War in the North'un Çıkış Tarihi ve Yeni Videosu

Orta Dünya'yı özleyen var mı?
10.03.2011 00:35 Ersin Kılıç


     J.R.R. Tolkien'in ölümsüz eseri Yüzüklerin Efendisi bildiğiniz gibi yeni oyunu lord of the Rings: War in the North ile bir kez daha karşımıza çıkacak. Orta Dünya'nın kuzeyindeki Gizemli Dağlar yakınındaki savaşlara odaklanacak olan oyun, üçlemede Gandalf'ın "Sauron'un şeytani eli kuzeye ulaşmış olabilir ancak bir avuç kahraman onun yoluna çıkmayı başarmış" sözlerinden esinlenerek yapılmış. Serinin meraklıları tarafından sabırsızlıkla beklenen oyunun yeni videosu ise GDC fuarında geldi.
 
     Oyunun bu yeni videosu, oyundaki dövüş sistemi üzerine odaklanmış. Videoda yönlendireceğimiz üç karakterin kombolarından bazılarını da görebiliyoruz. Üsteli orc'lar dışında Troll'ler ile girilen bazı mücadelelerde çok daha etkili komboların yanı sıra, bitirici vuruşların olduğunu da görüyoruz.
 
     Bazı ara sahnelere de değinen bu videoda kan unsurları ve mekan çeşitliliği de dikkat çekiyor. Videoda yemyeşil alanlardan karlı mekanlara kadar farklı bölgeleri görüyoruz. Oyunun Orta Dünya'nın kuzeyinde geçtiğini düşünürsek dizimize kadar kar içinde kalacağımızı da göz önüne almak gerekiyor.
 
 
     Oyunun yeni videosuna geçmeden önce, yapım aşamasından bazı notları da aktarmak istiyorum. Oyunun yapım ekibi olan Snowblind Studios, oyunun yapım hayaline altı yıl önce Hobbit kitabını okuduklarında başlamışlar. Daha sonra hayata geçen bu proje doğal olarak yapım ekibini de bir hayli motive ve mutlu etmiş.
 
     Oyunda seçebileceğiniz üç ırk olduğunu söylemiştim. Bunlar ; Human Ranger, Elf Loremaster ve Dwarf Champion olarak açıklanmıştı. Her biri farklı özelliklere sahip olan bu sınıflarda ortaklaşa bazı komboların olabileceği de belirtiliyor. Online co-op ile oldukça iyi bir sisteme sahip olacak oyunda ayrıca Split Screen co-op imkanının da var olacağı açıklandı.
 
     Oyunun yeni videosu ile birlikte GDC fuarında çıkış tarihi de açıklandı. RPG öğelerini de içerecek olan ve PC, PS3, Xbox 360 için çıkacak oyunun 22 Mayıs'ta rafları süsleyeceği belirtildi. Oyunun bu yeni video ve ekran görüntülerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yeni Ekran Görüntüleri
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Lord of the Rings: War in the North Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Snowblind Studios Dağıtıcısı: Warner Bros Interactive Tür: Action Çıkış Tarihi: 4 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 21 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Helldivers 2 Kullanıcı Yorumları Olumluya Dönüyor 07 Mayıs Ghost of Tsushima PSN Zorunluğuna Sahip Olmayacak 07 Mayıs Switch 2'nin Mart 2025'ten Önce Duyurulacağı Açıklandı 07 Mayıs Switch Konsol Satışları Yükselmeye Devam Ediyor: 141.32 Milyon 07 Mayıs Esports World Cup 2024 CS2 Turnuvasına Mücadele Edecek Takımlar Belli Oldu! 07 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler