Tchia Switch Konsoluna Geliyor

15.05.2024 12:21 Mehmet Tandoğan

 
 
Tropik ada macerasına giriş yapabileceğimiz ve açık dünyada gezip tozabileceğimiz yapım, Switch konsollarına gelmeye hazırlanıyor. Daha önce diğer platformlara çıkışını gerçekleştiren Tchia, 27 Haziran tarihinde el konsolu Switch'e geliyor. Açıklanan detaylara göre elbette oyunun konsola özgü kontrol şeması, özellikleri, optimizasyonu ve daha fazlası bizlere sunulacak.
 
- Switch sayfası
 
Bunun dışında eğlenceli bir maceraya atılabileceğimiz yapımda el konsolu sayesinde istediğimiz yerde oynayabilecek ve keyifli dakikalar geçirebileceğiz. Bildiğiniz üzere oyun Steam platformunda çoğunlukla olumlu etiketine sahip durumda ve genel olarak oyuncular tarafından seviliyor. Her ne kadar arka planda kalan bir oyun olsa da oyuncuları eğlenceli dakikalar geçirtiyor ve oyunda yapabileceklerimiz elbette değişkenlik gösterebiliyor.
 
Oyunun ön plana çıkan özellikleri arasında eğlenebileceğimiz ve vakit geçirebileceğimiz çeşitli etkinlikler, farklı hayvanların ve nesnelerin içerisine girerek onların kontrolünü sağlayabileceğimiz bir mekanik, tepelerden aşağıya doğru süzülebileceğimiz uçma sistemi ve daha fazlası yer alıyor. Bu sistemlerle beraber biz de elimizden geleni yapmaya koyularak buralarda farklı şekillerde eğlenebiliyor ve istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda örneğin bir tekerleğin içerisine girebiliyor, o tekerleğin kontrolünü tamamen elimize alabiliyor ve istediğimiz gibi yalpalayarak veya kendimizi yokuştan aşağıya vurarak hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde her bir nesnenin veya canlanan bünyesine dahil olabiliyor ve onların kontrolünü ele geçirebiliyoruz. Bu durumun zaten oyunun hem fragmanlarında hem de tanıtım içeriklerinde vurgulanan en önemli özellikler arasında yer alıyor diyebiliriz.
 
Açık dünya içerisinde gezip tozabileceğimiz ve buraları keşfedebileceğimiz yapımda takım adası içerisinde istediğimiz bölgeyi keşfedebiliyor ve her bölge içerisinde farklı noktalarda açığa çıkarılacak gizemlerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Ada macerasında yer alabildiğimiz fizik tabanlı yapım içerisinde adanın çevresinde dolaşabiliyor, yukarılara doğru tırmanabiliyor, yukarılardan aşağıya doğru sözülebiliyor, sular içerisinde göllerde veya denizlerde yüzebiliyor ve teknemiz ile farklı noktalara doğru açılabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de yapabileceğimiz oldukça fazla değişkenlik gösterebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı deneyimler elde edebiliyor.
 
Oyunda aynı zamanda bulabildiğimiz tüm hayvanları ve nesneleri yönetebiliyor ve tamamen çalınabilir bir ukulele ile beraber de kendi müziklerimizi yapmaya hazırlanabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun gerçekten de eğlenceli bir yapım bünyesinde barındırıyor. Ancak elbette bir yerden sonra belki de oyuncular için sıkıcı hale gelebiliyor. Çünkü yapabilecekleriniz belli noktadan sonra belki de sınırlı olarak kalabilir. Ancak ada macerasına gerçekten de uzun vakitler geçirebileceğiniz bir yapının olduğundan da bahsetmek gerekiyor.
 
Dolayısıyla bu tarz yapımlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyunda yapabilecekleriniz değişkenlik gösterdiğinden dolayı içerikleri tamamen tüketene kadar bir deneyip görebilirsiniz.
 
 
 
Oyunun bir de arka planında bir hikaye bulunuyor. Elbette hikayenin kapsamında oldukça ön plana çıkan detayların olmadığından bahsedebiliyor ve hikaye içeriğine yazık ki oyuncuları içine çeken bir yapıyı bünyesinde barındırmıyor. Zaten oyunun amacı hikayesiyle değil, yaptığı ve sunduğu mekaniklerle beraber bizlere sunuluyor. Oyunda adada zalim bir hükümdarın olduğundan bahsedebiliyor ve babamızı bu hükümdarın elinden kurtarmamız gerekiyor.
 
Oyunun tamamen temel amacı bunun etrafında döner ve bu temel ile beraber bize istediğimiz gibi fizik tabanlı serbest dünya içerisinde dilediğimizi gerçekleştirebiliyor ve etrafı keşfederken bir yandan yukarı doğru tırmanarak elbette kendi manzaralarımıza doğru bakış atabiliyoruz.
Bunun dışında elbette oyunda yapabileceklerimiz değişkenlik gösterirken yukarı doğru tırmandıktan sonra etrafı bir kolaçan edebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, etraftaki gizemli nesneleri araştırabiliyor, onların kılığına girebiliyor ve aynı zamanda yükseklerden aşağıya doğru kendimizi bırakabiliyoruz. Bu şekilde elimizdeki araçlarla beraber süzülebiliyor ve bu süzülme ile beraber güzel bir deneyim elde edebiliyoruz.

Ek olarak yapım içerisinde teknemizle beraber sular üzerinde ilerleyebiliyor, etrafı keşfedebilir ve farklı kısımlara doğru ilerleyebiliyoruz. Adanın farklı adacıklarına doğru geçiş yapabildiğimiz yapımda bizlere sunulan her bir avantajı kendi lehimize kullanmak durumunda kalıyoruz. Bu sistemlerle beraber keşfederken tırmanabiliyor, süzülebiliyor, yüzebiliyor, teknemizde ilerleyebiliyor ve adanın diğer kısımlara doğru yelken açabiliyoruz. Ek olarak bizlere sunulan avantajları istediğimiz gibi kullanabiliyor ve dilediğimiz hayvanı veya nesneyi kontrol edebiliyoruz. Bunların kontrolünü elimize geçirebildiğimiz esnada elbette onların hareket kabiliyetlerine kavuşabiliyor ve onların o hareketleri ile beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
 

Bunun dışında oyun içerisinde elbette yaratıcılığımızı ortaya çıkaracak unsurların olduğundan bahsedebiliyor ve bunlarla beraber elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz. Yeni arkadaşlar edinebileceğimiz, tamamıyla çalınabilecek bir ukulele ile beraber müzik yapabileceğimiz ve daha fazla sistemle ön plana çıkabileceğimiz bu yapımda aslında bir müzisyen olarak da ilerleyebiliyor ve kendimize müzik yapmakla da meşgul edebiliyoruz.

Gençlik hikayesi ile beraber ön plana çıkabileceğimiz ve Yeni Kaledonya'dan esinlenilerek hazırlanmış bir dünyada bulunduğumuz bu yapımla farklı şekillerde olayları tanıklık edebiliyor ve ana karakterimizin özel yetenekleri ile beraber bulunduğumuz yere hükmedebiliyoruz. Oyunda yine yukarıda tekrar tekrar bahsettiğimiz gibi bulduğumuz herhangi bir hayvana veya nesneye tamamen ele geçirebiliyor, onun kontrolünü sağlayabiliyor ve her bir nesne ve hayvanında benzersiz dokunuşları bulunuyor.
 
Yani bir yaban domuzu nasıl hareket ediyorsa aynı şekilde ona göre biz de hareketlerimize sergileyebiliyor veya su kaplumbağasını ele geçirdiğimiz zaman elbette su kaplumbağasının nasıl yüzdüğünü ve nasıl hareket ettiğini ve nasıl paytak paytak yürüdüğünü burada doğrudan deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla her bir nesne veya canlı kendi hareket kabiliyetleri ile ve seçenekleriyle beraber bizlere sunuluyor ve bununla beraber fizik tabanlı bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz.

İşte bu noktada gerçekten de geliştirici ekibin oyun üzerinde oldukça çalıştığını ve her bir nesne ve hayvan üzerinde de tek tek çeşitli figürler sergilediğini aktarabiliyoruz. Elbette oyunun özü bununla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda seyahat edebileceğimiz, bulmaca çözebileceğimiz ve çeşitli sınırları açığa çıkarabileceğimiz sistemlerin de bizlere sunulduğuna aktarabiliyoruz. Dolayısıyla yapacaklarımızla beraber aynı zamanda gizemli noktalara doğru ilerleyebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için elbette etrafa bir göz atabiliyor, etrafa göz attıktan sonra buralarda gizemli unsurların olup olmadığına bakabiliyor ve böylece açığa çıkarılacak sırlar varsa bunlara nihayetine erdirebiliyoruz. Dolayısıyla burada eğlenebileceğimiz ve keşfedebileceğimiz bir yapının olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Diğer taraftan oyunda belli başlı bulmacalar bulunuyor. İlk etapta bu bulmacalar oldukça kolay bir şekilde bizlere sunuluyor. Ancak oyunda ilerledikçe ve farklı noktalara doğru geldikçe elbette bu bulmacaların zorluğu da değişkenlik gösterebiliyor. Fakat oyunda zorlanabileceğiniz ve üst düzey bir yapı gerektiren herhangi bir bulmaca içeriği bulunmuyor. Dolayısıyla rahat edebileceğiniz, eğlenebileceğiniz ve gerçekten de ilgi çekici bir yapıyla bakabileceğiniz bulmacaların burada bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz.

Tropik ada macerası içerisinde örneğin bir kuş olarak etrafta dilediğiniz şekilde uçabiliyor, etrafı keşfedebiliyor, yukarıdan aşağıya nasıl göründüğüne bir bakabiliyorsunuz. Diğer taraftan bir balık olarak okyanusu keşfedebiliyor, balık sistemi ile beraber yüzebiliyor veya bir köpek olarak elbette kayıp hazineleri açığa çıkarmaya çalışabiliyoruz. Dolayısıyla köpeklerin burada koku alma duyularının bir hayli ön plana çıktığını ve aynı zamanda çeşitli hazineleri ortaya çıkarmaya yardımcı olduğunu aktarabiliyoruz.

Bunun dışında geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda 30'dan fazla oynanabilir hayvan ve yüzlerce nesnenin olduğunu söyleyebiliyor ve gerçekten de uzun uğraşlar gerektiren bu yapı ile beraber her bir nesne ve hayvan içerisinde farklı dokunuşlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu sayede gerçekten de güzel bir yapıyla karşı karşıya kalıyor, aynı zamanda bu yapıları en iyi şekilde kullanabiliyor ve böylece oyunda istediğimiz gibi farklı eğlence araçlarını kullanabiliyoruz.

Keşif ve seyahat sisteminin ön planda olduğu bu yapımda ana karakterimiz eğlenceli yapılarla beraber bizlere sunuluyor.

Keşif ve seyahat sisteminin bir hayli ön planda olduğu ve macera içerikleri ile beraber bulunabildiğimiz yapımında takımada içerisinde istediğimiz gibi zıplayabiliyor, süzülebiliyor, havada gösteriler yapabiliyor ve yeni hatta işlerle beraber de elbette karakterimizin gözümüze girdiğini görebiliyoruz.
 
 

Yapım içerisinde Tricks adlı bir sistem bulunuyor. Bu sistem sayesinde elbette serbest tırmanış mekanikleriyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Bunun dışında fizik temelli ağaçlarda dahil olmak üzere dünyadaki hiçbir şeye takılmadan yükselmemiz sağlanıyor ve en iyi şekilde bu adayı görüntüleyebiliyoruz. Dolayısıyla turkuaz kıyı göllerinde ilerleyebileceğimiz ve kendimize özelleştirebileceğimiz yapımda istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve aynı zamanda sular üzerinde yepyeni bot sistemleri ile karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Oyunda kişiselleştirebileceğimiz bir bot sisteminin olduğunu aktarabiliyor ve etraftaki mercan resifleri ile beraber gemi batıklarına da dalabiliyor ve akabinde ise farklı kayıp hazineleri açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla oyunun her bir noktasında farklı ve açığa çıkarılacak sırların ve hazinelerin olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Bu da oyunda yer alan eğlenceli unsurlar arasında bulunuyor ve eğlenceli unsurları açığa çıkarmakta tamamen bizim işimiz oluyor.

Yapım içerisinde diğer taraftan aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve çatışmalara giriş yapabiliyorsunuz. Bu çatışmalarla beraber yüzleşebileceğiniz çeşitli düşman türleri bulunuyor. Bunları ortadan kaldırmak için elbette hızlı bir şekilde hareket edebiliyor, doğaçlama yapabiliyor ve ana karakterinizin tüm yeteneklerini kullanabiliyorsunuz. Şiddetli çatışmalar içerisinde elbette üstesinden gelebileceğiniz çeşitli düşmanlar bulunuyor. Bu düşmanlar ortadan kaldırmak aynı zamanda sizlere deneyim puanı kazandırabilir ve etraftaki nesneleri kullanarak bu düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Üstteki imtihanlarla beraber yeteneklerinize test edebileceğiniz bu yapım kendine özgü savaş sistemi ile ve dünyası ile bizlerin karşısına çıkıyor.
 
 
 
Yapım içerisinde son olarak özelleştirme sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Geleneksel görünümlerden farklı seviyelere kadar uzanabilen yüzlerce kozmetik ürünün yapım içerisinde yer aldığını aktarabiliyoruz. Botumuzu özelleştirebileceğimiz, aynı zamanda karakterimize farklı şekillerde araçlar sunabileceğimiz yapımda yolculuğumuz boyunca el fenerimizi elimize alabiliyor, anamızla beraber kuş vurmaya çalışıyor, pusulamızı daima yön bulmak için kullanabiliyor ve kamera gibi kullanışlı öğelerle beraber ilerleyebiliyoruz.
 
Pasifik Okyanusu'nda yer alan bir adada bulunduğumuz yapımda elbette bu tarz bir içerik sistemiyle karşı karşıya kalıyoruz. Aynı zamanda ücretsiz güncellemelerin de bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. En son yayınlanan güncelleme ile beraber oyuna akrobat modunu dahil ediyor ve eğlenceli dakikalar geçirebileceğiniz içerikleri bizlere sunuyor. Bunun dışında çeşitli yeni kıyafetleri de giyebiliyor ve tüm kozmetik eşyaları maceramız boyunca kullanabiliyoruz. Bu kozmetik unsurlar aynı zamanda maceramız boyunca bizlere enerji ve özel yetenekler sunuyor ve ek avantajlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de eğlenceli içerikler barındırıyor ve her bir oyuncuya hitap eden yapısıyla karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Eğlenceli dakikalar geçirmek istiyorsanız bu yapım tam size göre.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty: Black Ops 6 İçin Live Action Fragman Yayınlandı 28 Mayıs PlayStation Plus'a Haziran Ayında Gelecek Oyunları Açıklandı 28 Mayıs Öldükten Sonra Steam Hesabınıza Ne Olacak? İşte Cevabı 28 Mayıs Dragon's Dogma 2'nin 40 Günde 3 Milyon Adet Sattığı Açıklandı 28 Mayıs Xbox Uygulaması Black Ops 6'nın Game Pass'e Geleceğini Doğruladı! 28 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler