Xbox One ve PS4 Özel Oyun Sayısı Karşılaştırması

20.06.2013 10:52 Alkan Adakaner


     Yeni nesil konsolların duyurulması ile birlikte oyuncular hangi konsolu alacakları konusunda düşünmeye başladılar. İbre duyuruların yapıldığı dönemde Playstation 4'ten yanaydı, ama Xbox One'da 2. el, DRM ve bölge kilidi gibi kısıtlamaların kaldırılması yarışı daha heyecanlı hale getirdi.

    Şimdi oyuncuların en çok üzerinde durdukları şey hangi konsolun daha çok özel oyuna sahip olacağı diyebiliriz. Game Informer dergisi de bunun için bir liste hazırlamış. Game Informer'ın listesine buradan ulaşabilirsiniz.
 
     Listeye göre Playstation 4'ün 25 özel oyunu bulunuyorken, Xbox One'ın ise 17 özel oyunu bulunuyor. Listede PC için de çıkan oyunlar değil, sadece konsollarda bir platforma çıkan oyunlar karşılaştırılmıştır.
 
     Playstation 4'ün daha fazla özel oyuna sahip olmasında bağımsız geliştiricilerin bu konsola özel olarak önem vermesinin de etkisi çok büyük. Outlast ve Daylight gibi oyunların yanı sıra MMO konusunda da PS4 bir hayli etkin.
 
    Microsoft ise Dead Rising 3, Titanfall ve D4 gibi 3. parti geliştiriciler tarafından hazırlanan oyunlarla konsola özel oyun sayısını arttıyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty: Black Ops 6 İçin Live Action Fragman Yayınlandı 1 Saat önce PlayStation Plus'a Haziran Ayında Gelecek Oyunları Açıklandı 2 Saat önce Öldükten Sonra Steam Hesabınıza Ne Olacak? İşte Cevabı 3 Saat önce Dragon's Dogma 2'nin 40 Günde 3 Milyon Adet Sattığı Açıklandı 4 Saat önce Xbox Uygulaması Black Ops 6'nın Game Pass'e Geleceğini Doğruladı! 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler