Xbox One, 2. El Oyun Kurulumundan Para İstiyor

21.05.2013 22:14 Talha Aynacı

 
   Yeni nesil Xbox, resmi adıyla Xbox One açığa çıkmadan önce bizleri korkutan 2 dedikodu vardı. Bunlardan birisi sürekli internet bağlantısı, diğeri ise 2. el oyunlara kısıtlama getirmesiydi. Xbox One sürekli internet bağlantısı istemiyor ancak konsol 2. el oyunlar konusunda katı bir kurala sahip.

   Wired isimli internet sitesinin işlevini yakından gördüğü konsol hakkında yaptığı açıklamaya göre; Blu-ray oynatıcıya sahip olan Xbox One'da her oyun HDD'ye kurulup, oynanabilinecek. Kurulan oyunlar için konsol tekrar disk talep etmeyecek. Zaten oyunları oynayabilmeniz için kurulum şart koşuluyor. Yine her oyun Xbox Live hesabınıza bağlı olacak ve şayet 2. el bir oyun alırsanız bunu hesabınıza kurmak ve oynamak için ücret ödemeniz gerekecek.
 
 
Wired'ın konu hakkındaki açıklaması şöyle:
 
"Kurulduktan sonra bir daha oyun diskine ihtiyaç duymayan konsolda doğal olarak her bir oyun diski yine tek bir Xbox Live hesabına bağlı olacak. Yoksa oyunu alır tanıdığınız, Xbox One sahibi olan herkese verir, böylelikle oyun defalarca ve defalarca kopyalanmış olurdu. Bu gerçekleşemeyeceği için her bir disk tek bir kurulum ve hesaba bağlı."
 
Microsoft'un söylediğine göre eğer disk 2. kez kurulmak istenirse, oyunun sahibi bir ücret karşılığında bunu gerçekleştirebilecek ki böylelikle yeni bir hesaba oyunu kurabilsin.
 
Peki ya 2. kişi sadece oyunu diske takıp, ekstra para ödemeden ve kurmadan oynamak isterse? Bir başka deyişle geleneksel "2. el oyun" anlayışına ne olacak? Burası şu an için Microsoft'un cevap vermediği ve eminiz tüm oyuncuların bilmek istediği bir detay"

    Xbox One'da kurulum yapmadan 2. el oyunlar oynayabilecek miyiz? Yoksa tıpkı online pass sistemi gibi her 2. el oyundan yararlanmak için bir ücret mi ödememiz gerekecek? Büyük bir sır!

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Dağıtıcısı: Tür: Çıkış Tarihi:
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 52 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin's Creed Shadows Zorunlu internet Bağlantısı Gerektirmeyecek 13 Dk önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs PGL Wallachia Sezon 1 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 19 Mayıs Yeni Skyrim Modu NPC'lerin Kafasını ve Saçlarını İyileştiriyor 19 Mayıs MSI 2024 Şampiyonu Gen.G Esports Oldu! 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler