Xbox Game Pass'e Ekim Ayının Ortalarına Kadar Dahil Olacak Oyunlar

06.10.2022 12:11 Mehmet Tandoğan

 
 
Her ay olduğu gibi bu ay da Xbox Game Pass'e eklenecek birçok oyun bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde bu oyunların listesini açıklayan Microsoft, Ekim ayının başından ortalarına kadar hangi oyunların geleceğini duyurdu. Ben de bu oyunları birazcık detaylandırmak ve sizlere farklı şekilde sunmak istedim. Sizde bu oyunlar arasında denemek istediğiniz yapımları yorumlar kısmında belirtebilir ve etkileşime geçebilirsiniz. Bu ay iki farklı yapım ilk günden Xbox Game pass abonelik hizmetinde yer alacak. Şimdi geçelim listemize:
 
- Medieval Dynasty (6 Ekim)
 
 
 
Render Cube tarafından geliştirilen ve Toplitz Production Tarafından yayınlanan hayatta kalma inşa etme açık Dünya macera oyunu Medieval Dynasty 6 Ekim'de yani bugün itibarıyla Xbox Game pass platformunda oyunculara sunuldu. Oyun ilk olarak 23 Eylül 2021 tarihinde piyasaya sürüldü ve bu oyun gerçekten de geniş çaplı bir Orta Çağ dünyasını bizlere sunuyor.
 
Adından da anlaşılacağı gibi Medieval Dynasty bizlere Orta Çağ temasını yaşatıyor ve Kingdom Come Deliverance hissiyatı veriyor.Rol yapma aksiyon-macera açık dünya oyunu Kingdom Come Deliverance’ı oynayanlar iki oyunun atmosferindeki benzerliklerini görebilir. Dolayısıyla bu oyunu oynamanızı tavsiye ediyorum. Benim de Steam’de istek listemde yer alıyor. En kısa sürede ben de bu oyunu deneyip sizlere görüşlerimi aktarmayı planlıyorum. Eğer Xbox Game pass hizmetinde aboneliğiniz varsa bu oyunu bir an önce denemenizi tavsiye etmekteyim.
 
Çünkü oyunun dünyası ve atmosferi gerçekten ilgimi çekiyor. Bunun yanı sıra oyun içerisinde hayatta kalma unsurları ve rol yapma öğeleri yer alıyor. Ağaçları kesmek, kendinize bir kulübe yapmak, kasabada-köyde bulunan insanlarla etkileşime girmek, bu insanlarla aranızdaki ilişkileri düzenlemek vesaire gibi detaylar gerçekten de oyuncuların ilgisini çeken özellikler arasında yer alıyor. Oyunda isterseniz ana bölümden ilerleyerek bir an önce sonuca varabilirsiniz isterseniz de bu Orta Çağ dünyasını yani bizlere sunulan devasa açık dünyayı keşfeçıkabilirsiniz. Tabii ki buradaki keşif gezisinde çok dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü ortaçağın dünyasında ayılar kurtlar ve daha fazla tehlike yer alıyor. Bunlara karşı da kendinizi korumak için silahlar yapmanız gerekiyor. Yine oyun içerisinde birçok unsur yer alıyor. Bu unsurlar arasında hayatta kalma, simülasyon öğeleri, rol yapma unsurları, strateji unsurları ve daha fazlası yer alıyor.Kısacası bu oyun Xbox Game Pass’te bu ay oynanması gereken oyunlar arasında yer alıyor.
 
- The Walking Dead: The Complete First Season (6 Ekim)
 
 
 
Robert Kirkman’ın ödüllü serisinin aynı evreninde geçen The Walking Dead oyunu Telltale Games tarafından geliştirildi. Çıktığı dönemde büyük ses getiren bu yapım şu anda toplamda 5 sezondan oluşuyor. ve bu The Complete First Season paketi ilk sezonun tamamını bizlere sunuyor. Oyun tamamen diyaloglar ve metin üzerine kurulu. Burada yapacağınız seçimler hikayenin gidişatını ve karakterlerin tavrını ve yapısını değiştiriyor.
 
Oyun zombi salgınında geçiyor ve burada hayatta kalmak için mücadele veriyoruz. Zombilere karşı giriştiğimiz bu mücadelede Lee adlı bir kurtulanı kontrol ediyoruz. Bu karakter ile büyük duygusal anlara giriş yapıyoruz ve karakteri gerçekten de benimsiyoruz. Dolayısıyla bu yapım oynamanız gereken oyunlar arasında yer alıyor. Xbox Game pass Bugün itibarıyla dahil olan oyunu Bir an önce oynamanızı tavsiye ediyorum. oyunun ilk sezonu toplamda 5 bölümden oluşuyor ve bu 5 bölümün tamamını da bu paket içerisinde oynayabilirsiniz. Oyunun Türkçe dil desteği bulunmuyor ancak Türkçe çevirisini yapan ekipler mevcut. Bunları da internetten araştırıp indirmeniz mümkün.
 
- The Walking Dead: Season Two (6 Ekim)
 
 
 
Yine Telltale Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan The Walking Dead serisinin ikinci sezonu bugün itibarıyla Xbox Game pass kütüphanesinde yer alıyor. İlk sezonu oynadıktan sonra ikinci sezonu da mutlaka oynamanız gerekiyor. Zaten ilk sezonu bitirdikten sonra acaba ne olacak düşüncesi ile bu sezona geçiş yapıyoruz.. Dolayısıyla Xbox Game Pass aboneliğiniz varsa bu seriyi kaçırmamanızı tavsiye ediyorum. Oyun bizlere interaktif film öğelerini sunuyor yani oyunda asıl olarak oynayan biz değiliz de arka planda işleyişe karışan kişiyiz. Yani asıl olarak oynayan kişi biz değilizden kastım oyunda oynayacağınız belli başlı kısımlar oluyor. Bu kısımlarda etrafı keşfediyoruz, etraftaki nesnelere dokunuyoruz veya karakterlerle konuşmaları dalıyoruz Tabi bu oynanış sekansları kısıtlı olduğu için bize oynanış anlamında çok fazla bir şey sormuyor. Ancak zaten oyunun da bizlere sunmak istediği yapı bu.
 
Oyunda belli zamanlarda seçimler yapabiliyoruz hangi karakterin yanımızda kalmasını biz seçiyoruz ve hikayenin gidişatını biz belirliyoruz. Dolayısıyla seçimlerinizi iyi yapmanızı ve uygulamanızı tavsiye ediyorum bu oyunu da kaçırmamanızı umuyorum.
 
- Costume Quest (11 Ekim)
 
 
 
Double Fine Productions tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından 15 Ekim 2011 tarihinde yayınlanan rol yapma macera eğlence oyunu Costume Quest, 11 Ekim'de Xbox Game pass hizmetinde yer alacak. Oyun içerisinde mizah unsurları, çeşitli görevler, aksiyon - eğlence kısımları ve daha fazlası yer alıyor. Oyun içerisinde 3 farklı ortam bulunuyor. Burada kahramanınızı seçerek mücadeleye başlıyorsunuz ve karşınıza çıkan tehlikelere karşı göğüs geriyorsunuz.
 
- Eville (11 Ekim)
 
 
 
Vestgames tarafından geliştirilen ve Versus Evil Tarafından 11 Ekim 2022 tarihinde yayınlanacak olan Evile, çıktığı gün Xbox Game Pass hizmetinde yer alacak. Oyun Werewolf  ve Among us  oyunlarından İlham alıyor. Hem oynanış hem etkileşim hem de konsept anlamında bu oyunlarla benzerlik gösteriyor. Oyun içerisinde çevrimiçi PVP, çevrimiçi eşli oyun ve çapraz platform çok oyunculu bir yapı bulunuyor.
 
Oyun içerisinde sosyallik çok ön planda. Arkadaşlarınıza isterseniz ihanet edebiliyorsunuz ve zafere giden yolda kolaylıkla harcayabilirsiniz. Yine bizlere sunulan bu köyde çeşitli cinayetler oluyor. Bu cinayetleri açığa çıkartabiliyor veyahut bu cinayetlerin asıl sebebi biz oluyoruz. Bunları ortaya çıkarmak tamamen bulunduğunuz gruba bağlı.Köyde yaşanan bu olayların arkasında senin olabileceğini söyleyen grup arkadaşların olabilir. Kelime ve cümle manipülasyonları yaparak arkadaşlarını ikna edebilirsin veya onlara direkt olarak yalan söyleyebilirsin.
 
Bu tarz sosyallik konusunda ön planda olan oyunlar genellikle aynı yapıyı bizlere sunuyor. Oyundaki amacımız hayatta kalmak ve komplocuları ortaya çıkarmak. Oyun içerisinde yapacağınız birçok şey yer alıyor. Bu şeyler arasında komplocuları infaz etmek, (tabii bu zafere giden yolda yapılması gereken en temel şeylerden biri), grubu toplantıya çağırmak,  oy vermek, oybirliği ile komplocuyu belirlemek ve infaz etmek yer alıyor.
 
Oyunda bunlar dışında ölen arkadaşlarımızı bulmaya çalışıyoruz. Onları kimin öldürdüğünü bulmak için grupla münakaşaya girebilir ve ağızlarından laf almaya çalışabilirsiniz. Dolayısıyla bu oyunda sohbet etme - konuşma çok önemli. Çünkü kimin yalancı olduğunu veya doğr söylediğini ilk etapta bilemeyiz. Bunları konuşarak, onların ağzından laf almaya çalışarak bulmaya çalışabiliriz. Oyun içerisinde bir de başkalarını kurtarmak veya şüpheli olduğunu düşündüğünüz insanları zehirlemek için çeşitli iksirler hazırlayabilirsiniz.Bu da oyuna farklılık getiren içeriklerden bir tanesi. Oyun içerisinde ek olarak çeşitli satıcılar bulunuyor. Bu satıcılar ile ticaret yapabiliyorsunuz. Satıcılar bizlere hem kendimizi korumamız için hem de diğer oyuncular hakkında çeşitli bilgiler içeren öğeler - bilgiler sunuyor.
 
Kısacası lafı daha fazla uzatmadan bu tarz oyunlar daha önce de çıkış yaptı. Ancak her birinin grafiksel anlamda, yapı ve içerik anlamında farklılıkları yer alıyor. Eğer bu tarz sosyal oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna da bir şans verebilirsiniz. Bu oyunda 11 Ekim'de yani çıktığı ilk gün Xbox Game Pass platformunda yer alacak.
 
- Dyson Sphere Program (13 Ekim)
 
 
 
Youthcat Studio tarafından geliştirilen ve Gamera Games Tarafından 21 Ocak 2021 tarihinde yayınlanan bilim kurgu temalı üç boyutlu uzay simülasyon ve inşa etme oyunu Dyson Sphere Program, 13 Ekim'de Xbox Game Pass platformuna geliyor. Oyunun yapısı temel itibarıyla her oyuncuya hitap etmiyor. Uzay temasını yansıtan bu oyun içerisinde bir üs inşa etmeye çalışıyoruz. Bu oyunda yıldızların gücünden yararlanabiliyoruz, çeşitli kaynaklar toplayabiliyoruz ve bu kaynakları kendimize barınaklar ve üretim hattı yapmak için kullanıyoruz. Kısacası küçükten başlayarak büyük bir uzay fabrikası - bölgesi kurmaya çalışıyoruz.Oyun şu anda erken erişim sürümünde yer alıyor ve tam sürümü ne zaman çıkacağı bilinmiyor. Şu anda sadece 2 dil desteği bulunan bu simülasyon oyununda İngilizce ve Basitleştirilmiş Çince desteği yer alıyor. Oyun tek oyunculu bir yapıyı bizlere sunuyor yani herhangi bir çok oyunculu unsur bulunmuyor.
 
Oyunun dünyası benzersiz bir yapıda olacak. Yani oyuna her başladığınızda farklı deneyim elde edeceksiniz. Buna tam anlamıyla prosedürel yapı deniyor Yani her yeni oyuna başladığınızda kaynaklar, gezegenler ve yıldızlar farklı yerlerde ve miktarlarda yer alacak.
 
Bu tarz bilim kurgu uzay simülasyon oyununu seven oyuncular bu oyunu da deneyebilir. Zaten Xbox Game Pass hizmetinde yer alacağı için bu oyunu üyeliğiniz varsa kolay bir şekilde deneyebilirsiniz.
 
- Scorn (14 Ekim)
 
 
 
Yayıncı Kepler Interactive ve geliştirici Ebb Software tarafından 14 Ekim 2022 tarihinde yayınlanacak olan korku temalı aksiyon macera oyunu Scorn aynı gün Xbox Game Pass hizmetinde yer alacak. Uzun zamandır beklenen ve Belirli aralıklarla tanıtımları yapılan bu korku oyunu nihayet 14 Ekim'de oyun severlerle buluşuyor. Geçtiğimiz günlerde oyunun çıkış tarihi bir hafta öne alındı. Normal şartlarda 21 Ekim tarihinde çıkış yapacak oyun bir hafta öne alınarak 14 Ekim tarihinde bizlerle buluşacak.
 
Oyun içerisinde çok çeşitli korku öğeleri, insanın midesini bulandıracak unsurlar ve daha fazlası yer alacak. Oyunda yine karanlık bir tema işlenmiş. Dolayısıyla kasvetli ve gergin bir yapı bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde tutarlı ve yaşayan bir dünya bizleri bekliyor. Bunun yanı sıra karakterimizin tam bir vücut fonksiyonu bulunacak, yani el hareketleri vücut hareketleri daha gerçeğe yakın olacak. Cephaneniz sınırlı olduğundan dolayı oyundaki hamleleriniz buna göre değişiklik gösterecek.
 
Eğer korku temalı ve gergin atmosferli oyun türünü seviyorsanız mutlaka denemeniz gereken bir yapım diyebilirim. Eğer Xbox Game Pass aboneliğiniz var ise 14 Ekim tarihinde bu oyunu da deneyiminebilirsiniz ve geri bildirimlerinizi iletebilirsiniz.
 
- A Plague Tale: Requiem (18 Ekim)
 
 
 
Yayıncı Focus Entertainment ve geliştirici Asobo Studio, A Plague Tale: İnnocence’in Devamı niteliğinde olan aksiyon macera oyunu A Plague Tale: Requiem,  18 Ekim'de çıkışını yapacak çıkışını yaptığı gün Xbox Game pass hizmetinde yer alacak ilk oyun ile büyük başarı yakalayan Bu serinin ikinci oyunu Nihayet 18 Ekim tarihinde geliyor ve Xbox Game pass hizmetinde yer alması da bizim için büyük bir avantaj olacak. Oyunda yine acımasız ve nefes kesici bir dünyaya yolculuk edeceğiz ve umuda Yolculuk yapacağız. Oyun içerisinde çeşitli silahlar, aletler ve doğaüstü güçler yer alacak. Bunların kullanımı da tamamen bize ait olacak.
 
A Plague Tale: Requiem innocence’in devamı niteliğinde olan bu yapım yine hikayeye odaklanacak. Tek oyunculu bir yapı sergileyen bu oyun 14 farklı dil destekliyor ancak içerisinde Türkçe dil desteği yer almıyor. Oyun, Xbox Game pass kütüphanesini eklendiği zaman Bulut, PC ve Xbox series X/S konsollarından oynanabilecek. A Plague Tale: Requiem, 18 Ekim'de PlayStation 5, Xbox Series, Switch ve Steam üzerinden PC için çıkış yapacak. Oyun şu anda Steam üzerinde ön siparişlere açık 550 TL'den ön sipariş verebilirsiniz.
 
Ödüllü ilk oyunun devamı niteliğinde olan Requiem, mutlaka oynanması gereken bir devam oyunu. İlk oyunu oynayanlar zaten hikayenin ana gidişatından haberdardır ve ikinci oyunda da hangi yeni özelliklerin geldiğini ve hikayenin nasıl ilerlediğini bilmek isteyeceksiniz.
 
Dolayısıyla bu oyunun ilk gün Xbox Game Pass hizmetinde olması gerçekten bizim için büyük bir avantaj olacak. Aboneliğiniz var ise mutlaka denemeniz gereken aksiyon ve macera oyunu diyebilirim. Oyun gerek atmosfer gerek oynanış dinamikleri ve hikayesi ile gerçekten ilgimizi çekiyor.
 
Bu listemizde sizlere Xbox Game pass kütüphanesine Ekim ayının başlarından ortalarına kadar dahil olacak oyunları derledik. Bu ayki yapımlar çok fazla olmasa da denenmesi ve oynanması gereken oyunlar arasında yer alıyor. Yine Ekim ayının başlarında ilk gün hizmete dahil olacak 2 oyun yer alıyor. Tabii her ay olduğu gibi bu ayda da hizmetten ayrılacak belli başlı oyunlar bulunuyor. Bu oyunları sizin için aşağıya bırakıyorum (15 Ekim'de Xbox Game pass hizmetinden ayrılacak).
 
15 Ekim'de hizmetten ayrılacak oyunlar
 
- Bloodroots (Bulut, Konsol ve PC)
- Echo Generation (Bulut, Konsol ve PC)
- Into The Pit (Bulut, Konsol ve PC)
- Ring of Pain (Bulut, Konsol ve PC)
- Sable (Bulut, Konsol ve PC)
- The Good Life (Bulut, Konsol ve PC)

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te İlk Finalist Gen.G Esports Oldu! 6 Saat önce Ghost of Tsushima PC İçin Çıktı: İlk Yorumlar Olumlu 16 Mayıs Assassin’s Creed Shadows Türkiye Fiyatı Cep Yakıyor 16 Mayıs EA Sports College Football 25 Çıkış Tarihi Açıklandı 16 Mayıs Epic Games'in Gizemli Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı! 16 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler