Türkiye'de Elektronik Spor Oyuncuları Ve Hakemleri Resmi Olarak Tanınacak

26.09.2018 21:54 Hamit Can Sayılgan

 
     Türkiye Espor Federasyonu, yayınladığı mevzuatlara göre elektronik spor lisansına sahip oyuncuların devletin resmi sporcusu olarak tanınacağını duyurdu. Türkiye Espor Federasyonu'nun 25 Eylül'de yayımlamış olduğu mevzuatlarda vize, transfer, hakem, tescil ve lisans konuları yer almakta, bu bağlamda mevzuatların başlıca maddesi elektronik spor oyuncularının ve hakemlerinin T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü kapsamında bulunması, elektronik spor oyuncularının ve hakemlerin devlet tarafından resmi olarak tanınacağı anlamına geliyor.
 
     Konu ile ilgili Türkiye Espor Federasyonu Hukuk Kurulu Üyesi Emin Özkurt Twitter üzerinden; "Bugün itibarıyla Türkiye Espor Federasyonumuzun “Sporcu, Lisans, Tescil, Vize ve Transfer Talimatı” ile “Hakem Talimatı” yayınlanmış bulunmaktadır. Ofis olarak Federasyonumuza verdiğimiz hukuki katkıyla, ülkemizin esporda öncü ve lider olması için gayret etmeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.
 

İlgili İçerik Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 1 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler