Vita'nın Odak Noktası Bağımsız Oyunlar Olacak

20.06.2014 01:23 B.Onur Yıldız

 
     Sony, Vita için bağımsız oyunlar ve Remote Play özelliğine olan desteğini artıracak. Sony patronu Shuhei Yoshida yaptığı açıklamada Vita'yla esas amaçlarının konsol deneyimini oyuncuların ellerine taşımak olduğunu söyledi. 
 
     Yoshida, tıpkı PSP'de olduğu gibi Vita'da da birincil hedeflerinin konsol kalitesini el konsoluna da taşımak olduğunu belirtti. Ancak Sony, PSP'nin aksine Vita'da bazı zorluklar yaşamıştı. Tabi konsolun son birkaç ayda satışlarının artmış olması şirkette olumlu bir hava uyandırmış olmalı. 
 
     Yoshida şunları söyledi: "Vita'yı Uncharted oyunuyla beraber çıkardığımız zamanlar her şey harikaydı, PS3 kalitesini oyuncuların avuçlarına taşıyabilmiştik ancak PS4'ün çıkmasıyla beraber insanların görsel anlamda beklentileri de arttı tabi ki."
 
     Bağımsız oyunların yükselişini çok olumlu bulan Yoshida, bu sayede Vita'ya önemli oranda içerik sağlandığını söyledi. Yoshida, ilerleyen süreçte de bağımsız oyunların Vita için önemli roller alacağını düşünüyor.
 
     Ancak maalesef Sony'nin Vita'ya olan birinci parti desteğini azaltacağını söyleyen Yoshida, Remote Play özelliğine daha çok önem verdiklerini de sözlerine ekliyor. Anlaşılan Sony'nin amacı bu şekilde PS4'ten Vita'ya oyun aktarımı sağlayıp, böylece el konsolunun içeriğini daha da zenginleştirmek.   

İlgili İçerik Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 08 Mayıs Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 08 Mayıs The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 08 Mayıs Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 08 Mayıs Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 08 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler