Valve, Oturma Odalarına Özel PC Geliştiriyor!

10.12.2012 09:18 Talha Aynacı

 
   Valve'in özel bir donanım üzerinde çalıştığı uzun süredir etrafta dolaşan heyecan verici bir dedikoduydu. VGA ödüllerinde bir röportaj veren Newell,  Valve'nin şu anki hedefinin PC'leri oturma odaları için daha uygun hale getirmenin yollarını aramak olduğunu dile getirdi.

   Newell'ın hayalindeki donanımın oyun konsollarına kıyasla en büyük farklılığı standart PC özelliklerine çok yakın olması. Aslında oturma odanızda rahatlıkla kullanabileceğiniz paketlenmiş PC'ler. Zaten yakın bir süre önce aktif hale gelen Steam'in Tv dostu Big Screen özelliği de bu amacın ilk adımıymış ve kullanıcı kanadından oldukça olumlu tepkiler almış.
 
İşte Gabe Newell'ın VGA ödüllerinde Kotaku editörlerine verdiği röportajdan önemli noktalar:
 
"Sanırım ortaya çıkan ürün müşterilerin ve yapımcıların çoğunluğuna hitap edecek bir donanım olacak. Çünkü 'neden arkadaşlarım oturma odasında, neden benim oturma odamdaki video kaynaklarım arkadaşlarımınkinden farklı' gibi sorunlara mahal vermeyecek bir ürün olacak. Farklı yetenekleri tek bir çatı altında buluşturmayı ümit ediyoruz."
 
   Newell, şirketlerin yakında oturma odalarında rahatlıkla kullanılabilecek özel PC'ler geliştireceklerini ve insanların Tv'lerinde rahatlıkla Steam'i çalıştıracağına inanıyor. Üstelik bahsi geçen donanımlar, Xbox 720 - PlayStation 4 ile yarışacak teknik kapasiteye sahip olacak! Bu noktada ise Valve'in ilk adımı atacağı yani gelecek yıl Valve'e ait bir donanım göreceğimizi şu sözlerle açıklıyor:
 
"Biz bir ürün sunacağız. Ama aynı zamanda farklı firmalarda bunu yapacak. Tabii donanımımız PC kadar açık olmayacak, kontrollü bir ürün olacak. Daha esnek, daha açık bir ürüne sahip olmak adına her zaman için PC önemli bir seçenektir. Ürünümüz bazı insanların gerçekten de oturma odalarında sahip olmayı isteyecekleri bir donanım olacak.
 
   PC'lerin en iyi yanı, pek çok insan üzerinde bir şeyler deneyebilir ve üzerinde farklı çözümler üretebilir. Nihayetinde müşteriler de hangisinin kendileri adına en iyisi olacağına kanaat eder."
 
   Tüm bu açıklamalar yanı sıra Newell yazılım kanadında hangi oyun veya oyunlar üzerinde çalıştıklarına değinmezken yeni nesil konsollarda da çalışacak yeni nesil bir grafik motoruna yoğunlaştıklarını şu sözlerle açıkladı:
 
"Bu motor bize oyun kanadında oldukça ilginç imkanlar sağlayacak."
 
Siz ne düşünüyorsunuz? Valve'in donanımı, beklenen etkiyi yapabilecek mi?

İlgili İçerik Yorumlar 30 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ubisoft Birden Fazla Assassin’s Creed Remake Projesi Geliştiriyor! 28 Haziran Xbox Game Pass'e Temmuz Ayı İçerisinde 6 Oyun Ekleniyor 28 Haziran Elden Ring Shadow of the Erdtree Üç Günde 5 Milyon Sattı! 28 Haziran VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'de Süper Hafta Heyecanı! 28 Haziran Frostpunk 2 Ertelendi: İşte Yeni Çıkış Tarihi 28 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler