Ubisoft: "Marka için Firma Satın Almak Yanlış"

Hunger Games'in sadece iOS oyunu geliştiriliyor.
27.03.2012 13:55 Gökhan Yılmaz

  
     Ubisoft'un marka yöneticisi Tommy Francois, "Sadece başarılı bir markaya sahip olabilmek için ona sahip olan stüdyoyu satın almak yanlış bir karardır" şeklinde konuşurken, Ubisoft'un daha önce yapmış olduğu satın alma işlemlerini yorumladı.
 
     Ubisoft geçtiğimiz yıllarda TrackMania yapımcısı Nadeo ve RedLynx'i satın almıştı. Bu stüdyolar aynı zamanda Trials HD ve Owlient gibi oyunların da isim haklarına sahip. Yine 2008 yılında Hunger Games'in görsel efektlerini yapan Hybride de Ubisoft'un himayesine geçmişti.
 
     Bu konu hakkında Francois şunları söylüyor: "Bazen firmalar başka firmaları sadece sahip oldukları markalar nedeniyle satın alıyor. Bu bence bir hatadır, sonuçta markalar insanlar tarafından yaratılır. Eğer bu insanlara sahip değilseniz markanız da olmaz. Bundan bir kaç sene önce Hybride'i satın aldık, aslında o kadar da kötü bir fikir değildi ama bir tarafta film yapımcısı ve diğer tarafta oyun yapımcısı olunca işler yolunda gitmiyor. Bu aynı medyadan birini alıp da oyunu yazan ekibin başına oturtmak gibi bir şey."
 
     "Mesela ünlü kitap yazarlarını aramıza katıyoruz çünkü büyük isimlerle çalışmayı seviyoruz. Onların çıkartmış oldukları işlere hayranlık duyuyoruz ama onları işe aldığımızda hata yapmış oluyoruz. Çünkü onlar kitap yazmayla ilgileniyorlar ve bizim hikayelerimiz etkileşim içeriyor. Bunlar farklı kollar, belki yazdıkları kitabın uğraşması gerekmiyor ama kendilerinin pek çok şeyle mücadele etmesi gerekiyor. Biz sanki zorla onu buraya uydurmaya çalışıyoruz, işte bu hatalı."
 

İlgili İçerik Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tom Clancy’s The Division Heartland Resmi Olarak İptal Edildi! 2 Saat önce Saints Row'un 1.7 Milyon Sattığı Açıklandı! 2 Saat önce Back 4 Blood Oyunundan Denuvo Koruması Kaldırıldı 3 Saat önce F1 Manager 2024 Çıkış Tarihi Açıklandı 4 Saat önce CCT Sezon 1 Global Finalleri Bugün Başlıyor! 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler