Valve BLM Protestoları Karşısında Sessiz Kalınca Bazı Geliştiriciler Oyunlarını Steam'den Kaldırdı

17.06.2020 01:23 Gazali Çetinkaya

 
Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Önemlidir) protestolarının başlamasından sonra oyun sektöründen de çok sayıda firma sosyal medya üzerinden açıklama yaparak desteklerini gösterdi ve bazı firmalar ilgili kuruluşlara bağışta bulundu.

Valve ise bu konu hakkında hiçbir açıklama yapmadı ve bu durum bazı geliştiricileri kızdırmışa benziyor.

Valve'ın Black Lives Matter protestoları karşısında sessiz kalması üzerine bazı bağımsız geliştiriciler oyunlarını Steam'den kaldırma kararı aldı.
 
Art Sqool'un geliştiricisi Julian Glander oyununu Steam'den kaldırdı ve bir daha asla hiçbir oyununu Steam'de yayınlamayacağına yemin etti.
 
Ardından Ghost Time Games kurucusu Gabriel Koenig ve First Winter geliştiricisi Dan Sanderson oyunlarının Steam'den kaldırma isteğinde bulunduğunu belirtti. Gabriel Koenig oyun satışlarından ayda yaklaşık 1000 dolar gelir elde etse de Steam'e daha fazla para kazandırmak istemediği için böyle bir karar alınmasının en doğrusu olduğunu dile getirdi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Steam Platformlar: PC Geliştirici: Steam Dağıtıcısı: Steam Tür: Platform Çıkış Tarihi: 12 Eylül 2003
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 10 Saat önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler