Tencent'e Honor of Kings Oyunu Yüzünden Dava Açıldı

01.06.2021 21:17 Mehmet Tandoğan

 
 
Bir Reuters raporuna göre bugün Çinli bir kamu çıkar grubu, Tencent, Honor of Kings oyunu nedeniyle dava edildi.
 
Pekin Gençler Hukuk Yardımı ve Araştırma Merkezi davayı kendilerinin açtığını belirterek şunları dile getirdi: "Oyun karakterlerinin kıyafetleri toplum için uygunsuz. Ayrıca web sitesinde ve forumlarında gençler için uygun olmayan pek çok içerik yer alıyor." 
 
Grup ayrıca Tencent'in son dört yılda oyunun yaş sınırını 18'den 12'ye kademeli olarak düşürmesiyle ilgili endişelerini belirtti. Bunun da ötesinde oyun içi mekanikler nedeniyle genç oyuncuların, oyunu daha uzun süre oynama ihtimalinin daha yüksek olduğu endişelerini de dile getirdi.
 
Reuters, bu davanın Pekin'in Çin'in en büyük teknoloji şirketlerinden bazılarına yönelik antitröst baskılarını izlediğini kaydetti. 
 

İlgili İçerik Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 01 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 01 Mayıs Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 01 Mayıs Fallout Dizisi İki Haftada 65 Milyon İzleyiciye Ulaştı 01 Mayıs Assassin’s Creed Mirage iPhone 15 Pro'ya Geliyor: Tarih Verildi 01 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler