Valve: "SteamOS'ta Öncelik Doğal Destekli Oyunlar"

11.01.2014 16:01 Samet Konuksal


    Valve'ın Microsoft'un Windows 8 ile koyduğu kuralcı tavıra karşı geliştirmeye başladığı işletim sistemi SteamOS, henüz alpha dönemindeki haliyle bile oyunlarda Windows 8'le aynı seviyede performans vermeyi başarmıştı. Ücretsiz bir işletim sistemi olan SteamOS'le ilgili Valve'dan yeni açıklamalar geldi.
 
    Bildiğiniz gibi SteamOS, doğal yoldan Linux desteklemeyen oyunları ve programları da stream yoluyla çalıştırabilecek. Ancak SteamOS ekibinin yetkili ismi Greg Coomer'ın belirttiklerine göre firmanın ilk hedefi stream yoluyla oyunları oynatmak olmayacak. 
 
    Yaptığı açıklamalarda Coomer, "Valve'ın içerik ortakları, Linux'u doğal yoldan desteklemek için çalışma içerisindeler. Bizim ilk hedefimiz, oyunları doğal yoldan Linux'a getirmek. Doğal destek, stream yolundan daha önemli." sözlerini söyledi ve bu sene içerisinde Linux destekleyen oyunlarda artış göreceğimizi belirtti.
 
Bakalım Coomer'ın söz ettiği 'içerik ortakları' arasında hangi firmalar yer alacak?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Devasa Canavarların Dünyası: Monster Hunter Serisinin Efsanevi Yolculuğu 19 Dk önce Retro Klasikten Modern Efsaneye: Donkey Kong Video Oyunu Serisi 2 2 Saat önce VCT 2024 Masters Şanghay'da Playoff Etabı Başladı! 2 Saat önce Retro Klasikten Modern Efsaneye: Donkey Kong Video Oyunu Serisi 2 Saat önce Sony, Yepyeni Oyun Concord'un Çıkış Tarihi Açıkladı 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler