Ubisoft: "PC'de Korsan Oyun Kullanım Oranı % 95"

22.08.2012 12:36 Talha Aynacı

 
   Ubisoft CEO'su Yves Guillemot, F2P oyunlar için ufak ücretler ödenerek elde edilen gelirin, tam sürüm bir PC oyunuyla eşdeğer olduğunu açıkladı. Yasal olmayan yollarla oyun oynama oranının PC'de % 95 olduğunu vurgulayan Guillemot, dağıtımcılar için F2P oyunların korsanla mücadele karşısında tek çıkar yol olabileceği görüşünde.
 
   GI.biz isimli bir internet sitesiyle söyleşi yapan Guillemot açıklamalarında şunlara değindi:
 
"PC marketi için ürün geliştirmeyi çok istiyoruz ve F2P bunu gerçekleştirmek için tek yol. F2P'nin avantajlarından birisi de daha önce gelir elde edemediğiniz ülkelerden dahi gelir sağlayabiliyor olmanız. Bu ülkeler oyunlarımızın oynandığı ancak satın alımın gerçekleşmediği ülkeler. PC'deki oyncuların yalnızca % 5 - 7'si F2P için para harcıyor. Öte yandan PC'ye çıkış yapan oyunları sadece % 5 -7'lik bir kesim para ödeyerek satın alıyor. Gerisi korsan. Karşılaştırdığınızda oranlar aynı. Uzun süre oyun oynayan insanlardan elde ettiğimiz hasılat sayesinde içerik sağlamaya devam edebiliyoruz."
 
   PC oyun sektörü için kurtuluş yolu olarak F2P tipi oyunları işaret eden Guillemot, yeni nesil konsolların geleceğinde F2P tipi oyunların yer alamayacağının da altını çizdi.

İlgili İçerik Yorumlar 62 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ekim Ayının Ücretsiz PlayStation Plus Oyunları Artık Erişilebilir 03 Ekim Until Dawn Remake Çıkış Fragmanı Yenilenen Görselleri Sunuyor 03 Ekim Hi-Fi Rush 2'nin Açık Dünya Yapısına Sahip Olacağı Bildirildi 03 Ekim Final Fantasy 16 Yapımcısı Oyunu Xbox'a Getirmek İstediklerini Açıkladı 03 Ekim Gran Turismo 7 İçin Yeni Güncelleme 3 Yeni Aracı Ekliyor 03 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler