Verge: Valve'den Yeni Oyun Konsolu Geliyor!!

03.03.2012 12:37 Samet Konuksal


     Geçtiğimiz haftalarda "Gerekirse kendi konsolumuzu da yaparız." sözünü söyleyen Valve patronu Gabe Newell'ın bu sözlerinin altında yatan neden ortaya çıktı. The Verge'in özel haberine göre Valve, Steam Box isminde yeni bir oyun konsolu üstünde çalışıyor!
 
     Haberde belirtilenlere göre Valve, Google'ın Android ile yaptığını Steam ile birlikte yapmayı planlıyor. Steam ile birlikte PC'lerde "oyun evreni" sunan Valve, Steam Box ile birlikte bunu evlere yayacak.
 
     Verge'in haber kaynaklarının belirttiğine göre Valve, Steam Box adına birden fazla yardımcı partnerle çalışıyor. Hatta belirtilene göre konsol genel olarak bu partnerler tarafından hazırlanacak fakat asıl sistem Valve'in elinde canlanacak. 
 
     Geçtiğimiz sene bir kontrolcü patentini satın alan Valve'in, patenti bu projeyi düşünerek aldığını belirten Verge, yeni konsolun PC'lerde çıkan her oyunu rahatlıkla en yüksek düzeylerde çalıştırabilecek seviyede olacağını belirtti. Ayrıca Steam'in "Big Picture" ismindeki yapım aşamasındaki sistemi de Valve'in yeni konsolu için hazırlıyor. 
 
     Hepimiz için şaşırtıcı olsa da, Valve'in bu konsolu önümüzdeki hafta GDC'de duyuracağı belirtiliyor. Fakat haberde, rakiplerin neler yapacağını beklemek adına duyurunun E3'e sarkabileceği de eklenmiş.
 

İlgili İçerik Yorumlar 61 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty: Black Ops 6 İçin Live Action Fragman Yayınlandı 28 Mayıs PlayStation Plus'a Haziran Ayında Gelecek Oyunları Açıklandı 28 Mayıs Öldükten Sonra Steam Hesabınıza Ne Olacak? İşte Cevabı 28 Mayıs Dragon's Dogma 2'nin 40 Günde 3 Milyon Adet Sattığı Açıklandı 28 Mayıs Xbox Uygulaması Black Ops 6'nın Game Pass'e Geleceğini Doğruladı! 28 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler