Xbox One Geçtiğimiz Ay Amerika'da En Çok Satan Konsol Oldu

13.11.2015 15:06 Tunahan Başol


     Xbox One geçtiğimiz ay Halo 5'in de yardımıyla uzun süredir ay bazında Amerika'nın en çok satan konsolu olan PlayStation 4'ün tahtını elinden aldı.
 
     Geçtiğimiz yıla kıyasla ekim ayında eski nesil konsolların satışları %66 düşerken, toplam konsol satışları %3 oranında arttı. Yani oyuncular artık eski nesil konsolları bırakarak yeni nesile daha fazla ilgi göstermeye başladılar. Ayrıca taşınabilir konsol satışları da %27 oranında kan kaybetti.
 
     Oyun kanadında ise geçtiğimiz seneye oranla %4'lük bir düşüş yaşanmış durumda. Ayın en çok satan oyunu Halo 5 olurken, liste NBA 2K16 ve Assassin's Creed: Syndicate ile devam ediyor. Syndicate'in Amerika PS Store'da ekim ayının en çok satan oyunu olduğunu düşündüğümüzde fiziksel satışların azaldığını söyleyebiliriz.
 
Halo 5: Guardians (Xbox One)
NBA 2K16 (PS4, Xbox One, Xbox 360, PS3)
Assassin’s Creed: Syndicate (PS4, Xbox One)
Madden NFL 16 (PS4, Xbox One, Xbox 360, PS3)
WWE 2K16 (PS4, Xbox One, Xbox 360, PS3)
FIFA 16 (PS4, Xbox One, Xbox 360, PS3)
Destiny: The Taken King (PS4, Xbox One, Xbox 360, PS3)
Yoshi’s Wooly World (NWU)
Uncharted: The Nathan Drake Collection (PS4)
Rock Band 4 (Xbox One, PS4)

      Genel olarak ise oyun endüstrisi geçtiğimiz yıla göre %2 büyüyerek aylık 805.9 milyon dolar gelir sağlamış. Bu büyüme çok fazla gözükmüyor olsa da pek çok oyuncunun dijitale kaydığı düşünülürse, fiziksel satışlarda artış olması bile oldukça önemli.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 4 Saat önce The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 5 Saat önce Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 6 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 7 Saat önce The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler