Valve'ın Konsolu Linux Kullanabilir

Steam Box konsol dünyasını sarsabilir mi?
06.01.2013 09:37 Alkan Adakaner


      Valve'ın PC-konsol projesi uzun süredir gündemi meşgul ediyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da yeni nesil konsollara rakip olarak Valve'ın bir PC-konsol projesi geliştirdiği ve 2013 yılında piyasaya süreceği söyleniyor.
 
      Şu ana kadar çok sayıda söylenti ortaya çıktı ve şimdi bunlara bir yenisi daha eklendi. Söylentilere göre Valve çalışanlarından Ben Krasnow geçen ay düzenlenen bir konferansta firmanın yeni PC-konsolunun Linux işletim sistemi kullanacağını açıkladı. Bunun nedeni ise gayet açık.

      Geliştiricilere daha özgür bir ortam sunmak isteyen Valve, Windows yerine Linux'u kullanacak. Böylece geliştiriciler herhangi bir sınırlandırmaya maruz kalmadan rahatça hareket edebilecek. Aslında Valve'ın son dönemlerde Linux'u desteklemesi de böyle bir düşüncenin ilk adımları olabilir. 
 

İlgili İçerik Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 12 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler