Valve Neden Donanım Dünyasına Kaydı?

18.03.2015 15:03 Samet Konuksal


    Oyun dünyasının en önemli isimlerinden Valve'ı son yıllarda donanım tarafında da görmeye başladık. Kendine has kontrolcü, oyun donanımları ve de sanal gerçekçilik cihazını duyuran Valve tarafı merak edilen bir soruyu yanıtladı. Valve neden donanım dünyasına kaydı?
 
    Konuyla ilgili konuşan Gabe Newell ve Erik Johnson, "Half Life dönemine geri döndüğümüzde, hepimiz FPS oyunu oynuyorduk ama bazı şeylerden rahatsızdık. Oyunlardan eğleniyorduk tabi ama asıl potansiyelin yakalanamadığını, oyuncuların hakettiği deneyimin sunulamadığını düşünüyorduk. Biz de oyuncuyuz ve daha çok hikaye anlatımı istiyor, oyundaki dünyanın gerçek bir parçası olmayı hayal ediyorduk. Valve'ın temellerini atan ve Half Life'ı ortaya çıkaran düşünce buydu."
 
    "Steam'i geliştirmeye başlarken de benzer bir durum bulunuyordu. Ortada bir potansiyel var fakat kimse oyuncuların hakettiğini ortaya koyamıyordu. Son olarak donanım konusunda da aynı şey söz konusu. PC oyunculuğunda bazı problemler bulunuyor ve bunun üzerine gidip oyuncuların hak ettiği şeyi sunmayı istiyoruz." açıklamalarını yaptı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 2 Saat önce Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 3 Saat önce Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 4 Saat önce Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 5 Saat önce Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler