TF2'deki Eşya Ticareti Artık Daha Güvende

13.12.2012 01:49 Samet Konuksal


    Diablo 3, gerçek parayla alışveriş yapılan auction house sistemiyle birlikte çok eleştirilmişti. Buna bir benzeri, Valve tarafından Steam oyunlarına getiriliyor.
 
    Bugün itibariyle beta sürecine giren Steam Community Market sisteminin ilk oyunu Team Fortress 2 oluyor. Bu sistemde oyuncular, oyun içerisindeki eşyalarını resmi bir şekilde satışa sunuyorlar. Valve ise bu alışverişlerden hem Steam payı, hem de Team Fortress 2 payı alıyor. %5'lik Steam payı ve %10'luk TF2 payına bakılırsa Valve, burada gerçekleştirilen her alışverişten %15'lik bir pay elde edecek.
 
    Daha önce geçtiğimiz senenin sonlarında yapılan bir analizde Team Fortress 2'deki şapka ticaretlerinde kullanıcılar arasında toplamda 50 milyon dolar gibi büyük meblağların döndüğü ortaya çıkmıştı. Anlaşılan Valve, bu sektörden pay koparmak istemiş.
 
    Valve'in yeni sistemi, 2013 senesi içerisinde herkese açılacak. Sisteme yeni oyunlar yılbaşından sonra eklenecek.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Team Fortress 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: Valve Tür: MMO-FPS Çıkış Tarihi: 10 Ekim 2007
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 1 Saat önce The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 1 Saat önce Gray Zone Warfare PC Sistem Gereksinimleri 2 Saat önce Deus Ex İçin RTX Remix Modu Yayınlandı 3 Saat önce Suşi Dükkanı İşletebileceğiniz Rolling Hills 4 Haziran'da Geliyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler