Valve, VR Cihazları İçin SDK Yayınlayacak

12.01.2014 16:11 Samet Konuksal


    Önümüzdeki senelerde oyun dünyasında daha da önemli rol oynaması beklenen sanal gerçekçilik cihazlarının önde gelen isimlerinden birisi de Oculus Rift'ti. Cihazın ilk prototiplerinden beri oyunlarıyla Oculus Rift'i destekleyen Valve, diğer yapımcılara kolaylık sunmayı amaçlıyor.
 
    BBC'ye konuşan Valve'dan Greg Coomer, diğer oyun geliştiricilerine kolaylık sunmak için sanal gerçekçilik cihazlarıyla ilgili yeni bir yazılım geliştirme kitini yayınlayacaklarını belirtti. Coomer'ın belirttiklerine göre Valve, SDK'yı 15-16 Ocak tarihlerinde geliştiricilere özel yapacağı bir konferansla tanıtacak.
 
    Bu hamleyle birlikte Valve'ın amacı, cihazlardaki kontrol konusunda bir standart belirlemek olacak. Tabii diğer yandan da bunu firma için bir 'ön hazırlık' olarak tanımlayabiliriz. Zira Coomer, BBC'ye yaptığı açıklamalarda sanal gerçekçilik teknolojisiyle ilgili Valve'in de bazı projelerinin olduğunu belirtti.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oculus Rift Platformlar: PC Geliştirici: Oculus Dağıtıcısı: Oculus Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 17 Mayıs RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler