Xbox Başkanı, 4 Bethesda Stüdyosunu Neden Kapattıklarını Açıkladı

10.05.2024 21:37 Mehmet Tandoğan

 
 
Geçtiğimiz günlerde Microsoft bünyesinde bulunan dört farklı Bethesda stüdyosunun kapatıldığını sizlere aktarmıştık. Bu stüdyolar arasında gerçekten de iyi işler başaran ve güzel oyunlar sunan ekipler yer alıyor. Şimdi ise Xbox başkanı Sarah Bond bu stüdyoların neden kapatıldığını bizlere açıklıyor.
 
Xbox başkanı Sarah Bond çeşitli açıklamalarda bulunuyor
 
 
 
Xbox başkanı Sarah Bond, bu hafta başında dört Bethesda stüdyosunu kapatma kararı hakkında çeşitli açıklamalarda bulunuyor. Bond, ekiplerin kapanmasının "şirketin sağlığı için en iyi seçenek" olduğunu vurguluyor ve "uzun vadeli planlarının bir sonucu" olarak bu yola başvurduklarını belirtiyor.
 
Bond geçtiğimiz yıl "çok sayıda yüksek kaliteli oyunun piyasaya sürülmesine rağmen sektörün durağan olduğunu" aktarıyor. Aynı zamanda böyle kararlar vermenin ne kadar zor olduğunu ve uzun bir süreç gerektirdiğini de vurguluyor.
 
Kapatılan stüdyolar arasında Redfall geliştiricisi Arkane Austin, Hi-Fi Rush geliştiricisi Tango Gameworks, Mighty Doom geliştiricisi Alpha Dog ve destek stüdyosu Roundhouse Games yer alıyor. Ayrıca Xbox stüdyolarının patronu Tango Gameworks'ü kapattıktan bir gün sonra daha küçük ölçekli ve ödüllü oyunlara ihtiyacı olduğunu söylüyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima En İyi Tek Oyunculu "Playstation PC" Oyunu Oldu! 5 Saat önce Assassin's Creed Shadows Zorunlu internet Bağlantısı Gerektirmeyecek 6 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs PGL Wallachia Sezon 1 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 19 Mayıs Yeni Skyrim Modu NPC'lerin Kafasını ve Saçlarını İyileştiriyor 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler