Türkiye Espor Federasyonu Kuruldu

30.04.2018 23:42 Hamit Can Sayılgan

 
     Yıllardır beklenilen ve Türkiye’de elektronik sporun büyük yol katetmesi için açılması istenen Türkiye Espor Federasyonu resmi olarak duyuruldu. 5Mid’in internet sitesinde yapılan haberde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın aldığı kararla birlikte elektronik spor artık ülkemizde resmi olarak bir spor dalı kabul edildi.
 
 
 
“24/04/2018 tarihli ve 277144 sayılı Bakanlık Oluru ile Türkiye E-Spor Federasyonu kurulmuştur. Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.”
 
     Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Türkiye elektronik spor organizasyonların hukuki düzeyde haklarının korunması ve takımların ortak bir çatıda buluşmasını sağlama amacıyla Espor Kulüpler Birliği kurulmuştu. Yine aynı tarihlerde Ankara’da düzenlenen Dijital Oyunlar Sempozyumunda konuşan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, federasyonun kurulacağının sinyallerini vermişti. Ve tüm bu hamleler sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Espor Federasyonu’nu kurdu. 
 

İlgili İçerik Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PS VR2 için Sushi Ben, 28 Mayıs'ta Çıkış Yapıyor 3 Saat önce Bulmaca Oyunu PuzzMiX, 24 Mayıs'ta Xbox Series'e ve Xbox One'a Geliyor 3 Saat önce Sevilen Warhammer Oyunu Steam'de Kalıcı Olarak Ücretsiz Oldu! 3 Saat önce Şehir Kurma Oyunu Rota’s Nautical Chronicles of Trade PC için Duyuruldu 4 Saat önce Stellar Blade İçin Yeni Güncelleme Geliyor: Boss Modu Yolda 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler