Trojan Horse Was A Unicorn (THU) 2015 Festivali Yaklaşıyor

04.06.2015 12:33 Cenk Akyürek


 
     THU bir özel efekt, 3D tasarım, konsept sanat ve animasyon festivali. Bu tarz diğer festivallerde genelde "vay bee adam neler yapıyor" diye izlediğimiz sanatçılarla yakınlaşma şansı pek olmaz. THU'da ise konuşmacılar ve katılımcılar tamamen birbiri ile kaynaşıyor, bilgi alışverişi yapıyor, eğleniyor, tartışıyor. Bu bariz fark nedeniyle festivale olan ilgi her sene katlanıyor. Bu sene festivalin sadece 500 kişiye özel olacağı söylenmişti. Yani her sene bilet yakalamak daha da zorlaşıyor.
 
     Benim THU ile tanışmam 2013'de, yani ilk festivalin yapıldığı yıl oldu. 3D tasarım ve 2D konsept sanat ile ilgili olmamdan dolayı, böyle bir festivali görmeyi çok istiyordum. Ama sona kalan bilet fiyatlarının yüksekliği nedeniyle gitmeme kararı almıştım. Tam o sırada bir web sitesinin düzenlediği yarışma ile bir bilet kazandım ve bu festivale katılamasaydım neler kaçıracağımın farkına daha iyi vardım.
 
     Festivale hem 2013 hem de 2014 yıllarında katılma şansım oldu. Arkadaşlar, eğer film, oyun ve buna benzer bir sektörde, özel efekt uzmanı, 3D tasarımcısı, konsept sanatçısı ve animatör olma hayalleriniz varsa, veya en azından benim gibi bu konulara ilgiliyseniz, bu festival dışında tavsiye edebileceğim başka bir tane aklıma gelmiyor. Festivale öyle isimler katılıyor, öyle isimlerle tanışma fırsatı yakalıyorsunuz ki, bunlardan ilham almamanın imkanı yok. Bir kaç örnek isim vermek gerekirse;
 
     2013'deki festivalden konuşmacılar;

      - Aaron Mcbride - (ILM); Avengers, Iron Man, Karayip Kosanları, Star Wars'un konsept tasarımcısı desem de yeterli herhalde.

      - Afonso Salcedo - (Sutro Studios); Şimdiki firması pek tanıdık gelmese de önceden Pixar ve Dreamworks'de render mühendisi olarak çalışmış. Çalıştığı filmler arasında Ratatouille, Wall-E, Up, Toy Story 3 and Cars 2 bulunuyor.
 
      - Andrew Schmidt - (Pixar); 20 yıllık deneyime sahip, The Prince of Egypt, The Iron Giant, Wall-E, Ratatouille, Up, Toy Story 3, Brave filmlerinin animatörü
 
      - Marc Simonetti; Terry Pratchett'ın Discworld'ü, George R.R. Martin'in A Song of Ice and Fire ve HP Lovecraft'ın Cthulhu'su için illüstrasyonlar çizmiş bir konsept tasarımcısı. Ayrıca Wizards of the Coast, EA, Ubisoft, Activision, gibi firmalar için de çalışmalar yapıyor. (kendisinden 2014 yılındaki festivalde kitabını imzalamasını istedim ve bana bir GOT dragonu çizimi ile cevap verdi)

      - Martin L’heureux - (Crytek); Ryse: Son of Rome. oyununun baş animatörü ve direktörü. En bilinen çalışmaları arasında Man in Black II, Star Wars Ep.I ve The Polar Express bulunmakta. Çok komik ve inanılmaz yetenekli bir insan.

     2014'deki festivalden konuşmacılar ve çalıştıkları firmalar;
 
     - Jan Fiedler- Pixomondo(Game of Thrones Efektlerini ve CGI sahneleri)
     - Alessandro Baldasseroni - Blur Studio(The girl with the dragon tattoo, Elder Scrolls Online, Star Wars the old republic , Star Wars the force unleashed, Farcry3, Fable 3, Mass Effect 2, Halowars, Dante`s Inferno)
     - Christian Alzmann - ILM
     - Ian Macque - Rockstar North
     - Mathias Vehasselt - Blizzard
 
     Ve asıl konu başlığımıza dönelim, THU 2015'e çok az kaldı. Bu sene yine Eylül ayında (15-19) ve Portekiz'in Troia bölgesinde düzenlenecek. Festivale katılacak olan isimler arasında şunlar var;
 
     - Craig Mullins - ILM
     - Grzegorz Jonkajtys - 'Sin City', 'Hellboy', 'Pan's Labyrinth', 'Rango', 'Pacific Rim', 'Terminator Salvation' konsept tasarımcısı.
     - Ian Mccaig -  Star Wars'da Queen Amidala ve Darth Maul'un tasarımcısı. Diğer işleri ise 'Interview with the Vampire', 'Dracula', 'Terminator 2', 'The Avengers', 'Guardians of the Galaxy', ve 'Star Wars Episode VII’ konsept tasarımcısı.
     
     Maalesef bu sene biletler erken tükendi. Ama organizatör Andre Lourenço (ki kendisi 2013'den beri arkadaşım olur), çok akıllı  bir iş yaparak festival için THU TV fikrini geliştirmiş. THU bu sene canlı olarak live stream şeklinde yayınlanacak ve ayrıca THU TV bileti satın alırsanız, 3 ay boyunca 60 saatlik videoya erişim şansınız devam edecek. Gidemeseniz bile bence bu şansı kaçırmayın derim, 60€'luk biletler çoktan bitti, şu an sadece 100€'luk biletler kaldı.
 
 
     Festival ve konuşmacılar hakkında daha fazla bilgiye bu adresten ulaşabilirsiniz.
     2013 festivali ile ilgili blog yazıma buradan. 2014 festivali ile ilgili blog yazıma da buradan ulaşabilirsiniz.
   

İlgili İçerik Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
610 TL'lik Oyun Steam'de Kısa Süreliğine Oynaması Ücretsiz Oldu 28 Dk önce Dragon’s Dogma 2 İçin İlk Güncelleme Yayınlandı 48 Dk önce Konami, İki Klasik Felix the Cat Oyunundan Oluşan Retro Dijital Paketi Yayınladı! 1 Saat önce Diablo IV Artık Xbox Game Pass'te! 2 Saat önce PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler