TESFED ve Zula Bir İlke İmza Atıyor; Türkiye’nin İlk Esporcu Sağlığı Projesi Hayata Geçiyor

09.12.2020 23:47 Hamit Can Sayılgan

 
     Türkiye E-Spor Federasyonu (TESFED) öncülüğünde, espora ve esporcuya en fazla yatırım yapan kurumların başında gelen Zula'nın geliştiricisi InGame Group tarafından Türkiye’de bilinçli sporcular yetiştirmek amacıyla örnek bir proje başlatılıyor.
 
     Türkiye’de ve dünyada bu alanda atılmış bir ilk adım niteliğindeki “Her Oyunun Başı Sağlık” adlı proje, #heroyununbaşısağlık hashtag’ıyla duyurulacak. Proje çerçevesinde esporculara ve takım sahiplerine yönelik webinarlar düzenlenecek, sağlıklı beslenme konusunda bilgilerin verildiği, esporcu sağlığı için doğru spor egzersizlerinin öğretileceği videolar hazırlanacak. Bu içerikler, daha sonra TESFED’in YouTube kanalına yüklenerek, esporcuların ve espora ilgisi olan tüm gençlerin yararlanması için önemli bir kaynak oluşturulacak.
 
     Ülkemizde espor alanındaki en yetkili kurum olan TESFED ve espora en fazla yatırım yapan InGame Group olmak üzere iki önemli kurumun güç birliği yaptığı proje ile, esporun sağlıklı gelişimi için bilinçli esporcular yetiştirilmesinin sağlanması ve yıllar içinde geliştirmelerle devam ederek binlerce esporcuya ulaşılması hedefleniyor.
 
     Zula Ekibi, projeye ilişkin #heroyununbaşısağlık başlığıyla bir manifesto kaleme aldı. Manifestoda şu görüşlere yer verildi:

     “Zula Ekibi olarak, her zaman oyuncuya odaklı geliştirmeler yaptık, onları dinledik ve istediklerine yanıt verdik. %100 yerli yapım oyun olmanın sorumluluğuyla hareket ettik. Türkiye’de Kadınlar Ligi de dahil olmak üzere birçok ilki gerçekleştirdik, kurduk ve organize ettik.

     Esporu ve esporcuyu tüm imkanlarımızla destekledik, her zaman yanlarında yer aldık, ülkemizdeki on binlerce gence ilham verdik. Bugün de yine esporu ve esporcuyu desteklediğimiz, Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirdiğimiz, göğsümüzün kabardığı bir haberimiz var; Zula ve TESFED güçlerini birleştirdi, alanlarında uzman profesyonellerden yararlanarak esporcularımıza spor ve beslenme danışmanlığı vermeye başlıyoruz.”
 
Uzmanlar esporculara spor ve beslenme danışmanlığı verecek
 
     Esporcuların fiziksel dengelerini korumalarına destek olmak, sağlıklı yaşam alışkanlıkları geliştirmelerini teşvik etmek amaçlarını taşıyan proje kapsamında “Her Oyunun Başı Sağlık” adı altında egzersiz ve sağlıklı yaşam destek programı videoları çekilecek.

     Alanında uzman profesyoneller tarafından verilecek eğitim videolarının ilk serisinde, eski Milli Sporcu, Hareket ve Yaşam Koçu Adil Ayvaz, Zula esporcularına fiziksel sağlıklarını korumaları için en uygun egzersiz programları hakkında bilgi verecek.

9 haftalık eğitim programı
 
     Egzersiz & Sağlıklı Yaşam Destek Programı kapsamında, sırt, bel ve boyun egzersizleri, omurga hizalanması egzersizleri, kassal dayanıklılık artırıcı egzersizler, yoga, beden farkındalığı, doğru gıda seçimi, karbonhidratlardan uzak beslenme, uyku düzeni, strese karşı yapılması gerekenler, odaklanma, bağışıklığı güçlü tutma gibi konularının ele alındığı videolar, 9 haftalık bir eğitim programı şeklinde hazırlanacak.

     Her yıl farklı uzmanlarla sürdürülmesi planlanan eğitimlerde, sporcuların tüketmeleri ve kaçınmaları gereken gıdalarla ilgili beslenme listeleri, antrenman yaparken ve maça çıktıklarında konforlu ve sağlıklı bir şekilde oynayabilmeleri için uygun ekipman ve fiziksel aktivite önerileri de yapılacak.

     Bu eğitim videoları, daha sonra playlist halinde TESFED’in Youtube kanalına yüklenecek ve isteyen tüm esporcuların ve oyuncuların her zaman yararlanabileceği bir kaynak olacak.  
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
ZULA Platformlar: PC Geliştirici: Madbyte Games Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: MMO-FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 16 Dk önce Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 34 Dk önce Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 1 Saat önce F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 2 Saat önce Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler