THQ, Homefront'ta Kaos'a Baskı Uygulamış

07.07.2012 16:39 Samet Konuksal


   Büyük reklam çalışmalarının ardından gelen kötü sonuçla Kaos Studios'un sonunu getiren Homefront, gelişim sürecindeyken ilginç şeylere tanıklık etmiş. Kaos'un eski çalışanının belirttiğine göre THQ, stüdyonun eklemek istemediği şeyleri oyuna zorla ekletmiş.
 
   İsmi verilmeyen bir çalışan yaptığı açıklamada, oyunun temasının aslında Çin - Amerika savaşı üzerine olduğunu fakat THQ baskısıyla birlikte daha fazla dikkat çekmek için bunu Kuzey Kore - Amerika savaşına çevirdiklerini belirtti.
 
   Belirtilenlere göre THQ'nun oyunlardan sorumlu eski ismi Danny Bilson, bu oyun için Kaos Studios'a çok baskı uygulamış. Konuyla ilgili eski Kaos çalışanı, "THQ'nun üst kesimi bu oyunun yapım sürecine kadar girmişti. Üst kesimdeki insanlar Homefront'u, düzene girme sürecinin en büyük projesi olarak görüyordu." açıklamasını yaptı.
 
  Gamasutra'nın konuyla ilgili araştırmasında açıklama yapan bir başka çalışan da, "Ben bu konuda Danny Bilson'u suçlayamam. Çünkü büyümemiz için bize büyük fırsatlar sundu fakat biz bunu gerçekleştiremedik." açıklamasını yaptı.
 
   Bir diğer çalışan da Danny Bilson'la ilgili, "THQ'nun kötüye gidişinden sorumlu olarak Danny Bilson görüldü. Bence bu yanlış. Evet Danny biraz dengesiz davrandı, büyük fikirleri vardı fakat oluşan fikirlerin çoğunu da kendi elleriyle yaktı. Ama bir diğer yandan da Danny Bilson'un yaptığı oyunlara bakarsanız, THQ'yu birkaç senedir ayakta tutan tek şey onlardı." açıklamasını yaptı.
 
   Haberde ismi geçen Kaos Studios, THQ tarafından kapatılmış ve stüdyonun baskı gördüğü iddia edilen Homefront oyunu da Crytek'e devredilmişti. Epey ilginç şeyler olmuş...
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Homefront Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Kaos Studios Dağıtıcısı: THQ Tür: FPS Çıkış Tarihi: 18 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler