Valve'de "Ter" ve "Göz Takibi" ile İlgili Deneyler

Geleceğin oyunları korku, kızgınlık, mutluluk, üzüntü, sıkıntı, rahatlama ve pek çok diğer duyguyu anlayabilecek ve buna göre davranacak.
07.05.2013 12:59 Gökhan Yılmaz

 
      Valve'de çeşitli deneyler üzerinde çalışan psikolog Mark Ambinder, insanların biyometrik tepkileri üzerinde araştırmalar yapıyor. Geçtiğimiz hafta NeuroGaming Conference and Expo'da yaptığı konuşmasında Valve'da oyuncuların duygusal durumlarını ölçmek ve oynanışı buna göre değiştirmek için testler yapıldığını söyledi.
 
     Ambinder'ın örneklerinden biri Valve'in ter konusunda bazı çalışmalar yaptığı, böylece oyuncuların heyecanlı olup olmadıkları anlaşılabiliyor. Oyunculardan geri dönen bu bilgi sayesinde Left 4 Dead'de yapay zekaya daha fazla kontrol sağlanabiliyor. Mesela 100 kişiyi öldürdükten sonra tedirgin olmaya başlayıp heyecanlanıyorsanız oyunu daha zor hale getirmek için hızlandırmaya gidilebiliyor.
 
     Çalışmaları farklı yöne kaydırırsak Valve'in yine göz bebeğini takip etmek üzerine yapmış olduğu çalışmalara rastlıyoruz. Ambinder'ın söylediklerine göre Portal 2'nin mouse yerine gözlerle oynanan bir versiyonu geliştirilmiş ve göz bebeklerini ellerimizden daha hızlı kontrol edebildiğimiz için daha isabetli ve hızlı kararlar verilebiliyormuş.
 
     Bunların dışında kalp atışları, surat ifadeleri, beyin dalgaları, göz bebeklerinin büyümesi küçülmesi, vücut sıcaklığı ve bu gibi değişimlerin oyuncu hakkında önemli bilgiler vermesi nedeniyle ileride ilginç projeler görebiliriz. Valve, yeni oyun deneyimleri ve mevcut olanları geliştirmek adına ilginç araştırmalar yapıyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Red Faction Devam Projesinin 2023 Yılında İptal Edildiği Ortaya Çıktı 1 Saat önce Vampire The Masquerade: Bloodlines RTX Remaster Görselleri 2 Saat önce Yeni Fallout 4 Modu Gerçek Hayattaki Boon Adasını Temel Alıyor 3 Saat önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'de 5. Hafta Başladı! 6 Saat önce Stalker'dan Yeni Ureal Engine 5 Görüntüleri Ortaya Çıktı 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler