Wii U'da DVD veya Blu-Ray Olmayacak

Nintendo konsoldan çok kontrol yeteneklerine yönelmişti.
15.06.2011 16:25 Ersin Kılıç


     Wii U'nun E3 2011 duyurusundan sonra konsol ile ilgili yeni bilgi ve açıklamalar gelse de hala muallakta kalan bazı noktalar bulunuyor. Nintendo daha önce yaptığı açıklama ile 25 GB'lık özel bir formatı destekleyeceklerini belirtmişti. Fakat bu medyanın nasıl olacağı konusunda hala net bir açıklama gelmiş değil.
 
     Bugün ise konsolun formatı ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Zira konsolun DVD veya Blu-Ray destekleyebileceğine dair bazı dedikodular ortaya çıkmıştı. Nintendo başkanı Satoru Iwata, yaptığı açıklamada bu konuya bir açıklık getirmiş.
 
     Katıldığı bir söyleşide "Wii U, DVD veya Blu-Ray desteğine sahip olmayacak" açıklamasını yapan Iwata, bunun nedenini ise insanların zaten DVD ve Blu-Ray desteğine sahip olan yeteri kadar cihaza sahip olduklarını ve bu patentler için herhangi bir girişimde bulunmadıklarını dile getirmiş.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 16 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19 Çeyrek Final 2. Gün Karşılaşmaları Bugün Oynanacak! 1 Saat önce The Last of Us Dizisinin 2. Sezon Setinden Yeni Görüntüler 2 Saat önce VCT 2024: EMEA 1. Aşama Playoff 2. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 3 Saat önce Frontier Developments Yeni Bir Jurassic World Oyununu Duyurdu 3 Saat önce Hayatta Kalma Oyunu Soulmask 18 Haziran'da Çıkacak 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler