Ubisoft'un DRM Engeli Aşıldı mı ?

04.03.2010 14:16 Talha Aynacı

 
 
 
     Pek çoğumuzunda bildiği gibi, Ubisoft geliştirdiği DRM sistemi ile PC platformunda korsanla müacedele adına yeni bir adım atmıştı. Sistem, siz oyunu oynuyorken sürekli olarak Ubisoft serverlarına bağlı kalarak çalışıyor ve internetin kesildiği veya stabil olmadığı durumlarda oyun zevkiniz yarıda bölünerek sistem sizi oyun dışına atıyordu. Hal böyle olunca, internetin böylesine gel gitlerle dolu olduğu ülkemizde oyun eğlencesinin bir işkenceye dönüşeceği su götürmez bir gerçek.
 
     Bu sabah Silent Hunter V çıkışının hemen ardından oyunun kırılmış versiyonları (hatta bug'lardan arındırılmış en güncel versiyonu ile) torrent sitelerinde dolaşması ile Ubisoft'un DRM sisteminin daha yolun başında tökezlediği idda edilmişti.
 
     Ancak Ubisoft tarafından gelen açıklamaya göre; şu an için illegal yollarla indirilen ve kırıldığı idda edilen Silent Hunter V ve Assassin's Creed 2 başlangıçta tam sürümmüş izlenimi versede, korsan kopyaların tamamlanmamış versiyonlar olarak oyuncuların karşısına çıkıyor.
 
Anlaşılan Ubisoft dersine iyi çalışmış.
 
Kaynak 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Silent Hunter 5 Platformlar: PC Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: Simülasyon Çıkış Tarihi: 4 Mart 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 06 Mayıs Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 06 Mayıs Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 06 Mayıs Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 06 Mayıs Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 06 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler