Ubisoft'un DRM Yazılımı Donanımınızı İzliyor

Ubisoft'un DRM sunucuları korsanlara hedef oluyor.
16.01.2012 18:25 Gökhan Yılmaz

 
     Ubisoft, son dönemlerde PC'ye çıkardığı oyunlarında kendi sunucularıyla iletişim içerisinde olan DRM sistemleri kullanıyor. Yani bilgisayarınızda kurulu olan oyun sürekli olarak Ubisoft sunucularıyla iletişim içerisinde oluyor ve bağlantınız olmadığı zamanlarda sıkıntı yaşayabiliyorsunuz.
 
     Bu sistem çok tartışıldı ve çok yadırgandı fakat aslında durum biraz daha derinmiş. Guru3D'nin keşfine göre Ubisoft'un DRM'i yani korsanı engellemeyi amaçlayan sistemi sadece sunucu ile bağlantı kurmuyor, aynı zamanda da sizin donanımınızı takip ediyor. Öyle bir ekran kartınızı değiştirdiğinizi biliyor ve sırf bu yüzden oyunu açmayabiliyor.
 
     Guru3D'de Anno 2070'i yükledikten sonra farklı ekran kartları takarak normalde üç olan yükleme haklarının bu şekilde dolduğunu görmüşler. Oyun çalışmayı reddetmeye başlayınca Ubisoft'a mesaj atılmış fakat henüz cevap gelmemiş.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Anno 2070 Platformlar: PC Geliştirici: Blue Byte Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: RTS Çıkış Tarihi: 18 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 01 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 01 Mayıs Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 01 Mayıs Fallout Dizisi İki Haftada 65 Milyon İzleyiciye Ulaştı 01 Mayıs Assassin’s Creed Mirage iPhone 15 Pro'ya Geliyor: Tarih Verildi 01 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler