Valve ve Beş Yayıncı Firmaya Avrupa Komisyonu Tarafından Para Cezası Kesildi

20.01.2021 17:21 Gazali Çetinkaya

 
Avrupa Komisyonu, PC oyunlarına Steam'de coğrafi engelleme uyguladıkları için Valve ve beş yayıncı firmaya para cezası kesti.
 
Valve dışında Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media ve ZeniMax (Bethesda) ceza aldı.
 
Avrupa Komisyonu'nun belirttiğine göre yayıncı firmalar Valve ile birlikte anlaşarak Avrupa Ekonomik Alanı içerisinde bulunan kullanıcıların coğrafi konumuna göre bazı PC oyunlarının sınır ötesi satışlarına kısıtlama getirdi ve bu da Avrupa Birliği antitröst yasasına aykırı.
 
Valve'a 1.6 milyon euro, Bandai Namco'ya 340 bin euro, Capcom'a 396 bin euro, Focus Home'a 2.8 milyon euro, Koch Media'ya 977 bin euro ve ZeniMax'e 1.6 milyon euro para cezası verildi. Toplamda 7.8 milyon euro civarı.
 
Valve bu cezaları doğru bulmadığını ve itiraz edeceğini açıkladı.
 
Avrupa Komiseri başkan yardımcısı Margrethe Vestager, bu tür kısıtlamaların Avrupalı tüketicilerin AB Dijital Tek Pazar faydalarından ve AB'deki en uygun teklifle alışveriş yapma fırsatından mahrum ettiğini dile getirdi. 

İlgili İçerik Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler