Unreal Development Kit'e IOS Desteği Bugün Geliyor

Infinity Blade, Unreal Engine'in iPhone'da kullanan ilk oyun oldu ve görsellik konusunda büyük bir başarı elde etti
16.12.2010 12:52 Alkan Adakaner


    Epic Games'e bağlı Chair Entertainment'in Unreal Engine'i kullanarak Infinity Blade ile görsel şov yaptığına hepimiz tanık olduk. iPhone ve iPad'in en iyi grafikli oyunlarından birisi olan Infinity Blade benzeri bir oyunu yapmak artık hayal değil.
 
   Epic Games'ten Mark Rein'in açıklamasına göre şu an ücretsiz olan ve ticari olmayan kullanıma yönelik Unreal Development Kit'e (UDK) bugün yapılacak güncelleme ile Apple'ın mobil işletim sistemi IOS desteği eklenecek.
 
   Tabi UDK'yı profesyone olarak da kullanmak isteyebilirsiniz, ama bunu bir bedeli var. Öncelikle Epic Games'e 99 dolarlık bir ödeme yapmanız gerekiyor, daha sonra ise UDK'yı kullanarak geliştirdiğiniz oyununuzdan elde ettiğiniz gelirin %25'ini yine Epic Games'e vermeniz gerekecek. Buna bir de Apple'ın kazancınızdan kestiği %30'luk kendi payını da katacak olursak maliyet bayağı yükseliyor.
 
   Yani 1 milyon dolar gelir elde eden bir oyun yaptığınızda gelirinizin %55'i Apple ve Epic'e gidecek. Buna geliştirme maliyetinizi de eklersek size de en azında birkaç yüz bin dolar kalır. Tabi 1 milyon dolarlık oyun yapabilirseniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Infinity Blade Platformlar: Mobil Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Apple Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 9 Aralık 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 1 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler