Team Fortress 2 Neden Para Basıyor?

Oyunun Free-to-play olmadan önceki ufak kazancı sergileniyor.
08.03.2012 12:42 Gökhan Yılmaz

 
     Team Fortress 2, çıktığı 2007 yılından 2011'e kadar sürekli olarak 20.000 aktif oyuncuya sahip oldu. Valve, bu süre zarfında oyun için 100'den fazla güncelleme, Achievementeşya ve silah çıkardı. Hatta Steam camiası için para birimi şapka olan bir ekonomi yarattı.
 
     Valve programcısı Joe Ludwig, her ücretsiz güncellemenin, emeğin ve promosyonun yeni oyuncuları ve ardından da parayı nasıl çektiğini açıkladı. Yukarıdaki istatistikte Team Fortress 2'nin henüz Free-to-play olmadan artan kazanç miktarı görülüyor. Free-to-play modele geçildikten sonra bu kazanç 3'e katlanmış.
 
     Valve, oyuncularını dinleyerek oyunu geliştirdi, onların yarattığı kozmetik eşyaları kullandı ve üşenmeden sürekli güncelleme hazırladı. Çünkü oyuncular sürekli daha iyi bir deneyim yaşamak istiyorlar. Tüm bunlar ücretsizdi, yani kazanılan para sadece oyunu satın almamış olanlardan geliyordu. 2010'daki MannConomy güncellemesi eşyaların satın alınmasına izin vermeye başlayınca Valve, bunu dikkatlice değerlendirerek hem Team Fortress 2 hem de kazanç açısından dengelemeyi sağladı. Ve böylece oyun ayrı bir şekilde para kazandırmaya başladı. Valve bundan kazanmaya ve kazandıklarının bir kısmını da yine oyuncularına dağıtıyordu. Team Fortress 2 oyuncuları eşyalarını satarak 3 Milyon Dolar kazandı. Oyun ücretsiz olduğunda ise patlama yaşandı ve yoğun bir para akışı sağlandı.
 
      Ludwig burada bir öğüt veriyor: "Eğer online bir oyun yapıyorsanız bunu Free-to-play yapın. Eğer Valve şu an bildiklerini 2007'de biliyor olsaydı Team Fortress 2 her zaman ücretsiz olurdu."
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Team Fortress 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: Valve Tür: MMO-FPS Çıkış Tarihi: 10 Ekim 2007
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19 Çeyrek Final 2. Gün Karşılaşmaları Bugün Oynanacak! 5 Saat önce The Last of Us Dizisinin 2. Sezon Setinden Yeni Görüntüler 6 Saat önce VCT 2024: EMEA 1. Aşama Playoff 2. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 7 Saat önce Frontier Developments Yeni Bir Jurassic World Oyununu Duyurdu 7 Saat önce Hayatta Kalma Oyunu Soulmask 18 Haziran'da Çıkacak 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler