Xbox One TV İngiltere'de Sorunlu Başlangıç Yaptı

25.11.2013 19:01 Alkan Adakaner


     Xbox One bildiğiniz gibi İngiltere'de piyasaya çıktı. Konsol bu ülkede TV yayınlarına da destek veriyor. Buna karşın Xbox One üzerinden Freeview HD, Sky veya Virgin Media gibi firmaların yayınlarını izleyenler bir sorunla karşılaştılar.
 
    Anlaşılan Microsoft, Xbox One'ın HDMI çıkışını 60Hz görüntü sağlıyor. Eğer konsola 50 Hz'lık bir kaynaktan TV yayını yaparsanız ekrandaki her 6 karede 1 tanesi tekrarlıyor. Bu da ekranda titremelere yol açıyor.
 
     Bu nedenle ekrandaki yazıların kayması veya hızlı görüntü geçişleri gibi sorunlarla karşılaşılıyor. Örneğin futbol maçlarında kameranın yatay hareket ederken ekranın rahatsız edici titremesi gibi sorunlar varmış.
 
      Şimdilik Microsoft'un bu konudaki açıklaması bekliyor. Özellikle İngiltere gibi ülkelerde Xbox One'ın TV özelliğinden de yoğun bir şekilde yararlanıyor. Bizim ülkemizde ise malesef bu tür şeylerden hiç bir konsolda yararlanamıyoruz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 1 Saat önce Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 1 Saat önce Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 2 Saat önce BioShock Remastered İçin 5 GB'lık HD Doku Paketi Yayınlandı 4 Saat önce Eternal Fire, CCT Sezon 1 Global Finalleri'nde Playoff Etabına Yükseldi! 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler