The Witcher 2, Babalar Gibi Geliyor!

17 Mayıs'ı şimdiden ajandanıza not edin. Zira Geralt bizi soluksuz bir maceraya davet edecek.
28.02.2011 15:49 Ersin Kılıç


     The Witcher ile oyun severlere unutulmaz bir RPG deneyimi yaşatan CDPojeckt, serinin ikinci oyunu ile bir kez daha karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Üstelik bu sefer çok daha tecrübeli ve iddialı olarak oyun severlerin karşısına çıkacaklar.
 
     The Witcher, Andrzej Sapkowski'nin aynı isimli romanından uyarlanmıştı. CDProjekt'in de ilk oyunu olan bu yapım bir uyarlama olduğu için romanın da baş kahramanı olan Geralt'ın maceralarına tanıklık etmiştik. İkinci oyunda da tabi ki Geralt'ı yönlendireceğiz. Daha ilk görüşte Drizzt'e benzettiğim Geralt, davranış olarak ise Drizzt'e göre çok daha farklı bir karakteristik yapıya sahip. Uzun beyaz saçları, puslu sesi ve yüzündeki yara ile karizmasına karizma katan Geralt, ilk oyunda olduğu gibi ikinci oyunda da çok canlar yakacaktır :)
 
     Gelelim The Witcher 2: Assassins of Kings'e.... PC dışında konsol versiyonu ile de karşımıza çıkacak olan oyun için 10 dakika uzunluğunda bir oynanış videosu yayınlandı. Bu kadar uzun olan bir videoda, oyundaki bir çok dinamiğe de tabi ki yer verilmiş.
 
 
     Oyundaki bazı mekanları gezinmemiz ile açılışını yapan videoda ilk dikkat çeken unsur tabi ki oyunun grafikleri oluyor. Bioware'ın da desteğini alarak ilk oyunu geliştiren CDProjekt, The Witcher'da Aurora grafik motoru ile karşımıza çıkmıştı. İlk oyunda bile oldukça iyi bir görsellik yakalamasına rağmen optimizasyon sorunu yaşayan ekip, ikinci oyunda ise RED Engine adlı grafik motorunu kullanıyor. Işıklandırmalar, karakter detayları ve çevreye baktığımızda ise bu motorun kalitesini fazlasıyla görebiliyoruz.
 
     Videonun ikinci yarısında ise dövüş kısımlarına yer verilmiş. Dövüş anlarına baktığımızda ilk oyundan çok daha aksiyona yönelik bir oynanış görüyoruz. Zira rakiplerine kılıç darbeleri dışında büyüler de yağdıran Geralt, ordan oraya zıplamaktan da geriye kalmıyor. Sürekli böyle zıplamamız mı gerekecek, yoksa oyunu oynayan kişi çok mu aksiyona dalmış bunu zamanla görebileceğiz. Dövüş anının aksiyonunu arttıran etkenlerden birisi de dinamik olarak değişen kamera açıları oluyor. Bazı öldürme anlarında kameranın çok daha iyi bir açıya geçtiğini görüyoruz.
 
 
     Videonun sonlarında ise ilk oyunda da karşımıza çıkan ve yenileri de bulunan bazı mini oyunlara yer verilmiş. İlk oyundaki en büyük para kaynağımız olan mini kumar oyunu ikinci oyunda biraz daha değiştirilmişe benziyor. Bunun dışında, kavgalar ve bilek güreşi gibi mini oyunlarda bizi bekleyen para kaynaklarından sadece birkaç tanesi.
 
     Tekrar çevre unsurlarına dönüş yapan videonun sonunda ise meditasyon seçeneğini görüyoruz. İlk oyunda kamp ateşi başına gitmemiz gereken bu meditasyon anları, anlaşılan ikinci oyunda daha fazla serbestlik sunacak. Oyunun pre-beta sürümünden alınan bu 10 dakikalık oynanış videosunu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Witcher 2 : Assassins of Kings Platformlar: PC XBOX 360 Geliştirici: CDProjekt Dağıtıcısı: Atari Tür: RPG Çıkış Tarihi: 17 Mayıs 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 17 Mayıs RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler