Tetris Oynamak Göz Sağlığına İyi Geliyor

28.04.2013 16:24 Samet Konuksal


    Son yıllarda yaşanan olaylardan ötürü oyunlara kötü gözle bakılmaya başlansa da, bu görüşün aksine araştırma sonuçları gelmeye devam ediyor. Kanada'daki McGill Üniversitesi'nin araştırmalarına göre Tetris oynamak, göz tembelliği sorunu yaşayanlara önemli bir fayda sağlayabilir.
 
    Göz tembelliği rahatsızlığına sahip olan 18 farklı yetişkin insan üzerinde yapılan araştırmada Dr. Robert Hess, olumlu sonuçlar elde etti. Hess'in açıklamalarına göre Tetris oynamak, göz sağlığında normal tedaviden daha hızlı ve daha eğlenceli bir gelişim sunuyor.
 
    Bunun nedeni, Tetris'in oyun yapısından kaynaklanıyor. Malumunuz Tetris oynarken hem aşağıdaki blokları kontrol ediyoruz, hem de gelecek bloğa takip edip uygun hamleleri yapmaya çalışıyoruz. Tetris oynarken her iki gözümüzü de yoğun olarak kullanmamız, bu tip faydalı sonuçları da ortaya çıkarıyor.

İlgili İçerik Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kameralarla Hayatta Kalacağınız Korku Oyunu Poltergeist Watcher Geliyor 10 Dk önce Umamusume: Pretty Derby – Party Dash 30 Ağustos'ta PC ve Konsollar için Çıkış Yapıyor 12 Dk önce The Quintessential Quintuplets: Gotopazu Story 2nd PS4 ve Switch için Duyuruldu 1 Saat önce Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler