Valve, Virtual Reality'i TF 2'de Deneyecek!

16.01.2013 14:57 Talha Aynacı

 
   Ay başında yayınladığımız bir haberde Valve'in Virtual Reality teknolojisi üzerinde çalışmalar yaptığını ancak yakın gelecekte bu uygulamanın etkin şekilde kullanılmasının pek mümkün olmadığını sizlere aktarmıştık.
 
   Bugün Valve, resmi duyuru ile GDC 2013'de panel sahibi olacaklarını ve Team Fortress 2'ye port edilen Virtual Reality teknolojisinden edindikleri tecrübeleri katılımcılarla paylaşacaklarını belirtti. Bu teknoloji kullanılarak hangi oyunlar yapılabilineceğine dair bilgiler yanı sıra 2 boyutlu kullanıcı arayüzünün 90 derecelik açıyla görüş alanımızda yer alması, diğer görüntüleme özellikleri ve bir FPS oyununda mouse hareketinin nasıl kafa takibiyle yer değiştirebileceği  gibii detaylar paylaşılacak.
 
   Ay başında paylaştığımız haberde söz alan Valve mühendisi Michael Abrash da bu sunumda yer edecek ve Virtual Reality'nin neden günümüz şartlarında zorlayıcı bir teknoloji olduğunu, gelecekte nerelere gidebileceğine dair öngörülerini katılımcılara aktaracak.
 
   Şu an en meşhur VR başlığı, yukarda resmini gördüğünüz ve 2,5 milyon $ değerindeki bir Kickstarter projesi ürünü olan Oculus Rift. Bahsi geçen ürün Hawken, Doom 3: BFG Edition ve Doom 4'ü destekleyecek.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Team Fortress 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: Valve Tür: MMO-FPS Çıkış Tarihi: 10 Ekim 2007
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 26 Dk önce GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 52 Dk önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 1 Saat önce Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 5 Saat önce RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler