir şans vermeniz gerekiyor. Oyunun şu anda Steam platformunda sayfası açık durumda. Dolayısıyla istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı zaman yani 28 Şubat'ta bir bildirim alabilirsiniz.
 
- Voltaire: The Vegan Vampire (27 Şubat: aksiyon, roguelike)
 
 

Digitality Games tarafından geliştirilen ve Freedom Games tarafından yayınlanacak olan aksiyon, roguelike, rol yapma oyunu Voltaire: The Vegan Vampire, 27 Şubat tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Üstten görünümlü bir yapıya sahip olan bu yapım içerisinde çeşitli roguelike unsurları yer alıyor. Roguelike unsurları ile beraber oyunda hayatta kalma mekaniği de bulunuyor. Bu mekanik sayesinde oyun içerisinde sürekli olarak ölebilecek ve bu sayede yeni taktiklerin kilidini açabileceğiz. Her yeni macerada bizlere farklı bir deneyim sunmaya hazırlanan bu oyunda mahsuller ekebilecek, etrafı keşfedebilecek ve çeşit tehlikelerin üstesinden gelmeye çalışabileceğiz.

Bir yandan hayatta kalmak için mücadele edeceğimiz bu dünyada geniş çaplı bir macera bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde hem aksiyon hem rogulike hem de çiftçilik unsurları bulunacak. Bu sayede oyun içerisinde kendi çiftliğimizi inşa edecek, bu çiftlik sayesinde çeşitli mahsuller büyütecek ve bu mahsuller aracılığıyla da karnımızı doyurabileceğiz.

Voltaire: The Vegan Vampire içerisinde bir bampir karakteri kontrol edeceğiz ve bu vampir karakter annesi ve babasından farklı olarak yeni bir karar alacak Bu karar da aslında veganlıktan geçecek. Yani bir vampir siz de bilirsiniz ki karnını  kan emerek doyurabiliyor. Bu sayede kendisini daha güçlü hissediyor. Dolayısıyla bu kontrol edeceğimiz vampir karakter yeni bir karar alıyor. Bu karar neticesinde de artık kan içmeyeceğini ve vegan olacağını belirtiyor. Biz de bu garip ama kararına saygı duyduğumuz vampirin macerasına eşlik ediyoruz.
 
 

Oyun içerisinde maceradan maceraya atılabiliyor, mahsuller yetiştirebiliyor ve çeşitli bölgeleri keşfedebiliyoruz. Gece ve gündüz döngüsünün de yer aldığı bu yapım içerisinde özellikle gece çökmeye başlarken çok daha dikkat etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla gece karanlığında ortam daha tehlikeli ve şiddetli olacak. Biz de bu tehlikelerden kaçınmak ve hayatta kalmak için çeşitli aksiyon hamleleri yapmak durumunda kalacağız.

Voltaire: The Vegan Vampire içerisinde özellikle gece süresince çeşitli tehlikeler karşımıza çıkacak. Bu tehlikeleri bünyemizde bulunan çeşitli becerilerle alt etmeye çalışacağız. Bu tehlikeler karşısında uzaktan bir büyü fırlatacak ve onları yok etmeye çalışacağız. Dilersek de onları çember içine alıp toplu bir şekilde ortadan kaldırabileceğiz.

Oyun içerisinde karakterimizi geliştirebileceğimiz bir mekanik de yer alacak. Bu mekanik sayesinde çeşitli vampir formlarına dönüşebileceğiz. Her bir formun kendi özel becerisi ve özelliği bulunacak. Bunu yanı sıra çeşitli gücü de bünyesinde barındıracak. Oyun içerisinde yine tamamlayabileceğimiz çeşitli görevler ve alabileceğimiz çeşitli ödüller bulunaca.k Bu sayede hem ödüllendirici hem de görevlendirici bir yapı bizleri bekliyor olacak.

Oyun erken erişim sürümünde çıkış yapacak. Erken erişim sürümü tam sürümde yer alacak özelliklerin test edildiği kısım olacak. Bu süreçte oyuncu geri bildirimleri dikkate alınacak ve oyun içi hatalar düzeltilmeye çalışılacak.
 
 

Oyun içerisinde vegan vampirimizle beraber çeşitli bölgelere gidebileceğiz, orada bitkiler, mahsuller ve daha fazlasını toplayabileceğiz. Bunun dışında kendimizi savunabileceğiz ve tehlikelere karşı koruyabileceğiz. Üzerimize gelen vampir ordularına karşı birçok hamle yaparak ve bunların üstesinden gelebileceğiz. Oyunda bir de ekip biçebileceğimiz bir alan bulunacak, burada çeşitli mahsulleri yetiştirebilecek ve kendi veganlığımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bunun dışında oyunu ister tek oyunculu istersek de co-op olarak arkadaşımızla beraber bölünmüş bir ekranda oynayabilecek ve daha eğlenceli bir deneyim elde edebileceğiz.

Oyunda farklı farklı bölgeler yer alacak, bu bölgelerin her birinin çeşitli yapıları ve özellikleri yer alacak. Örneğin bir  bölgede mavi ağaçların olduğu kısma ilerleyeceğiz diğer bölgede ise farklı ağaç türlerinin yer aldığı ve yapıların yer aldığı kısımlar bulunacak. Oyun içerisinde etraftan çeşitli ağaçlardan ve bitkilerden mahsuller toplayabilecek, bunlardan elde ettiklerimizle kendi tarlamızı ekip biçebileceğiz. Oyun içerisinde hem kendi bölgemize hem de mahsullerimize saldıran vampirler olacak. Bunları alt etmek ortadan kaldırmak için zamana karşı yarışacağız.

Grafik konusunda da tatlı ve renkli bir yapıya sahip olan bu yapım, 27 Şubat tarihinde erken erişim sürümü olarak karşımıza çıkacak. Oyunu dilerseniz Steam platformda istek listenize ekleyebilir ve yayınlandığı tarihte bir bildirim alabilirsiniz ve böylece oyunun çıktığından haberdar olabilirsiniz.
 
- Dungeons of Aether (28 Şubat: strateji, sıra tabanlı, rol yapma)
 
 

Dan Fornace, ampersandbear tarafından geliştirilen ve Dan Fornace tarafından yayınlanacak olan strateji, sıra tabanlı, taktik, rol yapma oyunu Dungeons of Aether, 28 Şubat tarihinde geliyor. Piksel görünümlü grafik stiline sahip bu oyunda zindan tabanlı bir yapı yer alıyor. İçerisinde çeşitli modların bulunduğu bu oyun ile dört farklı kahramanı kontrol edebiliyor, çeşitli zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyor ve düşmanlara karşı sıra tabanlı mekanik sayesinde stratejimizi konuşturuyoruz. Tek oyunculu bir yapıya sahip bu yapım içerisinde bizlere bir hikaye (hikaye modunda) anlatılıyor, bu hikaye kapsamında rol yapma unsurları, keşif unsurları, strateji ve sıra tabağına taktik unsurları birbiriyle harmanlanıyor ve bizlere bu yapıda bir deneyim sunuluyor.

Oyun içerisinde hem hikaye modu hem de mücadele modu bulunuyor. Hikaye modunda bizlere bu oyunun aktarmak istediği standart bir hikaye ve ilerleme sistemi yer alıyor. Diğer mücadele modunda ise tamamen mücadele ve tehlikelere ortadan kaldırma odaklı bir yapı bizlere sunuluyor.

Dört farklı kahramanı kontrol edebildiğimiz bu oyun içerisinde zindan tabanlı bir yapı yer alıyor. Oyun içerisinde stratejimizi konuşturabileceğimiz sıra tabanlı taktik unsurları bulunuyor. Karşımıza çıkan tehlikeleri ve düşmanları alt etmeye çalışıyor, bir yandan da ekibimizi güçlendirmeye çalışıyoruz. Dungeons of Aether içerisinde bir yandan zindanları keşfederken çeşitli hazine sandıklarını yağmalayabiliyor bunun yanı sıra kendimizi güçlendirecek çeşitli öğeler bulmaya çalışıyoruz.

Dungeons of Aether içerisinde düşmanlarla savaşırken bir de zar mekaniği bizlere sunuluyor. Bu zar mekaniği sayesinde her savaş benzersiz bir deneyim sunuyor ve savaşın seyri bu mekanik sayesinde değişebiliyor. Attığımız zarlar sonrasında lehimize veya aleyhimize çeşitli beceriler ve faydaları ekleniyor. Bu sayede savaşı seyri değişkenlik gösteriyor. Bu oyunun temelinde düşmanları ortadan kaldırmak, onları alt etmek, alt ettikten sonra çeşitli hazineleri toplamak ve kendimizi ve ekibimizi güçlendirmek yer alıyor. Olay tamamen bundan ibaret diyebilirim.
 
 

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi dört farklı karakter bulunuyor. Bu dört karakterin her birinin kendine özgü becerileri ve özellikleri bulunuyor. Her birinin kişilikleri de ayrı olan bu yapım içerisinde bunları çeşitli yollarla geliştirebiliyor, güçlendirebiliyor ve düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde kullanabiliyoruz. Dört farklı karakterin yer alması oyun içerisinde bizlere çeşitlilik sunuyor.

Fleet karakteri

Oyunda yer alan karakterimiz Fleet, tilki görünümünde karşımıza çıkıyor. Koruyucu rolünü üstlenen bu karakter elinde bir yay tutuyor ve oyunu öğrenmek isteyen oyuncular için en ideal karakter olarak karşımıza çıkıyor. Bu karakterle beraber uzaktan yani menzilli atışlar yapabiliyor, okumuzla beraber düşmanlara hasar vermeye çalışıyoruz.  

Hamir karakteri

Oyunda bulunan diğer bir karakter ise Hamir. Adından da anlaşılacağı gibi elinde iki adet çekiç tutuyor, dev bir fare görünümünde bulunan bu karakterin dışında kaya tipi bir zırh bulunuyor. Yakın saldırı odaklı bu karakter ile düşmanları hem korkutabiliyor hem de daha kolay bir şekilde alt edebiliyoruz. Tank sınıfına koyabileceğimiz bu karakter hem darbelere karşı daha dayanıklı hem de daha güçlü hasarlar verebilen bir hero olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

Üçüncü ekip üyesi olan Slade, elinde kılıç tutan korsan görünümlü bir köpek balığı karakteri olarak karşımıza çıkıyor. Kendine özgü tasarımlarıyla ön plana çıkan bu oyunda karakterler de bir Hayli değişiklik gösteriyor. Düşman saldırılarından hızlı kaçması ile bilinen bu karakter ile çevik saldırılarda bulunabiliyor ve onları alt edebiliyoruz.

Oyunda yer alan son karakter ise Artemis. ejderha görünümlü bu karakter elinde büyük bir balta tutuyor. Bu balta sayesinde düşmanlara ağır hasarlar verebiliyor ve onları kolayca alt edebiliyor. Sinirli ve ürkütücü yapısı ile karşımıza çıkan Artemis karakteri mücadele esnasında yaralarına iyileştirme yeteneğini bizlere sunuyor. Oyun içerisinde aslında en çok kullanacağımız karakterlerden biri bu diyebilirim. Çünkü kendini yenileme özelliği sayesinde düşmanlara karşı hem daha fazla ayakta durabilir hem de kendi canını doldurabilir.

Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi hem hikaye modu hem de çeşitli zorlukları bünyesinde barındıran mücadele modu bulunuyor. Bu modlar sayesinde oyunda kendi eğlencemize göre seçimler yapabiliyor ve ona göre oynayabiliyoruz. Hikaye modunu biraz daha detaylandıracak olursam burada Aether adlı bir dünya yer alıyor. Bu dünyada çeşitli bölgelere, mağaralara, geçiş yapabiliyor ve buraları keşfedebiliyoruz. Bunun yanı sıra bu dünya içerisinde sadece biz olmuyoruz. Buradaki dünyada keşfettiğimiz çeşitli kasabalarda etkileşime girebileceğimiz halk bulunuyor. Halk ile etkileşime geçerek çeşitli öğeleri alabiliyor ve onlar ile takas yapabiliyoruz. Rogelike (mücadele modunda) unsurlarını bünyesinde barındıran bu oyunda büyük bir maceraya atılıyoruz diyebilirim.
 
 

Oyun tabi esasında zindan temelli bir yapıyı bizlere sunduğundan dolayı sürekli olarak zindanlara girecek, burada çeşitli düşmanları alt etmeye çalışacak ve bunları temizlemeye başlayacağız. Oyunda ne kadar çok zindan temizlersek o kadar çok ödül alacak ve yeni zorlukların kilidini açabileceğiz. Oyunda farklı farklı zindanlar, her bir zindanın farklı düşmanları bunun yanı sıra farklı türden yapılar karşımıza çıkacak.

Oyunda bir de Roguelike unsurlarının yer aldığı ve mücadeleyi seven oyuncular için bir mod yer alıyor. Bu mod içerisinde yeteneklerinizi test etmek için bulunuyorsunuz. Meydan okuma (mücadele) modu içerisinde her bir başlangıçta farklı kurallar ve ilerlemeniz için farklı ekipmanlar bulunuyor. Bu ekipmanlar ve kurallar rastgele olarak oluşturuluyor ve her bir başlangıçta yeni bir deneyim elde ediyorsunuz. Bu mod içerisindeki tek hedefimiz bir seferde oyunun sonunu getirmek.

Kısaca toparlamak gerekirse oyun içerisindeki hikaye modu bizlere sunulan bu dünyayı keşfetmek için fırsat veriyor. Hikaye modu içerisinde etrafı keşfedebiliyor, çeşitli yağmalar yapabiliyor, kasabaya halkı ile etkileşime geçebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Bunun dışında yer alan mücadele modunda ise rogue-like unsurları bulunuyor. Her bir başlangıçta yeni deneyimler elde edebiliyoruz ve ekipmanlar rastgele veriliyor. Mücadele modu içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi oyunun sonunu getirmeye çalışıyoruz. Ne kadar çok altınımız var ise o kadar çok harcama yapabiliyor ve kendimizi güçlendirebiliyoruz. Bunun yanı sıra mücadele modu içerisinde bir skor tablosu bulunuyor. Skor tablosu sayesinde diğer oyuncuların puanlarını görebiliyor ve ne kadar puan aldıklarına bakabiliyorsunuz.

28 Şubat tarihinde çıkış yapacak bu oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz yapımlar ilginizi çekiyorsa bu oyuna da bir şans verebilirsiniz diyebilirim. 
 
- Rytmos (28 Şubat: ritim tabanlı bulmaca)
 
 

Floppy Club tarafından geliştirilen ve yine aynı ekip tarafından yayınlanacak olan ritim tabanlı bulmaca oyunu Rytmos, 28 Şubat tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Rahatlatıcı bir deneyim sunmaya hazırlanan bu oyun içerisinde çeşitli labirentler bulunuyor, arka planda bir müzik çalıyor ve bu müzik sayesinde hem bulmacayı çözebiliyor hem de aslında bir nevi müzik oluşturabiliyoruz. Müzik temelli bu yapım içerisinde çeşitli gezegenlere seyahat edebiliyor ve farklı farklı müzikleri ortaya çıkarabiliyoruz. Bunun yanı sıra karşımıza çıkan bulmacaları da çözebiliyoruz.

Arkamıza yaslanarak oynayabileceğiniz bu oyunda rahatlatıcı müzikler, rahatlatıcı bulmaca anları ve daha fazlası bizlere sunuluyor. Oyun içerisinde bulmacaları çözdükçe karşımıza müzik parçaları çıkıyor ve bu müzik parçaları ile beraber ortaya bir müzik çıkarabiliyoruz. Bir yandan müzik oluşturabileceğimiz bu müzikal bulmaca oyunu içerisinde farklı farklı gezegenlere seyahat ediyor, bu gezegenlerin bizlere sunduğu müzik parçalarını bulabiliyor, çeşitli notaları açığa çıkarabiliyor ve kolaydan zora doğru olan bu bulmaca türlerinde ilerlemeye çalışıyoruz.
 
 

Oyun içerisinde yapımcı ekibin seçtiği bir yapıda müzik seçkisi yer alıyor. Bu müzikler sadece melodilerden oluşuyor ve bu melodilere biz de eklemeler yapabiliyoruz. Bizlere sunulan bulmacalar kapsamında sağa sola yerleştirilmiş olan müzik enstrümanlarının üzerine gelerek bunlardan ses çıkarabiliyor ve yeni notaları müziğe dahil edebiliyoruz. Üstten görünümlü bu bulmaca müzik oyununda yeni müzikler oluşturarak şarkıya yön verebiliyoruz.

Farklı farklı gezegenlere uğrayabileceğimiz bu oyun içerisinde farklı temalarda müzikler, melodiler ve bulmacalar yer alıyor. Bunlar sayesinde farklı müzik tonlarına ulaşabiliyor, farklı bulmacaları çözmeye çalışıyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Her bir bulmacayı çözdükçe karşımıza daha fazla müzik bestesi ortaya çıkıyor, bu sayede müzikler gitgide artıyor ve daha fazla müziği evrene yayılmasını sağlayabiliyoruz.

Oyun içerisinde caz müziklerinden elektronik müziklere kadar çok çeşitli müzik türleri bulunuyor. Bu yapım içerisinde farklı farklı müzik türlerini keşfedecek, birçok türden ilham alan melodiler ile karşılaşacak ve karşımıza çıkan bulmacaları çözerek farklı tonların kilidini açabileceğiz. Ritim tabanlı bu bulmaca oyunu bizlere müzik eşliğinde rahatlatıcı bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Bu bulmaca oyunu içerisinde çeşitli müzik döngüleri yer alıyor. Bu döngülerle beraber müziğin notalarını ritme göre değiştirebiliyoruz. Öte yandan karşımıza çıkan bulmaca sekansları içerisinde çeşitli müzik enstrümanları bulunuyor. Bu müzik enstrümanları sayesinde notaların gidişatını değiştirebiliyor ve farklı notalar ekleyebiliyoruz. Rytmos oyunu içerisinde yeni müzikallerin kilitlerini açabiliyor, yeni notalar ekleyebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Bu sayede birçok müzik türünü harmanlayabiliyor, çeşitli eklemeler yapabiliyor ve bir yandan da seslerin keyfini çıkartabiliyoruz.
 
 

Renkli ve ilgi çeken grafik yapısı ile ön plana çıkmaya çalışan bu oyunda bakalım bizleri hangi bulmacalar ve hangi müzik türleri bekliyor, hep birlikte göreceğiz.

Bu tarz müzik tabanlı bulmaca oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma da bir göz atabilirsiniz. Gergin bir günün ardından rahatlatıcı bir müzikal deneyeyim elde etmek istiyorsanız 28 Şubat tarihinde bu oyunu indirebilir ve deneyimleyebilirsiniz. Oyunun Steam sayfası açık durumda, dilerseniz istek listenize ekleyebilirsiniz.   
 
Güncellemeye ve yeni oyunlar eklemeye devam ediyorum.. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler