Wipeout Gerçek Oldu!

15.01.2012 02:23 Ersin Kılıç


     Eğer siz de oyun dünyası ile içli dışlı iseniz eminim Wipeout oyununu duymuşsunuzdur. Basitçe anlatmak gerekirse havada manyetik bir güç ile giden araçların yarıştığı bir oyun diyebiliriz. Serinin yeni oyunu da 2048 etiketi ile PS Vita için özel olarak geliştiriliyor. Peki Wipeout'taki araçların gerçek olma ihtimali nedir?
 
     Japon bilim adamları bu konuda ilginç bir çalışmayla daha karşımıza çıktı. Aynı isimli bir projeye sahip olan bu deneyde tıpkı Wipeout'ta olduğu gibi benzer türde fakat minyatür araçlar kullanılmış. Doğal olarak küçük bir pistle de karşılaşıyoruz. Bu pistin en önemli özelliği ise araçların ahavada gitmesine ve ilerlemesine yardımcı olan Magnetic Levitation etkisi.
 
     Tabii araca sıkılan nitrojen gazını da unutmayalım. Mıknatıs sistemi ile aracın havada durması sağlanırken nitrojen sayesinde ise ilerlemesine olanak tanınmış. Yani gazın mıknatıs ile tepkimeye girmesi sonucu böyle bir sonuç elde ediliyor diyebiliriz. Bu ilginç deneye aşağıdaki oynatıcıdan göz atabilirsiniz.

[DHVIDEO=3953]
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wipeout 2048 Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Yarış Çıkış Tarihi: 2. Çeyrek 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 1 Saat önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler