Submerged: Hidden Depths Epic Games'te 5 TL!

25.04.2024 14:03 Mehmet Tandoğan

 
 
Uppercut Games Pty ekibi tarafından oyunculara sunulan bulmaca-macera oyunu Submerged: Hidden Depths, Epic Games platformunda neredeyse bedavaya karşımıza çıkıyor. Oyunun normal fiyatının ucuz olmasına rağmen şu anda 4.90 Türk Lirası'ndan satışta olduğunu söyleyebiliriz.
 
Submerged: Hidden Depths Steam'de 30 dolar
 
 
 
Submerged: Hidden Depths devam oyunu olarak karşımıza çıkıyor ve sular altında kalmış bir şehirde yolumuzu bulmaya hazırlanıyoruz. Yapım içerisinde iki farklı karakterin olduğunu görebiliyor ve bu karakterlerin hayatta kalma mücadelesine tanıklık edebiliyoruz. Oyunda oldukça basit bulmaca ve platform içerikleri bulunuyor ve genel olarak yapacağınız eylemler hemen hemen aynı diyebiliyoruz.
 
- Epic Games sayfası
 
Altınızda bulunan kayığı geliştirebildiğiniz ve aynı zamanda sular altında kalmış bir dünyayı keşfetmeye çalıştığınız yapım yarı açık bir dünyayı bizlere sunuyor. Ancak bu açık dünya elbette devasa bir yapıyı içermiyor, belirli alanları ve sınırları olan bir konumdan bahsedebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyunu kütüphanenize ekleyebilirsiniz.
 
Oyunun Steam fiyatına bakacak olursak 30 dolarlık bir etiketle beraber bizlere sunulduğunu aktarabiliriz.
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve bu ortamlarda kendimizi bulabileceğimizi yapıyor. Aslında minimal bir dünyada bizi güzel bir maceraya hazırlıyor oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi iki farklı karakteri kontrol ediyorum ve bu karakterlerle beraber istediğim şekilde ilerleyebiliyor ve aynı zamanda burada bulunan bulmacaları çözmek durumunda kalıyoruz. Oyunun kapsama ve genişliği oldukça basit ve düşük bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulduğundan dolayı elbette beklentilerinizi yüksek tutmamanız gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde batık bir dünyanın güzel kalıntılarını keşfetmek durumunda kalıyoruz. Burada dilediğiniz gibi gezebiliyor, teknenizi ilerletebiliyor ve teknenize çeşitli geliştirmeler yapabiliyorsunuz.
 
Bu geliştirmeler sadece hızlandırma sistemi ile beraber karşımıza çıkıyor ve ne yazık ki diğer geliştirmelerle beraber oyunda yer alamıyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde teknenizi sağda solda bulabileceğiniz pervane unsurları ile beraber geliştirebiliyor, hızını arttırabiliyor ve daha fazla ve daha uzun süre turbo modunda ilerleyebiliyorsunuz burada. Bulunduğunuz süre boyunca teknenizin hızlanabileceği bir motorun sonuna kadar kullanabileceği hız limiti bulunuyor işte bu noktada bu geliştirmeler oldukça önem arz ediyor. Çünkü shift tuşuna bastığınız zaman tekte bir anda daha da hızlanabiliyor ve ardından belirli bir limite geldiği zaman bu hızlanma sona eriyor.
 
Yani bunu araçlarda yer alan nitro gibi düşünebilirsiniz, nitronun da belirli bir seviyesi bulunuyor ve bu seviyeyi geliştirmek için de oyun içerisinde sağda solda bulabileceğiniz pervaneleri toplamanız gerekiyor ve bu toplama esnasından sonra ise nitronunuzun daha da artış gösterdiğini ve limitinin daha da yukarılara çıktığını deneyimleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda daha hızlı bir şekilde ilerlemek ve aynı zamanda daha uzaklara doğru hızlı bir şekilde geçiş yapmak etraftaki geliştirmelerden kaynaklandığını aktaralım.

Güzel bir dünyanın batı harabelerinde yer aldığımız yapımında teknemizle beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve kenti başımıza burada yol alabiliyoruz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerlerken elbette her bölgenin kendine ait manzaraları, atmosferleri, yapıları, binaları ve daha fazlası yer alıyor.
 
 
 
Oyunda sürekli olarak suyun üstünde yer almıyor aynı zamanda çıkabileceğimiz, tırmanabileceğimiz ve bulmacaları çözebileceğimiz çeşitli binalar ve yapıların olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Dolayısıyla oyunda yine çıkış yapabileceğimiz yerler zaten işaretlenmiş durumda aynı zamanda ilk etapta harita içerisinde oldukça sınırlı bir alanda kendimizi görüyor ancak haritayı açmak için oyunda sürekli olarak buraları teknemizle beraber gezmemiz gerekiyor ve haritamız bu şekilde yavaş yavaş açılım sağlayabiliyor. Dolayısıyla ilk etapta haritaya baktığımız zaman elbette etrafa tamamen bulutlarla, yani sislerle kaplı olduğunu görebiliyor ve bu durumu açmak için haritayı teknemizle gezmeye hazırlanıyor haritaya ne kadar gezersek o kadar çok haritanın açıldığına görebiliyor ve böylece oyunda daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
Haritayı içerisinde nerelere gitmemiz gerektiği bizlere vurgulanıyor ve aynı zamanda geçtiğimiz ve topladığımız nesnelerin simgeleri ve ikonlara da harita üzerinde bizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyunda teknemizle beraber gezebiliyor, tırmanabiliyor, etkileşim kurabiliyor ve keşfet çıkabiliyoruz. Oyunda en çok üzerinde durulan nokta ise zaten keşif unsurları keşif unsurları ile beraber etrafı gezebiliyor, etrafta neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve böylece dilediğimizi burada gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyunda çıkış yapabileceğimiz, tırmanabileceğimiz ve karakterimizle beraber farklı noktalara ve zorluklara geçiş yapabileceğimiz çeşitli zorlukların burada olduğunu aktarabiliyoruz. Bu zorlukları aşmak için de elbette karakterimizin temel özelliklerinden faydalanmak durumunda kalıyoruz.

Burada karakterimizin elbette belli başlı temel yetenekleri bulunuyor. Bu yetenekler üst düzey bir yapıyı bünyesinde barındırmıyor, sadece koşma, tırmanma, zıplama ve daha fazlası bulunuyor. Dolayısıyla temel hareketlerden başka herhangi bir yetenek veya beceri bize sunulmuyor. Aynı zamanda oyunda teknemizle beraber gezerken elbette çıkabileceğimiz kısımlar vurgulanıyor ve her vurgu sonrasında burada toplayabileceğimiz çeşitli günlükler bulunuyor.
 
Günlük parçaları elbette o evde topladığınız esnada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabildiniz ve buraların geçmişi hakkında çeşitli bilgilerin verildiği detaylara bünyesinde barındırıyor. Ancak oyun içerisinde günlüklerde herhangi bir yazı yazmadığı için dolayısıyla eski tarz bir çizimlerle beraber karşılaşabilir ve daha çok çocuk çizimleri ile beraber karşılaştığımız esnada buralarda neler olup bittiğini bu çizimlerle beraber öğrenmek durumunda kalıyoruz. Her günlük topladığımızda elbette bu çizimlerin sayısı gitgide artış gösteriyor ve nasıl ve ne zaman oldukları konusunda da burada fikir sahibi olmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Elbette bunları farklı şekillerde yorumlayabiliyor ve aynı zamanda günlükleri toplamaya devam edebiliyorsunuz. Oyunda zaten belirli sayıda günlükler bulunuyor, bu günlüklerin hepsini topladıktan sonra da başarım elde edebiliyorsunuz. Oyunu tamamen bitirmek ve başarımları elde etmek için elbette bu tarz unsurların hepsini toplamak ve tüm haritayı keşfetmeniz gerekiyor. Dolayısıyla bu da oyunda yer alan güzel eklemelerden ve vaktimizi alan özelliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor ve biz de oyunda hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışır ve bu tarz keşif unsurları ile beraber de oyundaki yerimizi alıyoruz.
 
Günlüklerin haricinde, ilk oyunda da bildiğiniz üzere, kardeşimizi iyileştirmek için gerekli olan çeşitli sandıklar bulunuyordu. Bu sandıkları topladıktan sonra, kardeşimize yararlı olacak çeşitli sağlık araçlarını elimize alabiliyor ve bunlarla beraber de her bölge içerisinde sandıkları topladıktan sonra da kardeşimize geri dönüyorduk.

Devam oyunu içerisinde bu durum daha da gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor ve kendi bölgemizi kurabileceğimizi görüyoruz. Bölgemiz içerisinde elbette takılabileceğimiz bir durum söz konusu olduğunda da aktarmak gerekiyor. Burada yine sandıkları toplayabilir ve bu sandıklarla beraber dilediğimiz gibi farklı keşif unsurları ile karşılaşmaya hazırlanıyoruz. Çözmemiz gereken ilginç bulmacaların olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor.

Bulmacaların zorluğu elbette kolay bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ancak bazı noktalarda ve oyunun sonlarına doğru ve diğer bölgelere doğru daha karmaşık bulmacalarla ve keşfetmeniz gereken alanlarla beraber de kendimizi bulmaya hazırlanıyoruz. Çünkü oyunda belirli alanlar oldukça büyük bir şekilde karşımıza çıkıyor ve buraları keşfetmek ve aynı zamanda kapılarını açmak için elbette farklı etkileşim unsurları ile beraber karşılaşmak gerekiyor.
 
Kendimizi duvardan sarkıtarak yan tarafa doğru geçebiliyor ve hemen bu şekilde farklı bölgelere doğru ve açabileceğimiz kısımlara doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz.
Bunun dışında oyun içerisinde gerçekten de keşif unsurlarının bir hayli ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Teknemizle beraber gezerken elbette farklı tarihi eserlerle beraber de karşılaşmak durumunda kalıyoruz. Bu tarihi eserler elbette oyunda keşfedebileceğimiz ve günlüğümüze kaydedebileceğimiz çeşitli yapılar arasında bulunuyor. Bunlarla beraber ilgi çekici ortamları açığa çıkarıldığını aktarabiliyoruz.
 
 

Örneğin oyun içerisinde keşfetme esnasında elbette özgürlük heykeline benzer yapılar, terk edilmiş ve yıkılmış köprüler, ilgi çekici binalar ve daha fazlası yer alıyor. Tüm bu unsurlarla beraber oyunda elbette bu noktalarda ara sahne giriyor ve bu ara sahnelerden sonra da elbette bu yapının ne olduğu bizlere aktarılıyor. Bu şekilde biz de oyundaki keşif unsurlarıyla beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve aynı zamanda etkileşime girebileceğimiz, keşfe çıkabileceğimiz ve bunun dışında gezinebileceğimiz bir temel özellik ile beraber oyununu bitirmeye hazırlanıyoruz.

Bunun dışında oyunda farklı şekillerden macera içerikleriyle beraber karşılaşmaya hazırlanıyor ve oyunun kamera bakış açısı ise üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı diyebiliriz. Dolayısıyla oyunda karakterimizi kontrol ederken hem etrafı keşfetmeye hazırlanıyor hem de binaların üzerinde bulunduğumuz takdirde hangi noktayı keşfetmemiz gerektiğini biz karar verebiliyoruz.
Örneğin oyunda çıkabileceğimiz binaların üzerinde çeşitli simgeler bulunuyor. İşte bu noktada tırmanabileceğimiz alanlara doğru ilerleyebiliyor ve duvarların üzerinde bir çıkıntının olduğunu görebiliyoruz. Bu noktalara çıkmak için elbette çıkıntılara tutunabiliyor ve karakterimize beraber bu çıkıntıların üzerine doğru atlayabiliyor, çıkıntıya tutunduktan sonra üzerimizde yani üstümüzde bundan çıkıntı yazıplayabiliyor veya yanda bulunan çıkıntılara doğru kendimizi savurabiliyoruz. Dolayısıyla karakterimiz burada gerçekten de üst düzey bir yetenek sergiliyor, adeta duvarlar üzerinde resmen yürüyoruz diyebiliriz.

Bunun dışında tırmanabileceğiniz ve aşağıya inebileceğiniz ve kendinizi salabileceğiniz borular bulunuyor. Bu borularla beraber elbette gitmek istediğiniz kısma doğru inebiliyor ve bir binayı keşfederken elbette etraftaki keşif unsurlarını ortaya çıkarmak oldukça önem arz ediyor.
 
 Çünkü bir binayı keşfederken burada gerçekten de keşfedilmesi gereken çeşitli günlükler ve toplayabileceğiniz çeşitli unsurlar bulunuyor. İşte bu noktaya gelmek için bazı kısımlardan geçiş yapmanız gerekiyor ve doğrudan büyük sandığı açmak yerine buralara doğru erişmeniz lazım.
İşler bu noktada birazcık kafa yormaya geliyor. Çünkü bir noktaya doğru ulaşmak için elbette bazı noktalardan yani borulardan inmeniz ve tırmanmanız gerekiyor veya bazı duvar çıkıntılarından kendinizi sarkıtarak diğer bölgeye doğru ulaşmanız lazım.

Dolayısıyla burada yapmanız gereken hamlelerle beraber elbette keşif unsurlarını ön plana çıkarmaya hazırlanıyor ve bu sayede dilediğimiz gibi çeşitli gizemleri açığa çıkarmak durumunda kalıyoruz. İşler bu noktada bazı anlarda karmaşıklaşabiliyor. Dolayısıyla bir binaya doğru tırmandığınızda elbette bir yerde bir günlük görüyorsunuz. O günlüğe ulaşmak için belki de binanın en tepesine tırmanarak bir köşeye doğru ilerlemeniz ve kendinizi sarkıtmanız ve aşağıya doğru inmeniz gerekiyor.
 
 

Dolayısıyla burada doğrudan büyük sandığı açmak yerine bu şekilde araştırabileceğiniz ve keşif unsurlarını ön plana çıkarabileceğiniz detaylar bulunuyor. Durum böyle olunca her bina ve yapı içerisinde keşfedebileceğiniz ve açığa çıkarabileceğiniz çeşitli kısımlar bulunuyor. Ve buraları açmak aynı zamanda keşfetmek tamamen sizin işiniz oluyor.

Üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber yer alabileceğimiz yapım genel olarak boş zamanlarında oynayabileceğiniz ve herhangi bir beklenti içerisinde olmayacağınız bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Oyunda macera içerikleri ve keşif unsurları bulunuyor ve bunlarla beraber de hem gizemleri hem de dikkat çekici unsurları açığa çıkarmak durumunda kalıyoruz. Gizemli bir güçle beraber lanetlenmiş bir dünyada bulunduğumuz yapım içerisinde batık bir dünyada yer alıyor ve her şeyin sular altında olduğunu görebiliyoruz. Sadece sular altında değil aynı zamanda binaların üstüne çıkarak elbette bu suların daha da güvenli seviyesine doğru çıkış yapabiliyoruz.

Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi iki farklı karakter bulunuyor. Bu karakterlerin adı Miku ve Taku olarak karşımıza çıkıyor. Karakterlerden biri iyilik için kullanmak istediği gizemli bir güçle beraber lanetlenmiş bir şekilde karşımıza çıkarken diğer karakter ise bu gücün onları ayırmasına izin vermemeye kararlı olarak bizlere sunuluyor. Dolayısıyla her iki karakter burada yapabilecekleri ile beraber birbirlerine göz kulak olmak durumunda kalıyor ve ilk oyunun aksine bu oyunda daha fazla gelişmiş sistemleri ve keşif unsurlarının olduğundan bahsedebiliyoruz. Rahatlatıcı ve dinlendirici bir maceraya atılmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 04 Mayıs 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler