Tüm Vücudunuz Bir Oyun Kumandası: PrioVR

24.02.2014 11:48 Samet Basri Taşlı

 
     Kickstarter üzerinden devam eden kampanyalar arasında öyle ilginç bir sistem var ki, oyun dünyasını bir adım daha ileri götürebilir gibi gözüküyor. Tüm hareketlerinizi oyuna dahil edebileceğiniz ve bunun sadece kamera görüşüyle sınırlı olmadığı bir sisteme hazır mısınız? 
 
     PioVR, tüm vücudunuzu sarabilen bir hareket algılama teknolojisi ile geliyor. Böylece ne yaparsanız yapın, ekran karşısındaki karakteriniz de bunu gerçekleştirebiliyor. Daha önce Kinect, Wii ve PS Move gibi teknolojiler vardı, fakat bu sistemin en büyük farkı bir kameraya bağımlı olmaması. Yani ekran dışına çıkmak veya hareketinizin algılanamaması gibi bir durum söz konusu değil.
 
     3 farklı set ile gelen sistemin, ilk hali daha çok oturarak oyun oynamak isteyenler için. 8 algılayıcı bağlı olan Lite sürümü ile vücudun sadece üst kısmını dahil ediyorsunuz. 12 algılayıcı bulunun Core sürüm bacak hareketlerini de dahil ederken, 17 algılayıcı bulunan Pro sürümde en ince hareketleri bile algılayabilecek bir sistem ile karşılaşıyoruz.
 
     Oyuncu elinde bulunan kumanda sayesinde, şu an için Wii nunchuck kumandaları kullanılıyor, karakterin hareket etme veya silahı ateş etme gibi özelliklerini kullanabiliyor. Destekleyen oyun sayısı şu anda kısıtlı, ama çıkışı gerçekleştirildiğinde destekleyen oyun sayısı da artacaktır. Ayrıca yapımcılar bu sistemin Oculus Rift destekleyeceğini söylediler. Bu da sanal gerçeklik dünyasına doğru emin adımlarla yaklaşıyoruz demek oluyor.
 
     Benzer özellikler sunan Virtuix Omni gibi sistemlerin aksine, PioVR fiyat olarak da uçuk bir rakam önermiyor. Lite sürümü için 279$, Core sürümünde 349$ ve Pro sürümü 399$ olarak belirlenmiş. Ayrıca giyilebilir bir teknoloji olduğundan, saklaması oldukça kolay ve oyun oynayacağınız odanın büyük bir kısmını işgal etmiyor.
 
     PioVR kıyafeti için bir Kickstarter kampanyası daha yapılmış. Yapımcı firma olan YEI Technology, ilk Kickstarter için 225.000$ olan amacına, yeterli ilgili çekemediği için ulaşamamış. Bu yıl ise hedefleri 75.000$ ve şimdiden 179.000$ toplamayı başarmışlar. Henüz 35 günü daha olan kampanya sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

     Bu sistem, şu an için, sadece PC platformlarına uygun olarak geliştiriliyor. Fakat ileride konsollara uygulanması düşünülüyor. Yapımcılar Mart ayı içinde çeşitli oyun fuarlarında sistemi görücüye çıkartmayı planlıyor. Ürünün son halinin ise Temmuz 2014 tarihine kadar tamamlanması ve kullanıcıların eline geçmesi planlanıyor. 

İlgili İçerik Yorumlar 21 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 12 Mayıs VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 12 Mayıs Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 12 Mayıs Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 12 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 12 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler