"Windows 10 Korsan Oyunlarınızı Bulup Kısıtlamalar Koyabilir"

17.08.2015 16:47 Samet Konuksal


    Gerçekten şu kullanıcı sözleşmelerinin bırakın tamamını, bir cümlesini bile okuyanınız var mı? Bu durum öyle bir hal almış ki, çıkalı üç hafta olan Windows 10'un kullanıcı sözleşmesinden ilginç bir madde bugün itibariyle ortaya çıktı. Alphr'ın ortaya çıkardığı maddede Microsoft, Windows 10'daki korsan yazılım ve illegal donanımlara odaklanıyor.
 
    Windows 10'un kullanıcı sözleşmesinin 7B kısmında, "Sahip olduğunuz yazılım versiyonlarını otomatik olarak kontrol edebilir, güncelleme indirebilir ve ayarlarda değişiklikler yapabiliriz. Buna bazı servislere, sahte oyunlara ve yasaklı donanımlara erişiminize kısıtlama koymak da dahildir.*" maddesi bulunuyor.
 
    Her ne kadar Steam'deki uygun fiyatlarla beraber orijinal oyun kullanımının yaygınlaştığını görsek de, PC piyasasındaki korsan kullanımı hala büyük ölçüde devam etmekte. Eğer Microsoft kullanıcı sözleşmesine koyduğu bu maddedeki işlemleri uygulamaya başlarsa haliyle bazı oyuncuların tepkisini çekecektir. Windows 8'e göre çok daha sorunsuz bir şekilde çıkışını yapan ve oyuncuların da memnuniyetini alan Windows 10, ücretsiz olmasıyla da beraber ayrı bir ilgi çekiciliğe sahip. Bakalım ilerleyen dönemlerde ne göreceğiz?
 
*Türkçe kullanıcı sözleşmesinden alınma madde değil, İngilizce sözleşmeden çeviridir.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 37 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2 Eşleşmeleri Belli Oldu! 5 Saat önce Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 14 Mayıs MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 14 Mayıs Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 14 Mayıs Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 14 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler