Xbox 360 Mağazası Kapatılıyor: İşte Resmi Kapanış Tarihi

18.08.2023 12:12 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft, uzun yıllardır kullanıcılara hizmet veren Xbox 360 mağazasını tamamen kapatacağını duyurdu. Bu kapsamda 29 Temmuz 2024'te mağazanın kapanacağını ve hizmetine son vereceği açıklandı.
 
Mağazanın kapanmasıyla artık yeni oyunlar alınamayacak 
 
 
 
Xbox 360 mağazasının 29 Temmuz 2024'te kapanmasıyla beraber bu tarihten itibaren kullanıcılar artık konsoldan veya tarayıcıdan yeni oyunlar, indirilebilir içerikler (DLC) ve diğer eğlence içeriklerini satın alamayacak. Ancak öte yandan kullanıcılar, Xbox One, Xbox Series ve Xbox.com üzerinden geriye dönük uyumluluk aracılığıyla Xbox 360 ve orijinal Xbox oyunlarını (indirilebilir içerikler de dahil) satın almaya devam edebilecek. Ayrıca yine geriye dönük uyumluluk aracılığıyla Xbox 360, Xbox One veya Xbox Series'te sahip olduğunuz oyunları indirip oynamaya devam edebileceksiniz.
 
Hizmetin kapanmasıyla beraber aynı zamanda Microsoft Movies & TV uygulaması da artık Xbox 360 üzerinde çalışmayacak. Yani TV ve film içerikleri 29 Temmuz 2024'ten sonra Xbox 360'ta izlenemeyecek. Bu değişiklikler önceden satın aldığınız Xbox 360 oyunlarını veya indirilebilir içeriği oynamanıza engel olmayacak.
 
Microsoft konu ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu
 
 
 
Xbox 360 mağazasının kapanmasıyla ilgili olarak Microsoft şu açıklamayı yaptı: "2005'te piyasaya sürülen Xbox 360'tan bu yana çok şey değişti. Teknoloji ilerledi, oyuncuların beklentileri değişti ve Xbox Series X|S tarafına daha çok odaklanmaya başladık. Şimdi ve gelecekte en iyi oyunları ve içerikleri sizlere sunmak istiyoruz."
 
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 2 Saat önce The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 2 Saat önce Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 3 Saat önce Witch on the Holy Night Satışları 200 Bine Ulaştı 3 Saat önce Fallout 4'ün DLC Boyutlu Miami Modundan Yeni Fragman Yayınlandı 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler