Sucker Punch, inFamous: Second Son'da PS4'ün İşlemcisiyle Darboğaz Sorunu Yaşamış

15.04.2014 18:23 Samet Konuksal


    İşlemci ve ekran kartı arasındaki darboğaz yapma sorunu, oyun dünyasının özellikle PC kanadında sıkça yaşanan problemlerden birisiydi. Mantle ve DirectX 12'nin gelmesiyle birlikte büyük ölçüde azaltılması beklenen bu problem, PlayStation 4'te de Sucker Punch tarafından yaşanmış.
 
    Öncelikle şöyle başlayalım, darboğaz sorunu nedir? Bu problem genelde işlemci ile ekran kartı arasındaki güç dengesizliğinden kaynaklanır. Ekran kartının daha yüksek hızda yaptığı işe CPU ayak uyduramaz ve bu noktada bazı performans kayıpları yaşanır. Bu sorunu oldukça yüzeysel olarak anlattıktan sonra haberin geri kalan kısmına geçelim.
 
    inFamous: Second Son'ın baş programcısı Adam Bentley'in GDC'de yaptığı bir sunum ortaya çıktı. Gelen haberlere göre Bentley, yaptığı sunumla birlikte diğer oyun yapımcılarına PS4'te oyun geliştirme sürecinden bahsetmiş. Sunum sırasında Adam Bentley, konsolun işlemcisinden biraz dert yakınmış.
 
    Açıklamalara göre PlayStation 4'ün işlemcisi inFamous: Second Son'ın gelişim süreci sırasında çok sorun çıkarmamış. Optimizasyon açısından yapımcılara kolaylık sunan işlemci, inFamous: Second Son için darboğaz problemi oluşturmuş. İşlemciden ve GPU'dan tam olarak verim alamadıklarını belirten Bentley, bunu düzeltmek için bazı yolların mevcut olduğunu söylüyor. Buna rağmen daha önce oyunun, sunulan 4.5 GB'lık RAM kapasitesinin tamamını kullandığı belirtilmişti.
 
Bildiğiniz gibi PlayStation 4, 1.6 GHz saat hızında çalışan bir işlemciye sahip. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
inFamous: Second Son Platformlar: PS4 Geliştirici: SuckerPunch Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: TPS Çıkış Tarihi: 21 Mart 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 45 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs PGL Wallachia Sezon 1 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 19 Mayıs Yeni Skyrim Modu NPC'lerin Kafasını ve Saçlarını İyileştiriyor 19 Mayıs MSI 2024 Şampiyonu Gen.G Esports Oldu! 19 Mayıs Black Myth: Wukong İçin Yeni Fragman Yayınlandı 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler