Visceral: Tasarımcılar Daha Etkili Hikayeci Olmalı

Bu durumda konuşacak hiç bir şey kalmıyor
30.01.2011 10:58 Alkan Adakaner


     Visceral Games, Dead Space'in ilk oyununda olduğu gibi 2. oyunda da başarı bir oyun geliştirmeyi başardı. Grafiklerden kontrollere kadar oldukça başarılı bir iş çıkaran Dead Space 2'nin hikayesinin sunumu da oldukça başarılı.
 
     Visceral Games'ten yaratıcı yönetmen Wright Bagwell de hikaye sunumuna dikkat çekti ve tasarımcıların daha iyi hikaye sunumu yapmaları gerektiğini söyledi. MTV'ye konuşan Bagwell'ın açıklaması şöyle: 

      "Oyun tasarımcılarının daha etkin hikayeciler olması gerektiği konusunda şüphe yok ve bunun anlamı oyunlarda daha fazla sinematiğin olması değildir. Oyun tasarımcıları yıllardır Hollywood'a bakıyor ve film yapımcılarının hikaye anlatımlarını  kopyalıyorlardı, bu yöntem bir aşamaya kadar işe yarayabilir; ancak biz oyun tasarımcıları hikaye anlatım işini en iyi şekilde oyunlar yoluyla yapmak zorundayız."

       Peki Bagwell'in önerisi nasıl hayata geçirilebilir, nasıl uygulanabilir? Yapımcı bunu da şöyle açıklıyor.
 
      "İyi bir oyun tasarımcısının oynanış ve hikaye anlatımı arasındaki derinlik ve karmaşayı ayırt etmesi gerekir. İnsanların sizin oyununuzu oynamaya başladıklarında keyifli anlar yaşamasını istiyorsunuz, bu nedenle onları konu dışı hikayeler, karmaşa veya karışık öğrenme bölümleri (tutorials) ile boğmamanız çok önemli."
 
     Dead Space oyunlarının da benzer mantıklı geliştirildiği ortada, ama Bagwell'in düşünce yapısı da her oyuncunun istediklerini karşılamayabilir.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dead Space 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Visceral Games Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: Action Çıkış Tarihi: 25 Ocak 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Spider-Man 2'nin Fan Yapımı PC Portu Yeni Sürüme Kavuştu 2 Saat önce UE5 Destekli Korku Oyunu Still Wakes the Deep Sistem Gereksinimleri 2 Saat önce Delta Force: Hawk Ops'tan Yeni Fragman Geldi 3 Saat önce Nexon, The First Descendant İçin Yeni Hikaye Fragmanı Yayınladı 3 Saat önce Train Valley World Çıkış Tarihi Açıklandı 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler