Valve: "Yaşanan Olaylardan 34.000 Hesap Etkilendi"

30.12.2015 21:30 Samet Konuksal


    Noel günü Steam'de yaşanan olaylarla beraber bazı oyuncuların kişisel bilgileri diğerleri tarafından görülebilir hale gelmişti. Valve sorunu birkaç saat içinde düzeltse de günlerden beri sadece kısa bir basın açıklaması yayınlanmıştı. Firma en nihayetinde Steam kullanıcılarını bilgilendirecek ayrıntılı bir açıklama paylaştı.
 
    Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda yaşanan olayların 2 saat 30 dakika içerisinde çözüldüğü, fakat buna rağmen 34.000 civarı hesabın bazı kişisel bilgilerinin tehlikede olabileceği belirtildi. Bu bilgilerin arasında daha önceden de söylenildiği üzere e-posta adresi, telefon numarasının son dört hanesi, kredi kartı numarasının son iki hanesi gibi şeyler yerini alıyor. Valve kanadından yapılan açıklamalarda herhangi bir oyuncunun kredi kartı bilgilerinin tamamının, herhangi bir şifrenin veya parayla ilgili işlem yapmaya yetecek en ufak bir bilginin çalınmadığının altı çiziliyor.
 
    Peki böyle bir durum neden yaşandı dersiniz? Açıklamalara göre Noel sabahı Steam'e bazı hack grupları tarafından bir DoS saldırısı başlatıldı. Bu süre boyunca Steam mağazasındaki trafiğin %2000 oranında arttığı belirtilirken, hem Valve'ın, hem de konuyla ilgili partner firmanın oyuncuları etkilememek için çalıştığı dile getirildi. Steam mağazasına trafik saldırıları sürerken Valve'ın anlaşmalı olduğu firma oyuncuların saldırıdan en az seviyede etkilenmesi için Steam mağazası için bazı önbellekli sayfaları oyunculara sunmaya başladı. İlk başta durum iyi ilerlerken ikinci saldırı evresinde yanlış önbellek sayfaları oyunculara gösterilince bahsi geçen durum yaşandı. Bununla beraber oyuncular, başka oyuncuların hesap sayfalarını görmeye başladılar.
 
    Bütün Steam kullanıcılarından özür dileyen Valve yetkilileri, anlaşmalı firmayla beraber hangi kullanıcıların durumdan etkilendiğini tek tek bulmaya çalışıyor. Valve'ın açıklamalarında o süre boyunca Steam'e giriş yapan kullanıcıların bahsi geçen özel bilgilerinin tehlikede olabileceği belirtilmiş. Bu sayının ise 34.000 civarında olduğu tahmin ediliyor. 
 
    Bir kez daha üstüne basa basa söyleyelim, eğer hesabınız durumdan etkilenmiş olsa bile yaşanan olaylardan sonra açık bir şekilde karşı tarafın eline geçebilecek bilgileriniz arasında e-mail adresiniz, Steam kullanıcı adınız, Steam'deki satın alma işlemleriniz ve işlem kodlarınız gibi bilgiler yerini alıyor. Kredi kartı bilgileriniz, adresiniz veya telefon numaranız hiçbir şekilde çalınamaz durumda.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Metal Gear Solid Delta: Snake Eater Dört Farklı Renk Filtresini İçerecek 30 Haziran The Sims 4 İçin Lovestruck Ek Paketi Duyuruldu: Neler Sunuyor? 30 Haziran PoP: The Sands of Time Remake Stüdyosunda 33 Kişi İşten Çıkarıldı 30 Haziran Cyberpunk 2077'de NPC'lerin Karşılık Verdiği Dinamik Mod Yayınlandı 30 Haziran GeForce Now Hizmetine 4 Yeni Oyun Ekleniyor 30 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler