Xbox Live, Windows 8 İle PC'lere Geliyor

14.09.2011 04:52 Samet Konuksal


     Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8'den ilk görüntüler geçtiğimiz günlerde gösterilmişti. Major Nelson ismiyle de bilinen Xbox Live'ın programlama yönetmeni Larry Hryb, Xbox Live'ı Windows 8 ile birlikte PC'ye aktarma planlarının olduklarını açıkladı.
 
     Sistem nasıl işleyecek henüz bilinmiyor fakat Major Nelson'un açıklamaları şu şekilde; "Xbox Live'ı Windows 8'e taşımak vizyonumuzdaki planların bir parçası. Eğlencenizle ilgili şeyleri arkadaşlarınızla daha kolay bir şekilde paylaşabileceksiniz. Sistemin nasıl çalışacağı hakkında bir çok ayrıntı paylaşacağız ancak, şuan doğru zaman değil. Yakın gelecekte daha fazla bilgiyi sizlerle paylaşacağız."
 
     PC'deki oyunculuğun önemli bir parçası olmak isteyen Microsoft, ilk deneyimini Games for Windows Live ile yapmıştı. 2007'de sunduğu Games for Windows Live, XBL gibi ücretli üyelik sistemiyle işliyordu. Ancak Microsoft'un işleri yolunda gitmemiş, 2008'de GFWL'i tamamen ücretsiz hale getirmişti. Bakalım Microsoft'un Windows 8 ile ilgili planları nasıl işleyecek?
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 20 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 08 Mayıs Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 08 Mayıs The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 08 Mayıs Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 08 Mayıs Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 08 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler