Valve: "VR Cihazlarının Mide Bulandırması Donanımsal Bir Sorun Değil"

28.09.2015 16:20 Samet Konuksal


    Sanal gerçekçilik piyasasına HTC ile ortaklaşa cihazı Vive ile beraber katılacak olan Valve'in önemli isimlerinden Chet Faliszek, piyasayla ilgili konuştu. Birçok sitenin incelemelerinde sanal gerçekçilik cihazlarının mide bulandırdığıyla ilgili yorumları görmüştük. Chet Faliszek'e göre bu durum saçmalıktan ibaret zira olay donanımsal bir sorun değil.
 
    EGX'te konuşan Faliszek, "Sanal gerçekçilik cihazlarının hasta ettiği düşüncesi saçmalık. Standımıza uğrayan fakat demoyu test etmek istemeyen birçok insan oldu. Her 10 kişiden birisi geliyor ve "Hayır denemek istemiyorum. Hasta olurum!" gibi şeyler diyor. Bu beklenti de kullanıcıların sitelerden duyduğu yorumlar karşılığında oluşuyor." sözlerini söyledi.
 
    Açıklamalarının devamında Faliszek, HTC Vive'da Valve'ın donanımsal açıdan mide bulantısını önlemek için büyük çaba gösterdiğini, işin artık yazılım tarafına kaldığını belirtti. Faliszek, "Artık mide bulantısı donanımın hatası değil. Test ettiğiniz şeylerin sizi rahatsız etmemesi gerekiyor. Hastalık hissettiğiniz demolar tamamen yapımcıların suçu. Gidin onlarla konuşun ve yeni bir şeyi test ederken mide bulantısı istemediğinizi dile getirin." sözlerine yer verdi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
HTC Vive Platformlar: PC Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: HTC Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2 Eşleşmeleri Belli Oldu! 4 Saat önce Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 14 Mayıs MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 14 Mayıs Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 14 Mayıs Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 14 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler