Xbox One Oyunlarını PC'den Stream Yoluyla Oynama Özelliğiyle İlgili Teknik Bilgiler Paylaşıldı

22.01.2015 17:11 Samet Konuksal


    Geçtiğimiz gün Windows 10'u detaylarıyla tanıtan Microsoft, PC için bir de Xbox uygulamasını duyurmuştu. Bu uygulamanın en dikkat çeken özelliklerinden birisi, Xbox One oyunlarını PC'den stream yoluyla oynamaktı. Konuyla ilgili firma yetkilileri yeni ayrıntıları paylaştı.
 
    Microsoft'un yeni uygulamasında eğer bir Xbox One konsoluna sahipseniz, aynı internet ağı üzerinden oyunu PC'de de oynayabiliyorsunuz. Firma yetkililerinden Mike Ybarra'nın açıklamalarına göre Microsoft'un bu uygulaması şimdiki hâliyle 720p ve 30 FPS oyun oynamaya izin veriyor. Fakat firma, Windows 10'un çıkışına bu seviyeyi 1080p ve 60 FPS çizgisine çekmeyi hedefliyor.
 
    Ayrıca Ybarra'nın açıklamalarına göre bazı oyunları bu serviste kullanmak mümkün olmayacak. Kinect odaklı yapımlar, bu listenin başında geliyormuş.
 
    Bu arada verdiği röportajda Mike Ybarra, aynı ilişkinin tersi üzerinde araştırmaların sürdüğünü de açıkladı. Yani çalışmalar olumlu giderse ilerleyen dönemlerde PC oyunlarını Xbox One üzerinden internet yayını aracılığıyla oynamak da mümkün olabilecek.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cyber Citizen Shockman 3: The Princess from Another World, 3 Mayıs'ta Konsollara Geliyor 2 Saat önce Metafor: ReFantazio 11 Ekim'de Konsollar ve PC için Yayınlanıyor 2 Saat önce Senua’s Saga: Hellblade II İçin Türkçe Dil Desteği Eklendi 3 Saat önce Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Bu Sonbaharda Konsollar ve PC için Çıkış Yapıyor 3 Saat önce Manor Lords Steam'de 3 Milyon İstek Listesi Sayısına Ulaştı 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler